首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20055. (2020•西工大附中•五模) Do you like trying new things in your daily life ?Maybe some people would say we should try new things, but it can be scary to do so.
    A few years ago,I hurt my lower back A friend said acupuncture(针灸) helped her injured knee. I had some doubts﹣not because it is "Chinese medicine' , but because I'm afraid of needles,Still,I thought I'd try it.
    Lying on the acupuncturist's table, I heard the needles rattling(叮当作响) in a metal bowl.I turned to look. They weren't needles﹣﹣ they were spear(矛)! I jumped up and rushed home.Recently, the muscles in my back started to hurt.It felt like someone stabbing(戳)my back with a pen. This time, my friend said I should get a massage(按摩) ,so I went to local spa.After a few minutes, tho massage said my problem was serious. "She brought out a bunch of small glass jars and lit a fire.I was about to cupping(拔火罐)!I wanted to run away, but the "pen" stabbed me as l got up. Which would be worse; the"pen"or the fire!I laid back down.When she touched me, I jumped. Would it hurt? Would she burn me? The glass felt cold.But it didn't hurt at all.Within just a minute, my back was covered with glass jars.I probably looked like an ugly piece of furniture.
    Now.I'm still ugly with the purple cupping marks ﹣but my back feels great!

(1)Why did the writer have doubts about acupuncture?______
A. Because it is part of Chinese medicine.
B. Because he is afraid of needles.
C. Because his lower back still in pain.
D. Because be knew nothing about it.
(2)What happened at the writer's first acupuncture treatment?_____
A. He finished it and felt better.
B. He fell asleep during the treatment.
C. He jumped up and, ran away.
D. He started to think it was good.
(3)We can tell from the story that the writer felt better after trying_____
A. acupuncture
B. cupping
C. massage therapy
D. Herbal medicine
(4)What is the main idea the story?_____
A.How Chinese medicine is becoming popular among foreigners.
B. Why the writer was scared of Chinese medicine.
C.The writer's hard life in China.
D. The writers experiences with Chinese medicine.
共享时间:2020-07-30 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
(1)B 细节理解题.根据第二段 I had some doubts﹣not because it is "Chinese medicine' , but because I 'm afraid of needles我有些怀疑,不是因为它是"中药",而是因为我害怕针头,可知是我害怕针头,故答案为:B.
(2)C 细节理解题.根据第三段I jumped up and rushed home.我跳起来冲回家去.可知第一次针灸是跳起来冲回家去,故答案为:C.
(3)B 细节理解题.根据最后一段 Now.I'm still ugly with the purple cupping marks ﹣but my back feels great!现在我仍然很难看,因为紫色的火罐痕迹,但是我的背部太好了!可知是在拔火罐好了,故答案为:B.
(4)D 主旨归纳题.根据文中acupuncture(针灸)和cupping(拔火罐)!可知主要介绍了作者对中医的体验,故答案为:D.
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-07-30

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 258
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!