首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

13971. (2020•西安市•模拟) Usually people with better education are able to get better jobs, In other words, they have more chances to choose a good job while people with lite or no education don't. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But it isn't true.
    Some people may think that a person spends the best years of his life to get education only to make a living. This was probably one of the reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people don't need to spend so much time in school. If people just want to make a living, they can get a short﹣time education. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. Even language and math need not be taught in detail (详细地), either. It is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.
    Education is mainly for improving a man. It is not only to teach him to speak, read and write;but also to develop his other abilities It can make him a wise man and enjoy the achievements of humans. Education is to make a man live a better life, Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and, most of a, take an interest in the world.
    I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly the most important one.

判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"A"表示,不符合的用B表示.
(1)The writer thinks people with little education usually have more chances to get jobs.
     
(2)People needn't learn much in school if they only want to make a living.
     
(3)It is expected that educated people will be able to have a better life in the world.
     
(4)The most important reason for education is to make a good living.
     
(5)The passage mainly tells us that people can get education in a short time.
     
共享时间:2020-06-30 难度:3
[考点]
[答案]
答案详见解析
[解析]
细节判断题.
(1)B.根据第一段句子"Usually people with better education are able to get better jobs, In other words, they have more chances to choose a good job while people with lite or no education don't."可知作者认为教育程度低的人通常有更多的机会找到工作是错误的,教育程度高的人好找工作.故答案为B.
(2)A.根据"In fact, if education is just a way of making a living, people don't need to spend so much time in school. If people just want to make a living, they can get a short﹣time education."可知如果人们只想谋生,他们不必在学校学到很多东西.故答案为A.
(3)A.根据第三段句子"Education is to make a man live a better life, Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and, most of a, take an interest in the world."可知人们期望受过教育的人能够在世界上过上更好的生活.故答案为A.
(4)B.根据第三段句子"Education is mainly for improving a man."可知教育最重要的原因是为了谋生是错误的,教育主要是为了提高一个人的素质.故答案为B.
(5)B.根据最后一段句子"I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly the most important one. "可知这篇文章主要告诉我们人们可以在短时间内得到教育是错误的,告诉我们过上好日子是受教育的重要原因.故答案为B.
[点评]
本题考查了"阅读判断题   ",属于"综合题",熟悉题型是解题的关键
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-06-30

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 271
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!