首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20053. (2020•西工大附中•五模) Britain has many kilometers of rivers and canals(运河)and around 30,000 people live on these waters in houseboats.
    People started living in houseboats in the1800s, when the country's canals were built.People chose to live on the water in order to feel closer to nature,and have a quieter way of life.Living on the water sounds romantic, but it is also hard work. There ate many jobs to do every day, such as bringing in clean water and getting rid of dirty water from the toilet, sink(水槽) and shower. During winter, living on a boat can be very cold Also,most boats are quite small inside.You don't have much space, especially if you are a couple,family or group of friends.
    Although it is not easy, the number of people living on houseboats has grown by around 50 percent over the past 10 years. More families and young people are choosing to live on houseboats because it is much cheaper to buy or rent a boat than a flat or a house.
    Another good ting about living on the water is the friendly neighbors People who live on houseboats always help each other and usually become good fiends. This is quite a different story from people who live in flats or houses and may hardly know the people next door at all.
(1)Ten years ago,the number of people living on houseboats might have been_____
A .50,000
B. 30,000
C. 25,000
(2)Which of the following is TRUE, according to the story?_____
A. Living conditions on houseboats have become much better.
B.It is convenient to live on houseboats.
C. People can have arge bedrooms on houseboats.
D. Living on houseboats is challenging during winter.
(3)From the last paragraph, we can infer (推断)that_____
A. people living in flats are not friendly
B.people living on houseboats have no privacy
C. people living on houseboats are warm﹣hearted
D.people living in houses like to tell stories
共享时间:2020-07-30 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
(1)B 细节理解题.根据and around 30,000 people live on these waters in houseboats.可知有大约30000的英国人住在船屋.故选B.
(2)D 推理判断题.根据 During winter, living on a boat can be very cold Also,most boats are quite small inside.You don't have much space, especially if you are a couple,family or group of friends.冬天,在船上生活也会很冷,大多数船的内部都很小.你没有太多空间,尤其是当你是一对夫妇、一家人或一群朋友的时候.可以推测出,冬天住在游艇上很有挑战性.故选D.
(3)C 细节推断题.根据Another good ting about living on the water is the friendly neighbors People who live on houseboats always help each other and usually become good fiends.生活在水上的另一个好处是友好的邻居们,住在船上的人总是互相帮助,通常会成为好朋友.可以推测出,住在船上的人都很热心.故选C.
[点评]
本题考查了"社会文化类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-07-30

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 234
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!