首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2016陕西省西安市高新区高新一中初中英语考试期末八年级下

2015-2016学年陕西省西安市高新一中八年级(下)期末英语试卷

试卷总分:100分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、单选题(20小题共20分)
1. (本题1分) -What's ______ meaning of the word "pasenger"? -Oh,I'm afraid you missed ______ "s" in it.(  )
A.the;the
B./;a
C.the;an
D./;an
2. (本题1分) -Do you know who Monkey King is? -He's the main ______ in Journey to the West.(  )
A.actor
B.object
C.character
D.tourist
3. (本题1分) ---______ fine weather it is! Why not go out for a walk?
---Good idea. Let's go!(  )
A.What a
B.What
C.How
D.How a
4. (本题1分) -Canada is much ______ crowded than China.
-That's true. The population in China is larger than ______ in Canada.(  )
A.more; it
B.less; one
C.more; that
D.less; that
5. (本题1分) I enjoy reading all kinds of books, ______ science fictions.(  )
A.recently
B.especially
C.simply
D.suddenly
6. (本题1分) Judy used to climb the mountains on weekends to ______ fresh air.(  )
A.feel free
B.take after
C.turn into
D.take in
7. (本题1分) As students, we must listen to the teacher ______ possible.(  )
A.as careful as B.as carefully as
C.more careful as D.more carefully as
8. (本题1分) The little boy _______stop playing computer games_____ his father came back.(  )
A.doesn't; until B.not; until
C.didn't; until D.don't; until
9. (本题1分) -Why not consider ______ harder to achieve your dream?
-Good idea. I'll keep ______ hard from now on.(  )
A.working; to work B.to work; working
C.working; working D.to work; to work
10. (本题1分) Look! The blue bag full ______ CDs belongs ______ my friend, Hillary.(  )
A.of; to
B.with; to
C.with; in
D.of; in
11. (本题1分) - I wonder when you _____ the new watch.
- Well, I ________ it for two weeks.(  )

A.have bought; have had

B.bought; have bought

C.bought; have had

D.have bought; have bought

12. (本题1分) Susan is ______ a nice girl ______ we all want to make friends with her.(  )
A.such; that
B.too; to
C.so; that
D.very; that
13. (本题1分) -Thomas, where's your father? -He ______ Beijing on business. He ______ there last month.(  )

A.has gone to; went

B.has been to; went

C.has gone to; has gone

D.has been to; has gone

14. (本题1分) Yugong Moves a Mountain reminds us that you can never know what's possible ______ you try to make it happen.(  )
A.as soon as B.if
C.unless D.even though
15. (本题1分) -Dear class, are the twin brothers ______? -No, they are ______ from France.(  )
A.Frenchmen; all B.Germans; both
C.German; all D.Germany; both
16. (本题1分) We all hope that in the near future there will be ______ more trees and flowers in Xi'an.(  )
A.a lot of
B.lots of
C.a lot
D.many
17. (本题1分) Tony ______ Mary in 2006, so they ______ for about ten years.(  )

A.married; have married

B.got married; have married

C.married to; have been married

D.got married to; have been married

18. (本题1分) -It' already twelve o'clock at night. Why are you still ______?
-Because I'm ______ about my sick mother.(  )
A.sleepy; worried B.awake; worried
C.sleepless; excited D.asleep; excited
19. (本题1分) -I've never been late for school these two years. -______.(  )
A.So have I B.Neither have I
C.So I have D.Neither I have
20. (本题1分) -I'm very sorry. I broke your tea cup just now. -______.(  )
A.It's too bad B.You'd better not
C.Take it easy D.It doesn't matter
二、完形填空(1小题共10分)
21. (本题10分) A rich man asked a wise old man how to make his son give up his bad habits.The old man took the boy (1)        a walk through a garden.He stopped suddenly,and (2)        the boy to pull up (拔起) a small plant growing there.The boy pulled it up (3)       .The old man then asked him to pull up a little bigger plant.The boy pulled hard,and the plant (4)       
   "Now pull up that one," said the old man, (5)        a bush.The boy did his best,and pulled it up(6)       
   "Now take this one out," said the old man,pointing to a big tree.The boy put his (7)        around the tree and tried to pull it up.But he didn't (8)       .He couldn't pull it this time.
   "It's impossible," said the boy.He was tired.
   "It's the (9)        as your bad habits," said the old man. "When they're young,it's easy to pull them up, (10)        when they grow up you can't uproot (根除) them so easily."
   These words changed the boy's life.
(1) A.with B.for C.in D.at
(2) A.kept B.let C.made D.asked
(3) A.hard B.happily C.easily D.sadly
(4) A.work out B.pull out C.turn out D.came out
(5) A.pointing to B.looking at C.comparing with D.finding out
(6) A.really B.firstly C.finally D.hardly
(7) A.feet B.arms C.teeth D.legs
(8) A.work B.succeed C.fear D.hurry
(9) A.same B.different C.unusual D.interesting
(10) A.and B.or C.but D.so
三、阅读理解(5小题共25分)
22. (本题5分) Have you ever imagined life in 2060?Scientists have made some very surprising predictions about the future.They say in the next fifty years our life will change more than our wildest dreams.
   Firstly,human beings can grow body parts themselves.Professor Ellen says,"People will think that injured or diseased organs (器官) can be repaired in the same way as we fix a car." The organs for transplant (移植)could be grown inside animals from human cells (细胞).What's more,in fifty years,living to be hundred years old will be a normal thing.Secondly,some scientists predict that people will invent a machine to "read" feelings and thoughts of animals.Then we will be able to "talk" to animals in 2060.Also,a number of scientists believe that the biggest development in the next fifty years will be the discovery of aliens (外星人).Dr Chris,an American scientist,says, "We may find aliens in space and talk with them." Interestingly,our houses might change a lot.Professor Susan predicts that when you enter the living room,the smart walls will start to shine.Talk to the walls and they will change to a color of your choice,pink to green to blue,whatever you like.
   Doesn't it sound really cool?Let's wait and see what will happen when 2060 comes!

(1)Scientists believe that there will be great changes in our life in 2060.        
(2)It will be common for people to live to be one hundred years old in 2060.        
(3)Scientists predict that a new invention will help us "talk" with animals in 2060.        
(4)We may find aliens on the earth and talk with them in 50 years.        
(5)The biggest development in the next fifty years will be the smart walls in our houses.        
23. (本题4分) The village of Hengly was going to have the Bean Olympics.It was a competition to see which kind of bean would grow the fastest and tallest.
   Cassie knew clearly which bean she would choose for the competition,for her family had planted a special "family bean".Her grandmother planted the beans every year and served them at many meals.
   However,the plan did not work out that way.Although Cassie's bean plants looked healthy and beautiful,they did not grow as fast or climb as high as any of her neighbors'.These people chose beans from seed (种子) stores.Their beans had wonderful names like "Rocket" or "King's Bean." That was the bean Ivan planted.
   On the day of the competition,Cassie was disappointed (失望) that her beans were in the last place.The organizer,Mr.Williams,handed out medals (奖章) for the fastest-growing and the tallest beans plants. "Now there remains only one final test,and it is just as important:the taste test." Mr.Williams cooked the beans from each competitor and chose five experienced villagers as judges (裁判).Cassie was nervous.Would her family beans lose another time?
   After the judges tasted the beans,the judges all agree that Cassie's beans are the winners.Cassie grinned at this unexpected result.Many of her neighbors,even Ivan asked for her seeds.They all liked the good-tasting beans even though they didn't grow fast or very tall.

(1)Cassie's beans were from       
A.the organizer
B.seed stores
C.her neighbors
D.her family
(2)Cassie won the prize for       
A.the tallest beans
B.the most delicious beans
C.the most beautiful beans
D.the fastest-growing beans
(3)What does the underlined word grinned probably mean in the passage?       
A.smiled widely
B.left silently
C.nodded quickly
D.sang sadly
(4)What is the topic of the passage?       
A.The experience of growing beans.
B.The tallest bean in the competition.
C.The history of a special family bean.
D.The bean competition in Hengly Village.
24. (本题3分)
What part-time job do you do now?What do you want to do in the future?Leave your comment(评论)here!
Abby,15,from Toronto
   I've been working at Burger Bam for two months.I thought I'd hate it,but it's been really good.I've learned a lot about how to work with people I would never normally meet.And I'm not ay as I was.I don't think I want to work there forever,but it's given me some ideas about how to run a business.Maybe I'll learn business when I go to college.
Kwan,14.from Seattle
   I've had my own web design business for a year I've designed about 20 websites for my friends.I've been doing most of the work on the weekends after I do my homework!I've bought a new computer with the money I earned.A little restaurant in my neighborhood has asked me to design a website for them,so my business is growing.I'm not sure what I want to do in the future but I really like art and design.Maybe I should go into advertising.
Tamanna,16.from Dallas
   I've been volunteering at a senior citizen center on Saturday mornings some of my friends think I'm crazy,doing a job for no money,but I really like it I think that in a few months,I'lI try to get a paid part-time job in a law office because I want to study law in the future.There's a lot of competition for part-time jobs,but I think my volunteering will look good on my resume.
(1)Which of the following is TRUE according to the passage?        
A.Abby thinks he will learn business when he goes to college.
B.Tamanna has been volunteering on Sunday mornings.
C.Kwan is not ay as he used to be.
D.Abby has no idea what to do in the future.
(2)Some of Tamanna's friends think she is crazy because        
A.she really likes her volunteer work.
B.she'll try to get a paid part-time job in a law office.
C.she's doing her volunteer work for no money.
D.she thinks her volunteering will look good on her resume.
(3)Where can we most probably read the passage?        
A.In a poster.
B.In a travel guide.
C.In a textbook.
D.On a website.
25. (本题3分) Attention,please!Sunshine Language Learning Centre will set a course and it will teach pure (纯正的) British English.Maybe you've known some British expressions are quite different from American ones.British people use "autumn" for "fall", "film" for "movie", "holiday" for "vacation", "garden" for "yard" etc.There are more typical expressions that you may not know.Here are Mr.Bean's examples.
德优题库 "Cheers" or "Thanks" British people use "Cheers" much more often than "Thanks". "Cheers" is often used by them in daily informal conversation for small favorite,such as opening doors for others,lending somebody a pen,showing strangers ways, …
"Present Perfect Tense or "Simple Past Tense" It's more common to hear the British say "Have you done your work?" than "Did you do your work?" They prefer present perfect tense to simple past tense.
Are you interested in it?Do you want to learn?You can learn British English well if you work hard.We have some native British English teachers with much experience to help you.The course will be open in the coming summer holiday.The price of the course is not very high: ¥500 for one person; ¥900 for two (10% off); ¥1,200 for three (20% off);for four or more,30% off.
   For more information,call 400-810-2345 or search http://www.BEcourse.com.Come and join us!

(1)The passage is most probably a(n)        
A.story
B.notice
C.invitation
D.advertisement
(2)The writer quoted (引用) Mr.Bean's examples because        
A.English is hard to learn and needs hard work
B.these typical English expressions are interesting
C.some learners can be interested in taking the course
D.British English expressions are better than American ones
(3)If you and three of your friends have decided to take the course,how much will you pay all together?        
A. ¥1,200
B. ¥1,400
C. ¥1,500
D. ¥1,600
26. (本题10分) Once a king got two nice falcons (猎鹰) from his son.He had never seen such beautiful falcons before.He loved them so much and he ordered the best falconer to train them to fly.
   After several months,the king came to see how the training was going on.He found that one falcon had already been able to fly high in the sky,while the other was staying on the branch (树枝) of a tree quietly,just keeping still.The king called all his falconers together and ordered them to try every way they could to make the other falcon fly.But none of them succeeded.One day,while the king was taking a walk in the forest,an idea came to his mind.Maybe someone who knew the natural environment well could solve this problem.He sent for a farmer who lived in the forest into his palace to train it at once.
   The next morning,the king saw the other falcon flying above in the sky freely. "I can't believe it!" shouted the king. "How could you make it happen?" The farmer replied, "It's very easy.I just cut off the branch where the falcon rested."
   It is always the same to human beings.We all have "two flying wings" in our hearts as well,but we often seem not to notice them and stay where we are just for safety and comfort.We won't realize we can fly so high and freely until the "branch" we are resting on breaks.

(1)What did the king do after he got the two falcons?       
A.He kept them on the branch of a tree.
B.He sent them to a farmer in the forest.
C.He made the best falconer train them to fly.
D.He set them free and let them fly in the sky.
(2)Why did the king call all his falconers together?       
A.Because he wanted to get more falcons.
B.Because he wanted the other falcon to fly.
C.Because he wanted them to see his falcons.
D.Because he wanted to know more about his falcons.
(3)Who finally made the other falcon fly in the sky?       
A.The king.
B.The king's son.
C.The farmer.
D.The best falconer.
(4)How did the king feel when he saw the other falcon fly freely in the sky?       
A.Excited.
B.Moved.
C.Worried.
D.Relaxed.
(5)What is the best title for the text?       
A.The Wise King
B.The Nice Falcons
C.The Best Falconer
D.The Flying Wings.
四、完成句子(5小题共10分)
27. (本题2分) 我去年一来到我们的新校园就爱上了它.
As soon as I came to our new schoolyard last year, I        it.
28. (本题2分) 科学和技术进步的如此之快真是难以置信的.
It's        that science and technology have progressed in such a rapid way.
29. (本题2分) 我们可以把再也不用的旧东西赠送给那些需要的人.
We can give away old things that we        use to those people in need.
30. (本题2分) 据报道Taylor Swift是美国史上最成功的音乐家之一.
It's reported that Taylor Swift is one of the most        in American history.
31. (本题2分) 据我所知,上海迪斯尼近期刚刚向公众开放.
       , Shanghai Disneyland has just been open to the public recently.
五、短文填空(1小题共10分)
32. (本题10分)
natural,America,drop,south,turn,be,high,see,close,week
Do you know what the world's (1)        waterfall is?You may say that it is Niagara Falls.Niagara Falls are really very beautiful,but as for height,the most fantastic falls in the world(2)        Angel Falls.They are deep in the jungles of Venezuela.
   Few people have ever (3)        Angel Falls.It's very hard to get there.If you went by land,you would have to travel for (4)        through thick jungles.If you went by plane from Caracas,a city on the (5)        coast,it would take about four hours.
   The fascinating falls are God's gift to (6)       .One of the most interesting facts about Angel Falls is how they were found.They were named after an(7)        pilot.His name was Jimmy Angel.In 1937,he crashed (坠毁) his plane near the top of the falls.That's how he found them.
   Angel Falls drop (8)        to a kilometer (about 979 m) from a table-top mountain.The water seems to be (9)        straight out of the clouds.The height of the falls is so great that by the time the water reaches the ground,it has already (10)        into fog.
   If you have a chance to visit them,you'll never forget them!
六、任务型阅读(1小题共5分)
33. (本题5分) Nowadays,many children spend hours a day looking at computer screens or other digital products.Some eye doctors say all the screen time has caused more children to have what they call computer vision syndrome (视力综合征).
    Nathan Warford is an optometrist (配镜师) in the US.He says he has seen more children having eye problems. "More children come into my office because their parents have noticed that they have headaches or red eyes,or because their degree of short-sightedness appears to be increasing very fast and they're worried," he said.Dr.Warford says part of the problem is that even if their eyes start to feel uncomfortable or they start to get a headache,some children don't tell their parents,because they don't want their games or the computer to be taken away.
    Another part of the problem is that people blink (眨眼睛) less often when they look at the screen.A person who uses a computer or a digital product blinks about one third as much as we normally do in everyday life.If eyes can't stay wet or are too tired,they will not be protected like normal.

(1)What eye problems are children having now according to the passage?
Now children are having headaches,         and tired eyes.
(2)Why don't some children tell their parents when their eye start to feel uncomfortable?
Because they want to continue        
(3)How much do people blink when they use computers?
People blink about         they normally do when they use computers
(4)What can we learn from the passage?
Form the passage,we learn that         screen time is good for eyes.
(5)What is the passage mainly about?
It is mainly about         problems in children caused by using digital products.
七、补全对话(2小题共10分)
34. (本题5分) A:Hi,Peter.You look busy these days.(1)       
B:I'm taking French classes.
A:French classes?Great!French is the most beautiful language in the world.(2)       
B:I want to learn French because I'll go to France as an exchange student this September.
A:Sounds wonderful! (3)       
B:I'll study there for about five months.But I'm worried about it because I know little about French customs.
A: (4)        The host family there are really friendly and they'll make you feel at home.Hope you enjoy your school life there.
B: (5)       
A.What happened?
B.Take it easy.
C.Why do you want to learn French?
D.What are you doing these days?
E.Thank you.
F.How long will you study there?
G.Why do you think so?
35. (本题5分) 根据下面对话中的情景,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整.
A:Hello,Cathy!
B:Hey,Sandy!(1)       
A:Nothing much.I've no plans for this weekend.
B:Oh,have you ever visited the Computer Museum?
A:Yes,I have. (2)       
B:Last Saturday?I visited my grandparents,instead. (3)       
A:It was great.I have been there many times.
B: (4)       
A:I've learned a lot about the history and development of computers.And I admire Steven Jobs a lot.
B:You know.I'm interested in computers,too.But (5)       
A:What a pity!It's really fun and interesting.Why not go there with me this weekend?
B:Perfect.
八、书面表达(1小题共10分)
36. (本题10分) 从小到大,特殊的日子里,你都会收到饱含关爱和祝福的礼物.请你My        gift为题,写一篇短文.要求:
1.请将端问题目补充完整;
2.参考提示内容,可适当发挥;
3.语句通顺,意思连贯,书写工整;
4.字数:不少于70词;
5.文中不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等).
What is it? Who gave it to you? When? Why? A story or memory about it_____________.
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2015-2016学年陕西省西安市高新一中八年级(下)期末英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 定冠词(the),不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 名词词义辨析,
  • 查看
  • 3
  • 感叹句,what引导的感叹句,
  • 查看
  • 4
  • 指示代词,形容词的比较级,
  • 查看
  • 5
  • 副词词义辨析,
  • 查看
  • 6
  • 动词短语,
  • 查看
  • 7
  • 副词的原级比较,
  • 查看
  • 8
  • 表示选择关系的连词,
  • 查看
  • 9
  • 实义动词,
  • 查看
  • 10
  • 其他介词,
  • 查看
  • 11
  • 一般过去时,
  • 查看
  • 12
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 13
  • 一般过去时,
  • 查看
  • 14
  • 条件状语从句,
  • 查看
  • 15
  • 副词词义辨析,可数名词及其单复数,
  • 查看
  • 16
  • 形容词词义辨析,
  • 查看
  • 17
  • 动词短语,
  • 查看
  • 18
  • 形容词词义辨析,
  • 查看
  • 19
  • 倒装句,
  • 查看
  • 20
  • 询问,
  • 查看
  • 21
  • 记叙文,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,
  • 查看
  • 23
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,词句猜测,
  • 查看
  • 24
  • 日常生活,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 25
  • 应用文,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 26
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 27
  • 简单句,
  • 查看
  • 28
  • 简单句,
  • 查看
  • 29
  • 简单句,
  • 查看
  • 30
  • 简单句,
  • 查看
  • 31
  • 简单句,
  • 查看
  • 32
  • 人与社会,
  • 查看
  • 33
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 34
  • 争辩,
  • 查看
  • 35
  • 争辩,
  • 查看
  • 36
  • 兴趣爱好,
  • 查看
细目重组明细
2015-2016学年陕西省西安市高新一中八年级(下)期末英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 定冠词(the),不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 名词词义辨析,
  • 查看
  • 3
  • 感叹句,what引导的感叹句,
  • 查看
  • 4
  • 指示代词,形容词的比较级,
  • 查看
  • 5
  • 副词词义辨析,
  • 查看
  • 6
  • 动词短语,
  • 查看
  • 7
  • 副词的原级比较,
  • 查看
  • 8
  • 表示选择关系的连词,
  • 查看
  • 9
  • 实义动词,
  • 查看
  • 10
  • 其他介词,
  • 查看
  • 11
  • 一般过去时,
  • 查看
  • 12
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 13
  • 一般过去时,
  • 查看
  • 14
  • 条件状语从句,
  • 查看
  • 15
  • 副词词义辨析,可数名词及其单复数,
  • 查看
  • 16
  • 形容词词义辨析,
  • 查看
  • 17
  • 动词短语,
  • 查看
  • 18
  • 形容词词义辨析,
  • 查看
  • 19
  • 倒装句,
  • 查看
  • 20
  • 询问,
  • 查看
  • 21
  • 记叙文,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,
  • 查看
  • 23
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,词句猜测,
  • 查看
  • 24
  • 日常生活,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 25
  • 应用文,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 26
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 27
  • 简单句,
  • 查看
  • 28
  • 简单句,
  • 查看
  • 29
  • 简单句,
  • 查看
  • 30
  • 简单句,
  • 查看
  • 31
  • 简单句,
  • 查看
  • 32
  • 人与社会,
  • 查看
  • 33
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 34
  • 争辩,
  • 查看
  • 35
  • 争辩,
  • 查看
  • 36
  • 兴趣爱好,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!