首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

13972. (2020•西安市•模拟) Memory is often the source of our greatest well as our deepest grits. I cherish(珍爱)every memory I have of my Mom, but at the same time regret no longer being able to create new ones with her. My Mom left this world who was only 25 years old.I never got a change to say "Thank You" to her for all of them. All can do now is to share these memories with you.
    Mom, I remember when you spent hours walking with me searching for my dog,Duke when he ran away. You never let me lose hope, I also remember you putting him in my bed after he finally found his own way home.
    Mom, I remember how you never complained when you took me, my wife, and newborn baby son into your home when I was struggling financially(金融上) the first year of my marriage. You showed me what it takes to love and raise a child…
    Mom, I remember all the lessons you taught me about patience, humor, and courage when you faced your long battle with cancer. It may have finally taken your body, but it never got your spirit I also remember how you always ended our phone calls those last years of your life with those three words that live on inside of me today: "I Love You!"
    Mom, I would give everything I have for just one more hug from you.You gave me so much love. You helped make my heart and soul what they are today. I love you and will continue  to love you more every single day of my life.

(1)Why does the author write the passage?     
A. Because he wants to share his memories.
B. Because he wanted his mother to read it.
C. Because his mother made him do this,
D. Because he is a writer.
(2)When was the author's baby born?     
A. The second year of the authors marriage.
B. When the author was twenty﹣five years.
C. The first year of the author's marriage.
D. The passe doesn't tell us about it
(3)Which of the following is NOT true?     
A. The author likes his mother very much.
B. Maybe the author's mother died of cancer.
C. Duke is a name of a person.
D. Mom taught the author lots of things.
(4)What's the best title of the passage?     
A. Never Lose Your Heart.
B. Memories of My Mom.
C. All Happy Families Are the Same.
D. Source of Our Greatest Joys,
共享时间:2020-06-30 难度:3
[考点]
[答案]
答案详见解析
[解析]
(1)A.细节理解题.根据第一段第一句All can do now is to share these memories with you.可知作者写这篇文章是为了分享他对母亲的回忆.故选A.
(2)C.细节理解题.根据第三段第一句Mom, I remember how you never complained when you took me, my wife, and newborn baby son into your home when I was struggling financially(金融上) the first year of my marriage.可知作者在结婚第一年便有了孩子,故选C.
(3)C.细节判断题.根据第二段Mom, I remember when you spent hours walking with me searching for my dog,Duke when he ran away. 可知Duck 做my dog的同位语,因此指的是一只小狗,C错误,故选C.
(4)B.标题归纳题.根据第一段Memory is often the source of our greatest well as our deepent grits. I cherish(珍爱)every memory I have of my Mom,可知主要讲了作者对母亲的回忆,故选B.
[点评]
本题考查了"人生感悟类阅读   ",属于"综合题",熟悉知识点是解题的关键
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-06-30

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 246
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!