首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20054. (2020•西工大附中•五模) It was 3:12 a.m, when nine﹣year﹣old Glenn White awoke to the smell of burning, Except for the cracking(噼啪声) of flames(火苗) somewhere below there was ho a sound in the Two﹣storey house at Baldwin, Long Island.
    With his, father away on night duty at local factory,Glen was worried about the safety of his mother, his sister Karen, 14 and his 12﹣year﹣old.brother Todd, He ran downstairs through the smoke filled house to push and pull at Karen and Today until they sat up. Then he helped each one through the house to the safety of the garden,There,his sister and brother, faking short,and quick breath and coughing, collapsed(倒) on the lawn(草坪).
    The nine﹣year﹣old raced back into the house and upstairs to his mother's room, He found it impossible to wake her up. Mrs.White,a victim(受害者)of the smoke was unconsoious(失去知觉的),and there was nobody to help Glenn carry her to the garden. But the boy remained  calm and, as a fireman said later, "acted with all the self﹣control of a trained adult."
    On the bedroom telephone, luckily still working, Glenn called his father and,leaving Mr. White to telephone the fire brigade(消防队员) and ambulance(教护车) service, got on with the task of saving his mother.
    First he filled a bucket with water from the bathroom and threw water over his mother and her bed. Then, with awe cloth around his head be went back to the garden. He could hear the fire engine coming up,but how would the firemen find his mother in the smoke﹣filled house where flames had almost swallowed up the ground floor?
    Grasping(抓住) firmly a ball of string from the garage, Glenn raced back into the house and dashed(猛冲) upstairs to his mother's room. Tying one end of the string to her hand he ran back laying out the string as he went, through the hall and back out into the garden.
    Minutes later he was telling fire chief John Coughlan,"The string will lead you to mother."Mrs. White was carried to safety as the flames were breaking through the bedroom floor.
(1)Why did Glenn run downstairs first?____
A. He wanted to save his sister and brother.
B. He went to see if his father had come back from work.
C. He wanted to find out what was happening.
D. He was worried about his mother's safety.
(2)Who called the fire brigade and ambulance service?____
A. Glenn's sister.
B. Glen's neighbor
C.Glenn.
D. Glenn's father.
(3)How did Glenn help the firemen to save his mother?____
A. By pushing and pulling at her.
B.By tying a string to her hand.
C. By putting out the fire himself.
D. By carrying her to safety with his bother.
共享时间:2020-07-30 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
(1)A 细节理解题.根据第二段With his father away on night duty at a local factory,Glenn was worried about the safety of his mother , his sister Karen , 14and his 12﹣year﹣old brother Todd. He ran downstairs through the smoke filled house to push and pull at Karen and Todd until they sat up.可知,Glenn的爸爸正在当地一家工厂里值夜班.当他发现房屋失火后非常为他妈妈、14岁 的妹妹和12岁的弟弟担心.他先跑到楼下,救出了他的弟弟妹妹.故选A.
(2)D 细节理解题.根据第四段首句" ..Glenn called his father and,leaving Mr. Kreamer to telephone the fire brigade and ambulance service…"格伦打电话给他父亲,离开了先生.克雷默打电话给消防队和救护车…可知,是Kreamer先生即Glenn的父亲给消防队及救护服务打的电话,故选D.
(3)B 细节推测题.根据最后一段Minutes later he was telling fire chief John Coughlan,"The string will lead you to mother."几分钟后,他对消防队长约翰•考夫兰说:"这根绳子会把你引导你找到母亲."可知,格伦把绳子系在母亲的手上,帮助消防员找到了她.故选B.
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-07-30

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 262
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!