首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23504. (2021•高新一中•七下期末) It was cloudy and dark.A group of frogs were walking through the forest,and then two of them fell into a deep big hole.Then the other frogs came around the hole and saw how deep it was.They told the two frogs that there was no hope left for them.
    However,the two frogs,Belly and Bill,wanted to jump out of the hole.They tried their best to jump and jump.The other frogs were still saying that they should just give up.Finally,Belly listened to them.But Bill went on jumping as hard as he could.Again,the frogs above asked Bill to stop trying and to just wait for death.Bill jumped even harder and finally he succeeded (成功).
    When Bill came out,the other frogs asked, " Why didn't you listen to us?" Bill said nothing but pointed at his ears and shook (摇晃)his head.He was deaf so he could just see they were saying something.He thought they were encouraging (鼓励)him all the time.

(1)When the two frogs fell into the big hole,the other frogs         .
A.went on travelling through the forest
B.jumped into the hole as well
C.told them not to give up hope
D.thought it was impossible to jump out
(2)Why didn't Bill give up?        
A.Because he couldn't see well.
B.Because he wanted to fight with Belly.
C.Because he thought others were encouraging him.
D.Because he got help from Belly.
(3)The underlined word "deaf' here probably means"        "in Chinese.
A.哑的
B.盲的
C.聋的
D.生气的
(4)What does the writer want to tell us?        
A.Don't let others laugh at you.
B.Others' words may not be right.
C.Always wait for others to help you.
D.It's OK to give up sometimes.
共享时间:2021-07-30 难度:4
[考点]
[答案]
DCCB
[解析]
(1)D.细节理解题。根据They told the two frogs that there was no hope left for them.可知他们告诉这两只青蛙,他们已经没有希望了。因此可知当两只青蛙掉进大洞里时,其他的青蛙认为他们不可能跳出来了。故选D.
(2)C.细节理解题。根据He was deaf so he could just see they were saying something.He thought they were encouraging (鼓励)him all the time.可知所以他可以看到他们在说什么。他认为他们一直都在鼓励他。故选C.
(3)C.词义判断题。根据Bill said nothing but pointed at his ears and shook (摇晃)his head.He was deaf so he could just see they were saying something.可知比尔什么也没说,只是指着耳朵摇了摇他的头。他是___,所以他只可以看到他们在说什么。根据前后文含义以及结合选项可知,此处deaf意为"聋的",故选C.
(4)B.主旨大意题。通读全文,尤其是根据Again,the frogs above asked Bill to stop trying and to just wait for death.Bill jumped even harder and finally he succeeded (成功).上面的青蛙再次要求比尔停止尝试,等待死亡。比尔甚至跳了起来他更加努力,终于成功了。同时结合全文可知,本文主要讲述了两只青蛙掉进了洞里,其余的青蛙认为他们出不来了,一只青蛙听了他们的话,没有跳出来,但是另一只青蛙因为聋没有听到他们在说什么,以为是在鼓励他,最终却成功跳出来了。这个故事告诉我们别人的话可能是不对的。故选B.
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"典型题",熟悉考点是解题的关键。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyd2021

2021-07-30

初中英语 | 七年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 190
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!