首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2016陕西省西安市碑林区西工大附中初中英语考试模拟

2016年陕西省西安市西北工业大学附中中考英语七模试卷

试卷总分:75分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、单选题(10小题共10分)
1. (本题1分) -Who is ______ man over there?
-He is my uncle, ______ English teacher.(  )
A.the, the
B.a, the
C.a, an
D.the, an
2. (本题1分) We must protect plants, ______ they are friends of ______.(  )
A.if, we B.although, our
C.because, ours D.so, us
3. (本题1分) Do you have ______? I want to buy ______.(  )
A.e-dictionarys, it B.e-dictionaries, one
C.e-dictionary, one D.e-dictionaries, that
4. (本题1分) -Will you ______ the television according to the _____?
-No problem.(  )
A.fix up, instructions B.put up, interviewers
C.cut up, invitations D.wake up, inventions
5. (本题1分) Vivian felt so happy to ______ some gifts on ______ birthday.(  )
A.accept, twelfth B.receive, the twelfth
C.accept, the twelfth D.receive, twelfth
6. (本题1分) ______ something wrong ______ my pen. Can I use yours?(  )
A.It is, with B.It was, to
C.There was, to D.There is, with
7. (本题1分) -Why are you ______ happy today?
-Because we were told ______ a trip this vacation.(  )
A.so, to take B.such, take
C.such, taking D.so, taken
8. (本题1分) -The relation ______ the two countries gets ______. A war seems to break out.
-Oh, no. I hope they will make peace with each other.(  )

A.behind, better and better

B.between, worse and worse

C.among, more and more peaceful

D.above, further and further

9. (本题1分) -David, ______ that be your friend Peter over there?
-It can't be him. He ______ Xiamen for summer vacation.(  )
A.can, has been away B.may, has been to
C.can, has gone to D.may, has gotten to
10. (本题1分) I have some tickets for the latest film. I wonder ______.(  )

A.where you buy the tickets

B.why do you like to go there

C.if you'd like to see it with me

D.when you watch the movie

二、完形填空(1小题共10分)
11. (本题10分) Liao Yifeng,a police officer who works in a small village of Huangpi in Wuhan,Hubei province,is a"father "to 39" left-behind"children(1)        parents are working far away from home and rarely(2)        time with them.
   Wan Tianle,an 8-year-old boy,was the first to call Liao"Dad".Wan's parents divorced(离婚)when he was only six(3)        old.He never saw his mother again and his father later disappeared.His grandfather had serious illness,and the family(4)        his grandmother.When Liao knew the boy couldn't even afford the 100 yuan monthly school living fees,he felt(5)        and began going to their home every month with 100 yuan and a pot of oil.
(6)        last year's Mid-Autumn Festival,Liao carried a kilogram of meat and pig's feet.After dinner,the boy put his arm around Liao's neck and asked(7)       , "Uncle Liao,can I call you daddy? " Liao was deeply moved and his eyes were full of tears.He made up his mind to be a good "father".
   With a 2-year-old son of(8)        own,Liao said he knew how important a father's love was to a child.After that,the title of "my police father" traveled fast.
   In the Gantang Primary School alone,there are 407 left-behind children among the 689 students.(9)        the help of teachers,Liao pays more attention to the 39 children in the most(10)        situations.
(1) A.who B.which C.that D.whose
(2) A.spend B.cost C.take D.pay
(3) A.month B.months C.monthes D.monthies
(4) A.looked after B.searched C.depended on D.supported
(5) A.angry B.excited C.upset D.peaceful
(6) A.During B.When C.Until D.To
(7) A.sadly B.proudly C.hardly D.sweetly
(8) A.he B.his C.him D.himself
(9) A.for B.with C.about D.to
(10) A.interesting B.boring C.difficult D.comfortable
三、阅读理解(4小题共20分)
12. (本题5分) Do you feel a little sleepy after lunch?Well,that's normal.Your body naturally slows down then.What should you do about it?Don't reach for a coffee!Instead,take a nap.
   It's good to have a daily nap.First of all,you are more efficient(有效率的)after napping.You remember things better and make fewer mistakes.Also,you can learn things more easily after taking a nap.A nap may increase your self-confidence and make you more active.It may even cheer you up.But,there are some simple rules you should follow about a nap.First,take a nap in the middle of day,about eight hours after you wake up.Next,a 20-minute nap is best.If you sleep longer,you may fall into a deep sleep.After waking from a deep sleep,you will feel worse.Also,you should set an alarm clock.That way,you can fully relax during your nap.You won't have to keep looking at the clock,and you won't oversleep.
   Next time you feel sleepy after lunch,don't get stressed.Put your head down and close your eyes.
(1)According to the writer,you'd better sleep when you feel tired after lunch.        
(2)You will remember things better and won't make any mistakes after napping.        
(3)A nap may make you feel worse.        
(4)The proper time for taking a nap is 12 o'clock at noon.        
(5)The passage mainly talks about the advantages of having a nap and how to have a good nap.        
13. (本题4.5分) Many years ago,there was an old man who had four sons.He wanted his sons to learn not to judge(判断)things too quickly.So he told them to go and look at a pear tree.It was far away from his home.The first son went in winter,the second in spring,the third in summer,and the youngest son in autumn.
   When the sons came back,the old man asked them to say what they had seen.
   The first son complained the tree was ugly.The second son said the tree was covered with buds(花蕾)and full of hope.The third son said the tree was full of green leaves.They looked so beautiful,and it was the most wonderful thing he had ever seen.The youngest son said that the tree was bowed down with heavy fruits.It was full of life and fulfillment(收获).
   The man explained that all of his sons were right,but each of them had seen just one season of the tree.He told them that they couldn't judge a tree or a person by only one season. "If you give up when it's winter,you will miss the hope of your spring,the beauty of your summer,and the fulfillment of your autumn. "said the old man
   It is true that we shouldn't let the hard season break the happiness of the other seasons.Never give up during the difficult days and better times are sure to come someday.
(1)Why did the old man ask his sons to look at the pear tree?       
A.Because he liked eating pears.
B.Because the tree was important to his family.
C.Because he wanted to teach them not to judge things too quickly.
D.Because his sons didn't judge things quickly.
(2)Which of the following is true?       
A.The pear tree was near his home.
B.The third son said the tree was beautiful.
C.The four sons all liked the tree.
D.Even you give up in winter,you can still get hope in other seasons
(3)What's the main idea of this passage?       
A.Don't judge a life by one difficult season.
B.Father's love is great.
C.Every tree has four seasons.
D.Life is different for everyone.
14. (本题4.5分) Some people have a very poor sense of direction.Unluckily,I am one of them.I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.
   When I was a little girl,I never brave enough to ask strangers the way.And so I used to walk round in circle and hope that by chance I would get to the place I was going to.
   Now,I am no longer too shy to ask people for directions.but I often receive helpless or even wrong information.So I try to avoid giving people wrong directions.If anyone asks me the way somewhere,I would say, "sorry,I am a stranger here. "
    Once on my way to work I was stopped by a man.He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building.I gave him my usual reply,but just as I walked on only a few steps.I realized that he had asked the way to my office building.However,I had no time to turn back and look for him.I was rushing to meet with someone at my office and I didn't want to keep him waiting.
   When I got to my office,my workmate showed the man who had asked me for directions.Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!
(1)The writer always refuses to give people directions because       
A.she's a strange to the city
B.she's afraid of giving wrong directions.
C.she doesn't know the people
D.she has no time to help others
(2)The Friendship Building is the place where the writer       
A.lives
B.studies
C.works
D.teaches
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?       
A.The writer is too shy to give others directions
B.The writer has a very poor sense of directions
C.The writer never got lost when she was young.
D.The man was quite nervous when he saw the writer.
15. (本题6分) I was cycling(骑自行车)one day and noticed a person in front of me,about 250 meters ahead.I could tell he was cycling a little slower than me and I decided to catch up with him.
  I had about 1 kilometer to go on the road before turning off.So I started cycling faster and faster.After a few minutes I was only about 100 meters behind him,so I really picked up the pace and pushed myself.
   Finally,I caught up with him and passed him by.I felt so good. "I win,"I thought. "Even though he didn't even know we were racing. "
    However,after I passed him,I realized that I had been so focused on competing against him that I missed my turn.I had gone nearly six blocks past it and had to turn around and go back.
Isn't it just like life?We focus on competing with others ,trying to show that we are better than them.We spend our time and energychasing after them and we miss out on our own paths in life.
   The problem with unhealthy competition is that it's a never-ending cycle.There will always be somebody ahead of you.So stay focused and live a healthy life.Run your own race and wish others well.
(1)The writer decided to        when he noticed a man in front of him.
A.talk with the man
B.race with the man
C.make friends with the man
D.cycle slower than the man
(2)The underlined phrase "chasing after" means"       ".
A.catching up with
B.getting on with
C.coming up with
D.taking care of
(3)Which is true according to the article?       
A.The person knew the writer was competing with him.
B.The writer felt excited in the end.
C.In fact,the writer lost the competition.
D.The writer didn't cycle back.
(4)What is the main idea of the story?       
A.Competition is important in life.
B.Try to catch up with those ahead of you.
C.Always be clear of where you're going.
D.Focus on your own race in life.
四、完成句子(10小题共10分)
16. (本题1分) 早上上学迟到了,就不要编造任何理由.
       any excuses when you arrive late for school in the morning.
17. (本题1分) 如今很多学校的学生每天都要穿校服上学.
Nowadays, the students in many schools have to wear        to school.
18. (本题1分) 我相信我们的家乡--西安会越来越干净.
I believe that Xi'an,our hometown,will be       
19. (本题1分) 你一定会把你所感兴趣的事情做得更好的.
You are sure to do the things better which you are       
20. (本题1分) 正确使用一门外语言很重要.
It's important to use a        correctly.
21. (本题1分) 我们在周三去参观了历史博物馆.
We visited the history museum       
22. (本题1分) 现在是早上八点四十五分.
Now it is a        to nine in the morning.
23. (本题1分) 你越仔细,犯的错误就会越少.
       you are with things,the fewer mistakes you will make.
24. (本题1分) 生活中与家人共度时光是一件很幸福的事.
To        with our family is a very happy thing in our life.
25. (本题1分) 看!孩子们正在公园里玩得开心.
Look!Children         in the park.
五、短文填空(1小题共10分)
26. (本题10分)
give wait happily live little kind he notice husband do
It was very cold outside my car.I did not want to get out of it when we passed by a cafe.Suddenly ,I(1)        a short old man,covered with some bits of cloth,shaking with the cold.He was(2)        for anyone who would leave him a coin or a cup of hot coffee.
   I asked my husband to go over and hand this old man something.He looked into my(3)        face,smiled and said, "Thank you. "I felt so(4)        and I wished the old man could(5)        through the cold night.
   I was sure to meet him again and find out how he was the next day ,as I have to pass this way every day.I(6)        so the next evening,and he remembered the car and came up to my window and smiled at me.This time I offered(7)        a bag of food.He reached out for the bag and I(8)        him my hand.He held the food,smiled and said, "May God bless you. "I looked at the old man and he made me think of my father.
   I do hope all of us will remember that maybe one day,it could happen to one of us,so please do not pass by a poor person without offering at(9)        a word of love and a kind smile or an act of(10)       
六、任务型阅读(1小题共10分)
27. (本题10分) One thing that British and Chinese cultureare is a love for fine tea.Today,when we think of Western tea culture,we often think of the English and beautiful China tea cups.
    People believe that an English lady,Anna,first introduced the idea of afternoon tea.In the 18th and 19th centuries,the English ate two main meals each day---breakfast and a heavy supper that would last for several hours in the evening.As a result,people often got very hungry during the long wait between these two meals.To solve this problem,Anna came up with the clever idea of inviting some friends to join her for an afternoon meal between four and five o'clock.This meal included cakes and sandwiches,and tea was served with the food.In order to make this afternoon meal important,fine China cups and plates,and silver teapots,knives,forks and spoons were used.Soon afternoon tea parties became popular.Today,afternoon tea parties continue to play an important part in the social life in modern Britain.
    Coffee also has an important role in British culture.People often use the words "Will you come for coffee?" to mean "Would you like to come to my home for a chat? "Usually several different drinks such as tea,hot chocolate or a soft drink like orange juice will be served as well as coffee,and you will be asked what you would like.However,you will not be offered wine at a "coffee" party.
    In the 17th century London,coffee houses were busy and noisy places.Businessmen and bankers went to coffee houses to do their business,as well as to drink coffee.In fact the London Stock(股票)Exchange is believed to have started from these coffee houses.
(1)Why did Anna introduce the idea of drinking afternoon tea?
Because        
(2)What made the afternoon meal important?
        made the afternoon meal important.
(3)What drink can't you order at a coffee party?
You can't offer        
(4)Where did British businessmen and bankers go to do business in the 17th century?
They went to        
(5)What does the passage mainly talk about?
It mainly talks about        
七、补全对话(1小题共5分)
28. (本题5分) A:Hi,Alex.(1)       
B:Oh,I've been to many places,like Beijing,Shanghai,Hangzhou and Xi'an.
A:(2)       
B:Really?What places have you been to?
A:I've only been to Xi'an.
B: (3)       
A:It is a wonderful city.I like the food and the people there.
B: (4)       
A:I will go to Italy to see old buildings there.
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2016年陕西省西安市西北工业大学附中中考英语七模试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 定冠词(the),不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 原因状语从句,
  • 查看
  • 3
  • 可数名词及其单复数,one/it/that的用法,
  • 查看
  • 4
  • 名词词义辨析,动词短语,
  • 查看
  • 5
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 6
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 7
  • 同义词、近义词,动词不定式,
  • 查看
  • 8
  • 形容词的比较级,
  • 查看
  • 9
  • 动词短语,
  • 查看
  • 10
  • whether/if引导宾语从句,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 13
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 14
  • 杰出人物,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 15
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 16
  • 祈使句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • 简单句,
  • 查看
  • 21
  • 简单句,
  • 查看
  • 22
  • 简单句,
  • 查看
  • 23
  • 简单句,
  • 查看
  • 24
  • 简单句,
  • 查看
  • 25
  • 简单句,
  • 查看
  • 26
  • 人与社会,
  • 查看
  • 27
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 28
  • 争辩,
  • 查看
细目重组明细
2016年陕西省西安市西北工业大学附中中考英语七模试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 定冠词(the),不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 原因状语从句,
  • 查看
  • 3
  • 可数名词及其单复数,one/it/that的用法,
  • 查看
  • 4
  • 名词词义辨析,动词短语,
  • 查看
  • 5
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 6
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 7
  • 同义词、近义词,动词不定式,
  • 查看
  • 8
  • 形容词的比较级,
  • 查看
  • 9
  • 动词短语,
  • 查看
  • 10
  • whether/if引导宾语从句,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 13
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 14
  • 杰出人物,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 15
  • 方法与哲理,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 16
  • 祈使句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • 简单句,
  • 查看
  • 21
  • 简单句,
  • 查看
  • 22
  • 简单句,
  • 查看
  • 23
  • 简单句,
  • 查看
  • 24
  • 简单句,
  • 查看
  • 25
  • 简单句,
  • 查看
  • 26
  • 人与社会,
  • 查看
  • 27
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 28
  • 争辩,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!