首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2020陕西省西安市高新区高新一中初中英语考试模拟

2020年陕西省西安市高新一中中考英语模拟试卷(四)

试卷总分:90分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、完形填空(2小题共20分)
1. (本题10分) The Town of Pressure and the Town of Pleasure were neighbors.But they were quite different from each other.People in the neighborhood built walls to keep out influence from (1)        town.
   In Pressure,everyone tried to be the very best.There was competition everywhere in people's lives.Because wealth was the symbol of status(地位),people were always busy making money,with no time (2)       .Some young people were (3)        stressed out that they even chose to drink or take drugs to escape.
   In Pleasure,people thought in a different way.They believed "As long as you like it,just do it." People grew up without pressure and (4)        do anything they liked.Children there didn't have to do their homework at home.Instead,they played computer games day and night.At school,teachers didn't care (5)       their students went to school or not.Workers didn't like working,either.They sat around the office all day long drinking coffee and doing nothing.Thanks (6)       the lack(缺少)of rules,nobody worried about losing their jobs. " (7)       seemed to be the only important thing to them.Some young people were crazy about drugs because of the meaninglessness of their lives.
   Then people in the two towns began asking themselves, " What is life for?" But just before life in the two towns completely (8)       ,there came a great person---Mr.Reason.He went from door to door,talking with people and giving advice People in Pressure learned to be satisfied with (9)        they had,while people in Pleasure began to make plans.They pulled down the walls between them.Even a road (10)        to connect the two.The people in the town came to realize that there was no gap between Pressure and Pleasure if they didn't go to extremes(极端).
(1) A.other B.another C.others D.the other
(2) A.relax B.relaxing C.to relax D.relaxed
(3) A.so B.very C.such D.too
(4) A.should B.could C.might D.must
(5) A.if B.although C.because D.whether
(6) A.for B.to C.of D./
(7) A.Please B.Pleasant C.Pleased D.Pleasure
(8) A.failed B.fail C.fails D.failing
(9) A.that B.which C.what D.who
(10) A.build B.was built C.was building D.built
2. (本题10分) While the rest of the world is sleeping,my dad always wakes me up,so we won't be late for my 6 a.m.ice hockey game.What started as a (1)       is now my profession passion (a strong liking),and none of it would be possible without my dad.
   "Let's go,Brendan.You can do it!" (2)        like that does not go unnoticed.Every game,no matter what the result is,my dad always says"Good game!" and you looked great out there." So I'm (3)       ,knowing that even if I make a mistake or play poorly,my dad will still be there for me.Support is one of the greatest things anyone can have.My dad always supports me without forcing me to become somebody I am not.It is my dream to play hockey,and he just (4)       me and watches me.
   As I get older,each season brings a new schedule with more than thirty(5)       .Without doubt,my dad wants to (6)        very much.He gets even more nervous than I do,but he still sits in his seat and keeps quiet.He wants to shout (7)       and scream like most hockey parents,but he is different.Of course I know very clearly why he behaves in that way. (8)        each game,we sit down to eat and go over things to work on in the future.Usually he only tells me how proud he is of me. (9)        back at all those early-morning games and later-afternoon skates with Dad,I realize how lucky I am to have him.It's not easy getting up and driving to the training ground at all hours.My dad not only does that,but also helps me achieve my dreams.I make sure that every game he attends,I play my (10)        .That's because I just want to show him those 6 a.m.games did me some good.

(1) A.gift B.job C.behavior D.hobby
(2) A.Encouragement B.Promise C.Advice D.Instruction
(3) A.worried B.confident C.careful D.unbelievable
(4) A.waits B.tells C.guides D.laughs
(5) A.meetings B.classes C.matches D.activities
(6) A.attend B.play C.join D.catch
(7) A.clearly B.excitedly C.softly D.angrily
(8) A.Before B.During C.When D.After
(9) A.Remembering B.Reminding C.Looking D.Complaining
(10) A.best B.worst C.quickest D.cleverest
二、阅读理解(4小题共20分)
3. (本题4.5分) You may have heard of people who are allergic(过敏的) to seafood,smoke or pets.But did you know that some people were allergic to Wi-Fi signals(信号)?
   Rose White,a 44-year-old woman from Britain,found herself being allergic to Wi-Fi signals in 2015 suddenly.She had a cough,heart trouble and great pains in her head when she stayed anywhere covered with Wi-Fi signals.Rose has tried many ways to keep away from Wi-Fi signals,In the past six months,she has slept in her car or in the tent which was put up in the woodland and in the fields.She even tried sleeping in a shed.Being too tired,Rose had no choice but to quit her job and moved 370 kilometers away from her home to avoid Wi-Fi signals,but she failed.Because of the hard life,she got a stomach problem.
   Rose is now living in a small house in the countryside in England.There are far fewer Wi-Fi signals.However,the house,which belongs to her friend,will be sold to others,so she has to move again soon.Rose is planning to move to the countryside.She is also planning to buy a camper van(野营车),so she can drive away from Wi-Fi signals whenever she is feeling sick.Ae can not work to make money,she has asked for help online to raise money.She is hoping to raise 15,000 pounds.So far,she has raised over l,600 pounds.She still has a long way to go.
(1)Which is Rose's allergic symptom(症状)?        
A.Backache.
B.Hiccup.
C.Toothache.
D.Headache.
(2)What does the underlined word "quit" in Paragraph 2 mean?        
A.leave
B.begin
C.find
D.continue
(3)What did Rose do to keep away from Wi-Fi signals six months ago?        
A.She asked people around her not to use Wi-Fi.
B.She slept in her car,tent or shed.
C.She bought a small house in the countryside.
D.She bought a camper van.
4. (本题6分) Walter Dean Myers,born on August 12,1937,was an American writer of children's books.He was known for young adult literature.He wrote more than 100 books,including picture books and non-fiction. "I care about writing for young people because I remember how much I needed help and guidance(指导)at that time in my life,"Myers said in his book.
   Myers loved writing.He got up at five o'clock every morning He worked at home in a small office that used to be his son's bedroom.Myers would first write an outline for every book.He called this prewriting.He imagined what the story would be and wrote down ideas in a notebook.To make sure the actions and dialogues are really good for a good story,he thought of 30 scenes.He wrote a short description of each scene in his notebook.He also cut out pictures of real people and put them on his office walls.He looked at those pictures and came up with ideas.Once he knew what the story would be and who the characters were,he began to write the book.He wrote five pages every day on his computer Myers usually worked on three books at a time.When he was not prewriting or writing a book,he might be rewriting something he had already finished.Then he would send the story to his agent.He or she made suggestions for the story.After these final changes were made,the book was published and made its way to bookstores and libraries.By that time,Myers would begin to write his next book. " I want to do the best that I can do with my writing, " said Myers.

(1)From the first paragraph,we know Myers        .
A.was born in 1973
B.was famous as a writer
C.was born in Britain
D.didn't write non-fiction books
(2)Who helped Myers get ideas for the characters?        
A.Children's books.
B.Other people's books.
C.His friends and family.
D.Pictures of real people.
(3)Before Myers' books appeared in bookstores and libraries,he did many things The correct order is        .
①writing
②making them be published
③prewriting
④making changes
⑤sending stories to the agent
A.①③④②⑤
B.③④①②⑤
C.③①⑤④②
D.④③⑤①②
(4)The passage is mainly about        .
A.how Myers wrote his books
B.the life story of Myers
C.the main characters in Myers' books
D.what Myers was famous for
5. (本题4.5分) More than a century ago,workers were forced to deal with bad conditions.They were paid very little,and they often worked 10 to 12 hours each day.Men,women and even small children were forced to work even when they were ill.Tired of long hours and dangerous conditions,workers began organizing themselves into labor unions.On top of fighting for higher pay and shorter workdays,they also fought for the rights of children.The workers wanted employers to place limits(限制)on the age of their workers so that small children were not overworked or hurt in factories.
   A New York City carpenter named Peter McGuire is thought to be the person who came up with the idea for Labor Day.In 1872,after working many long hours under poor conditions,McGuire called on 100,000 workers to go on strike(罢工).The workers marched through the streets of New York City,asking for a better work environment.MeGuire spent ten years fighting for workers' rights.In 1882,he came up with the idea to create a special holiday for workers.On Tuesday,September 5,1882,more than 10,000 workers went to the streets of New York City for the first ever Labor Day parade(劳动节游行).Two years later,the celebration was moved to the first Monday in September.Andin 1894,Congress passed a law making Labor Day a national holiday.
   Americans celebrated the first Labor Day holiday with a parade,picnics and fireworks.Today,many people hit the road to enjoy the last of their summer vacation.Others enjoy the long weekend with picnics,backyard barbecues or just rest and relaxation.Labor Day is much more than just a day off.It stands for a very important victory for laborers everywhere.The holiday is a celebration of the social and economic achievements of American workers.However you spend Labor Day,remember the holiday is a time to show your respect to the workers who have made America what it is today.
(1)According to the author,while spending Labor Day,Americanould feel        .
A.surprised
B.satisfied
C.thankful
D.worried
(2)For children,what did Peter McGuire ask for during the fight?        
A.The right of children's going to school.
B.Limiting the age of the workers.
C.Cutting down children's work time.
D.Paying children less.
(3)Which of the following statements is TRUE according to the passage?        
A.There were about 100,000 workers in New York City in 1872.
B.Labor Day became a national holiday in 1884.
C.The first strike took place in San Francisco in 1872.
D.The first ever Labor Day parade was held in 1882
6. (本题5分) There is so much time in the day.If you want to get more done,you really have two choices:stay up late or get up early.Which are you,an Early Bird or a Night Owl?
   Productive birds of a feather.
   You have the same amount of time each day as everyone else.If you want to reach your goals and realize your dreams,you have to be willing to pay the price. (1)       Sometimes it's your time.Sometimes it's money.And sometimes it's sleep.Get up early or stay up late.Those are your choices.
   Early birds:working before others get up.
    "I am an early bird.I am often asked when I get my writing work done.The simplest answer is that I do it before everyone else gets up.I usually get up at 4 am and work until the others wake up. (2)       Getting a head start on the rest of the world just feels good."
    Many people use the excuse that they can't get up early.Maybe they are night owls.
   Night owls:working with the moon
   Other people prefer to stay up long after the rest of the world have rested. (3)       They may be more productive at midnight than they are at noon.Just make sure that if you stay up late,you are being productive.(Not watching mindless TV or endlessly surfing the Internet.) (4)       
   It doesn't matter which productive bird stands for your work style. (5)       It depends on your environment and energy levels Do you have the drive to get up early or stay up late?While others are dreaming,make your dreams real.Ask yourself, "What do you want more than a little extra sleep?" Are you a night owl or an early bird?

A.Early birds are better than night owls.
B.They work by moonlight.
C.Have a good sleep every day.
D.I find that working in the morning makes my day better.
E.They both work.
F.Work while others are sleeping.
G.That means you have to give up something.
三、完成句子(10小题共10分)
7. (本题1分) 凯莉和她的闺蜜有很多相同之处
Kelly and her close friend have many things        .
8. (本题1分) 在我们国家越来越多的孩子们能接受良好的教育。
More and more children can get a good        in our country.
9. (本题1分) 因为大卫足够严格,所以教练想选他当我们队长
David is        so the coach wants to choose him to be our team leader.
10. (本题1分) 卡伦是一位善解人意的朋友,在我沮丧时她总能让我振作起来。
Karen is        .She always cheers me up when I am upset.
11. (本题1分) 迈克尔没能参加朋友的乔迁聚会,因为他得准备明天的比赛。
Michael didn't go to his friend's housewarming party because he had to        tomorrow's competition.
12. (本题1分) 尽管你很聪明,但还需要每周复习两次笔记。
Although you are smart,you need to review your notebook        .
13. (本题1分) 在大多数国家,人们通常在特殊的节日里吃传统食物.
In most countries,people usually eat               on special holidays.
14. (本题1分) 妈妈在孩子眼里是永远的唯一,没人能够替代她的位置。
A mother is the only person in a kid's eyes and nobody is able to        .
15. (本题1分) 每年这儿要栽种至少三万棵树来抵御风沙。
       30,000 trees are planted each year here to prevent the wind and sand.
16. (本题1分) 在传播中国文化到世界各地这方面,那些交换生去年发挥了重要的作用
Those exchange students        spreading Chinese culture all over the world last year.
四、短文填空(1小题共10分)
17. (本题10分)
make,mature ,hard,different,know,care,he,near,one,succeed
Self-disciplined(自律的)people are not all outstanding people.But(1)       all outstanding people are self-disciplined people.Some of them read every day.Some of them never run late.Some of them never make(2)       mistakes.The real(3)       between an outstanding person and an ordinary person is that an outstanding person can manage his or her time well That's where their(4)       comes from.What people call self-discipline is in fact self-management.
   One example is staying fit.Never underestimate (低估) someone who is in good shape.Anyone who has ever tried to lose weight(5)       that it's not easy.It's even(6)       to avoid putting weight back on.If someone is in good shape,it shows that he knows the importance of staying fit and is able to stick to a plan to keep fit.If someone is in good shape,it means that he is good at managing(7)       .Whether it is(8)       or trained,it is a great skill.It also shows that this person is able to keep on doing what he wants to and can balance long-term goals with short-term goals.So if someone is in good shape,he owns more than just being healthy.
   How do you learn self-management?(9)       of all,set a goal and write down your reasons for wanting to achieve it.(10)       a list of all the things you need to do to achieve this goal and start to work on them one at a time.With self-discipline,small things in life will no longer trouble you.Only through self-discipline can you truly own your future.
五、任务型阅读(1小题共10分)
18. (本题10分) The epidemic(疫情)is scary.But it's not all bad.In fact,we can learn some lessons from it.
    Learn to be responsible.When facing the epidemic,everyone has to be ready.People have different responsibilities.Doctors fight on the front-line to treat patients.Police officers stay in position to keep us safe.Delivery men (快递员) deliver daily things to us.What are your responsibilities?You can follow the latest news and exercise.If you are a student,you also need to keep studying.You can study on your own,or have online classes at home,because you can't go to school for so long time.
    Learn to respect.Feeling afraid isn't a bad thing.You can learn to replace your fear with respect.When you respect laws,you are careful about what you do.When you respect others,you're kind to them.When you respect nature,you try to protect it.Don't just be afraid.Try to do what you believe in and do it with a respectful mind.
    Learn to tell right from wrong.If you want to learn about something you can easily find a lot of information about it online,But is all of it correct?Don't get lost in a sea of information.Think critically (批判性地).You can also ask your parents or teachers and listen to what they say.
    Learn to be calm.You might feel nervous and worried.These feelings are normal.When there are unexpected changes,people might feel like this,But life is full of unexpected changes.Try to accept them calmly.This can help you face those changes and find ways to deal with them.
     Learn to be alone,The epidemic forces us to stay at home.You might feel bored and miss your friends.But being alone isn't a bad thing.You have time to do things that you didn't have time to do before.Also,you can learn to be independent.

(1)Who are mentioned to take their responsibilities to help people in the passage?
       and delivery men.
(2)How do students study at home during the epidemic?
They can study on their own,or        at home.
(3)What ability should people have while facing a lot of information about epidemic online?
They should have the ability to tell        .
(4)Why isn't being alone a bad thing in the author's opinion?
Because we have time to do things we like and also learn        .
(5)What does the passage mainly tell?
It mainly tells about        from the epidemic.
六、补全对话(1小题共5分)
19. (本题5分) A:Hello,Kelly!Nice to see you again!
B:Nice to see you,too. (1)       
A:Oh,my winter vacation was so long and boring.I really missed our teachers and classmates.
B:Me,too.(2)       
A:Of course not!We couldn't go anywhere interesting because of the novel coronavirus.What about you?
B:I just stayed at home.But my parents went to support Wuhan because they are doctors.
A:Really?(3)       
B:They arrived there on New Year's Eve.
A:(4)       
B:They stayed there for more than two months.They kept working hard and saved many people's lives.
A:How great they are!I want to be like them in the future.
B:So do I. (5)       .
A:Hmm,being a doctor is a good job.How can you make it?
B:I decide to go to medical college after I graduate from high school.
A:That's great!Hope your dream may come true.
B:Thank you.
七、书面表达(1小题共15分)
20. (本题15分) 时光飞逝,初中三年的学习生活无疑对你的成长产生了非常重要的影响。请结合外貌、性格、喜好、运动、学习等各方面内容,写一篇短文,比较你这几年来的发展和变化。
要求:
(1)参考提示信息,可适当发挥;
(2)表达清楚,语法正确,上下文连贯,书写工整;
(3)文章不得出现真实信息(姓名、校名和地名等);
(4)词数:不少于70词。
__________________________________
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2020年陕西省西安市高新一中中考英语模拟试卷(四)的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 说明文,
  • 查看
  • 2
  • 议论文,
  • 查看
  • 3
  • 应用文,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 4
  • 方法与哲理,细节理解,
  • 查看
  • 5
  • 科普知识,环境保护,细节理解,
  • 查看
  • 6
  • 科普知识,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,
  • 查看
  • 13
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 14
  • 争辩,
  • 查看
  • 15
  • 争辩,
  • 查看
  • 16
  • 日常生活,
  • 查看
  • 17
  • 人与社会,
  • 查看
  • 18
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 19
  • 争辩,
  • 查看
  • 20
  • 学校生活,记叙文,
  • 查看
细目重组明细
2020年陕西省西安市高新一中中考英语模拟试卷(四)的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 说明文,
  • 查看
  • 2
  • 议论文,
  • 查看
  • 3
  • 应用文,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 4
  • 方法与哲理,细节理解,
  • 查看
  • 5
  • 科普知识,环境保护,细节理解,
  • 查看
  • 6
  • 科普知识,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,
  • 查看
  • 13
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 14
  • 争辩,
  • 查看
  • 15
  • 争辩,
  • 查看
  • 16
  • 日常生活,
  • 查看
  • 17
  • 人与社会,
  • 查看
  • 18
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 19
  • 争辩,
  • 查看
  • 20
  • 学校生活,记叙文,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!