首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20083. (2014•陕西省•真题) Akuapem is in the eastern part of Ghana.The sun there shines all the time.The local people are very friendly and hospitable(好客的).Now let's have a look at how Akuapem people receive a visitor.
A visitor is often welcomed warmly in a family of Akuapem.After the visitor is welcomed into the house,he is offered a seat and water at the very beginning,because the host assumes that the visitor must have come from a very long journey and need water.If there is a group of visitors,the host will greet the visitors from right to left.And the host shakes only with his right hand,because Akuapem people think the left hand is not clean.
Next,the visitor is asked how his journey was and why he has come.While the
conversation is going on,the wife and the children,especially girls,are preparing
food for the visitor.The visitor can choose his favorite food.After the visitor
finishes eating,the host and the visitor go on with their conversation.Usually this is short one because thevisitor is getting ready to say goodbye.
When the visitor is leaving,he is often given some food.He is also accompanied(陪伴) by one of the children to the nearest station.The child who accompanies the visitor will not come back home until the visitor leaves safely.
Whether he is a close friend or just a stranger,this is always how friendly Akuapem
people receive a visitor.

50.The underlined word"assumes"here probably means"______
A.thinks            B.remembers.   C.disagrees       D.follows
51.Which of the following is TRUE to the passage?______
A.The host talks little with the visitor.
B.The child accompanies the visitor to the gate of the house.
C.The host offers the visitor a seat only.
D.The visitor takes some food with him when he leaves.
52.From the passage we know that Akuapem people are_____
A.noisy            B.friendly               C.impolite         D.quiet.
共享时间:2014-08-06 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
50.A  词义猜测题.根据he is offered a seat and water at the very beginning,和…visitor must have come from a very long journey and need water.主人一开始就提供他们座位和水,游客一定来自很远的路途,非常需要水.可知:是因为他们想着这一点,认为游客来自很远的路途,需要水.故此处assumes 表示想着、认为,故选A.
51.D  细节理解题.根据 When the visitor is leaving,he is often given some food.可知当游客离开时,他们会让游客带着一些食物.故选D.
52.B 推理判断题.根据Whether he is a close friend or just a stranger,this is always how friendly Akuapem people receive a visitor.无论是亲密的朋友还是陌生人,Akuapem的人们总是友好的接待游客,故推断可知:Akuapem的人是友好的.故选B.
[点评]
本题考查了"政治经济类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2015

2014-08-06

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 250
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!