首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2019陕西省西安市雁塔区师大附中初中英语考试月考九年级上

2019-2020学年陕西师大附中九年级(上)第二次月考英语试卷

试卷总分:100分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、完形填空(2小题共20分)
1. (本题10分) Few kids today understand the value of sympathy(同情心).It seems so hard for people to show their love and care towards(1)
 
and to actually understand what they are going through.
   As a child I(2)
 
to try my best to make someone else happy.My mom would tell me(3)
 
at least one kind word to someone else every day.I admitted that it wasn't very easy to do.But as soon as you see the look of gratitude(感谢)in that person's eyes,you just want to do as(4)
 
as you can do.
   I had(5)
 
experience with a guy whom people were always making fun of.Every time I saw that happening,I knew in my heart that it was wrong.I decided I would try to be his friend.I started walking with him and introducing him to the people around us.I was making him(6)
 
by just doing that.And I loved the fact that I was making a difference to his life.
   After a while I realized that he wasn't the kind of person everybody thought he was.We are still really good friends today.People have completely(7)
 
making fun of him.(8)
 
he is still what he was.What changed was others' attitude towards him.
   From this experience I learned(9)
 
be more loving towards other people.What I did for my friend was so easy.And at the same time I had a lot of fun.So I hope that everyone can say a kind word to someone else at least once a day.I can promise it'll be the best feeling(10)
 
you can ever get.
   One kind word can make someone's day brighter.

(1) A.others B.other C.the other D.another
(2) A.taught B.teach C.teaches D.was taught
(3) A.says B.say C.to say D.said
(4) A.many B.much C.more D.most
(5) A./ B.a C.an D.the
(6) A.happy B.happily C.unhappy D.unhappily
(7) A.stopped B.stop C.stops D.stopping
(8) A.So B.But C.Then D.Or
(9) A.how can I B.how I can C.how could I D.how I could
(10) A.which B.who C.that D.whom
2. (本题10分) When I was in the third grade,I was picked to be the princess in the school play.
   For weeks my mother helped me(1)       my sentences.But once during a performance,every word(2)        from my head.My teacher asked me to change roles and be the narrator (解说员).Though I didn't tell my mother what had(3)        that day,she felt my(4)       and asked if I wanted to take a walk in the yard.
   It was a lovely spring day.We could see dandelions(蒲公英)coming out through the grass,just like a painter had touched our woods and fields with bits of gold.I watched my mother carelessly bend down(蹲下)(5)       some flowers."I think I am going to dig up all the wild grass,"she said. "But I like dandelions,all flowers are beautiful -- even dandelions!" I said.My mother looked at me seriously. "Yes,every flower shines in(6)       own way.And that is true of people,too,"she said.She had guessed my pain.I started to cry and told her the(7)       ."You will be a beautiful narrator,"she said,(8)       me of how much I loved to read stories aloud to her.
   Over the next few weeks,I learned to take (9)        in the role.The big day finally came.A few minutes before the play,my teacher came over to me. "Your mother asked me to give this to you,"she said,handing me a(10)        .After the play,I took the flower home,laughing that I was perhaps the only person who would keep such wild grass.

(1) A.write B.listen C.practice D.teach
(2) A.disappeared B.spread C.forgot D.left
(3) A.done B.happened C.gone D.made
(4) A.illness B.tiredness C.kindness D.unhappiness
(5) A.by B.for C.with D.at
(6) A.it B.its C.it's D.it is
(7) A.memory B.discovery C.truth D.accident
(8) A.reminding B.thinking C.reminded D.thought
(9) A.action B.turns C.risks D.pride
(10) A.note B.dandelion C.sunflower D.dictionary
二、阅读理解(4小题共25分)
3. (本题5分) 阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的 用"A"表示,不符合的用"B"表示。
   Many people love travelling to different countries,but if you plan to go abroad,you should know how to
behave in different situations around the world.
   Most travelers enjoy meeting new people,but sometimes you can be rude without saying anything.In Russia,you should never shake hands in a doorway(门口),and if you're travelling in Thailand,never touch people's heads or point your feet at people.When the Japanese meet new people,they like giving business cards--but you should read the card carefully,not just put it in your pocket.
   In most countries in Europe,people expect a lot of eye contact when you talk to them,but in many Asian countries a lot of eye contact seems unfriendly.And in South America people usually stand quite close to each other when they talk,but in countries like the USA you need to give people more personal space.Also,it's rude to interrupt(中断)Japanese people while they are talking to you.You must wait until they finish before you start speaking.
   In restaurants in China you can leave a bit of food on your plate,it's OK to start smoking before other people finish eating,which you mustn't do in the UK.When in India,remember to eat with your right hand.Also avoid leaving empty bottles on the dinner table in Russia—that's bad luck.When you're travelling in Asia,if someone invites you to his or her home,don't forget to take off your shoes when you arrive.And if you visit an Arab family's home,don't admire anything valuable because your host will feel he should give it to you as a present.

(1)In Russia,to shake hands with people in a doorway is impolite.        
(2)In China,people cannot smoke before other people finish eating.        
(3)People in India eat with their right hands.        
(4)We can admire anything valuable in an Arab family's home.        
(5)The passage mainly tells us that when in Rome,do as the Romans do.        
4. (本题8分) After coming to America,the use of "yes" and "no" brings me a lot of trouble,because the use in Korean is different from that in English.For example,if I am asked,"Haven't you had dinner yet?"and I have not had dinner yet,then in Korean I usually say "Yes,I haven't." But in English,I have to say,"No,I haven't."
   Because of this,my friends often get the opposite meaning from what I want to give them.One day only a month after I came to America,I had dinner with an American student,Bob.He asked me some questions and I answered them sincerely.A few days later,I found some roommates thought that I came from North Korea.One day,I stopped by Bob's room and asked why he was spreading the wrong information."Oh,you told me that.Don't you remember?"he said,"when I asked you,'You are not from North Korea,are you?'you clearly answered,'Yes,of course.' Didn't it mean that you are from North Korea? "
   The different use also causes problems between my friends and me.One weekend night,my roommate Mark brought his children into the dorm(宿舍).They made some noise while playing.I did not mind the noise since I was just watching TV.The next morning,I met Mark.He asked me with a smile, "Didn't my children make noise last night?Didn't it make you uncomfortable? " Because I did not mind the noise at all,I clearly said "Yes!" The smile suddenly disappeared from Mark's face,and he said,"I am sorry about that.They are going right now.See you later." I could not understand what he was sorry about,and I just said,"OK.Bye!" After a moment of thinking,I realized how stupid I was.That evening,I explained to Mark and said sorry to him.I knew he thought that I had been very rude.
   Now to deal with this problem,I have set simple rules:First,take a five-second break if I am not sure of "yes" or "no".Second,use "pardon me",so the person may explain to me in a direct way.

(1)From the passage,we can infer (推断) that the writer comes from        .
A.North Korea
B.America
C.South Korea
D.China
(2)In Paragraph 3,when the writer answered "Yes" ,Mark might think the writer was       .
A.rude
B.kind
C.helpful
D.polite
(3)If the writer is not sure of "yes" or "no" next time,he will say       .
A. "pardon me"
B. "yes"
C. "no"
D. "I don't know"
(4)The passage is written to remind us       .
A.to work hard on English
B.to learn to respect other
C.never to use "yes" or "no"
D.to know culture differences
5. (本题6分) Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the center of Europe.It's the capital city of Austria and the center of European classical music.In the 18th century a lot of musicians came to study and work in Vienna.
   In the Strauss family,there were two composers called Johann Strauss:the father and the son.The father,Johann Strauss the elder,wrote and played music for traditional dances,called the waltz.His dance music made him famous all over Europe.The son,Johann Strauss the younger,was also very successful and popular.He wrote over 150 waltzes.In 1867 he wrote The Blue Danube Waltz.
   Mozart was another very important composer(作曲家).He was born in Austria in 1756.Before he was six,he played not only the piano but also the violin.His family took him around Europe and he gave concerts in many cities.He wrote hundreds of wonderful pieces of music.But he became very poor and died in 1791 when he was only 35.Like Johann Strauss,father and son,he was a great European musician,and many people still think his music is perfect.

(1)From Paragraph 1,we know that Vienna is        .
A.a beautiful new city
B.on the River Danube
C.in the center of Austria
D.the center of European pop music
(2)It can be inferred from the passage that Mozart was        .
A.stupid and lazy
B.clever but lazy
C.stupid but hard-working
D.clever and hard-working
(3)This passage can be found most probably in the part of "       " in a newspaper.
A.news
B.recreation(娱乐)
C.advertisement
D.sport
6. (本题6分) About thirty years ago,China was known as the "Bicycle Kingdom".But the popularity of bikes gradually disappeared,with many bikes soon replaced by their fuel-powered competitors,like cars,buses and so on.
   No matter how complete the subway and bus networks are,they seldom cover the final steps between the bus stop and the home.Bicycles,convenient for shorter trips,could solve the problems perfectly.With an increasing number of people choosing cycling,shared bicycles have become popular recently.Companies,like Ofo and Mobike,have introduced bike-sharing projects.
   According to IResearch Consulting Group,the first week of this year,5.85 million users of Mobike were seen while Ofo had 1.4 million users.Users just install(安装)a mobile app,search for bikes nearby,scan the QR code(二维码)on a bike to unlock it and ride away.When finished with the bike,the user can just lock it at any place,any time.Shared bicycles offer a new,environment ally-friendly method of travel.
   However,the projects have also led to problems such as illegal(非法的)parking,theft and destroying on purpose.Last month,two nurses in Beijing were punished for putting locks on two shared bikes.And in December,2016,a man who stole a shared bike was fined 1,000 yuan by the Shanghai Minhang People's Court.
   In fact,these problems are also shared by bike-sharing projects abroad.According to The New York Times in October,2009,a large number of bikes suffered from problems of destroying or theft.For example,bikes were found hanging from lampposts(街灯柱) or thrown into the Seine River.
   To deal with these problems,the company came up with the idea of encouraging people to return the bikes to stations by rewarding(奖励) free time for their next rides.Now the Chinese government is also trying to deal with these problems.

(1)       provides an environmentally-friendly method of travel.
A.Taking cars
B.Taking buses
C.Taking the subway
D.Bike-sharing
(2)Which of the following is true according to the passage?        
A.According to IResearch Consulting Group,people may prefer Ofo.
B.Shared bikes suffered from problems of destroying or theft at home and abroad.
C.People can get rewards easily if using Mobike carefully.
D.Mobike and Ofo users aren't allowed to lock bikes at any place,any time.
(3)What is the writer's attitude(态度) towards bike-sharing projects?        
A.Supportive.
B.Worried.
C.Objective.
D.Doubtful.
三、完成句子(10小题共10分)
7. (本题1分) 京剧不仅是我们中华民族的国宝之一,而且也是中国文化的象征。
Beijing Opera is not only one of China's        ,but also a symbol of Chinese culture.
8. (本题1分) 我喜欢自己写歌的有才华的音乐家。
I like        who write their own songs.
9. (本题1分) 我宁愿待在家里也不愿意在雾霾天去爬山。
I prefer to stay at home rather than        on a smoggy day
10. (本题1分) 我告诉他我有一些贵重的东西要给他。
I told him I had        to give him.
11. (本题1分) 我在地上发现了一个手机,把它捡了起来。
I found a mobile phone on the floor and        .
12. (本题1分) 孩子们正在高兴地追赶那只风筝。
The children are having fun        the kite happily.
13. (本题1分) 他们竭尽全力使我感到宾至如归。They go out of their way to       
14. (本题1分) 我最大的挑战是学习基本的餐桌礼仪。
My        is learning basic table manners.
15. (本题1分) 你不应该不敲门就进别人的房间。
You are        enter others' rooms without knocking at the doors.
16. (本题1分) 我因为认真改错而受到王老师表扬。
I        by Miss Wang for correcting mistakes carefully.
四、短文填空(1小题共10分)
17. (本题10分) advise;other;way;think;good;one;choice;day;calls;spread

When you have dinner,you follow table manners.When you have a lesson,you obey the rules in the classroom.But have you ever(1)        about your manners in the digital(数码的)world when you use phones,e-mails and social media,like QQ,WeChat,etc?
   A new research by Oxford University noted,"It's just important to treat people with respect online as it is in our(2)        life." The study came up with some(3)       of good manners in the digital age.Their(4)       suggestion is not "over-sharing" on social media,which means never posting every detail(细节)about your life online or showing off your opinions and life on social media all the time.The manners also include not looking through(5)       phones and not gossiping(说闲话)over messages,especially when you(6)        "reply all"(回复所有人)to send message to a group of people.
   Although gossip is not harmful,it can be a way to(7)        something untrue about other people.Gossip can be even stronger on social media than in read life,so you'd(8)        not gossip.
   What's more,when you have bad news for someone,do not leave text messages on social media.Instead,chat with him or her by(9)       or sending personal messages.
   Nowadays technology has offered us some different(10)        to keep in touch with others.
   It is important to remember how to behave ourselves online.
五、任务型阅读(1小题共10分)
18. (本题10分) Gardening is popular in many parts of the world.You can get many benefits from your garden.
    Gardening helps to keep healthy.Today's people sit indoors for too long and don't get enough exercise.When you garden,you have to move around.You water flowers or do some digging,which is good for exercising your body.Besides,when you are in your garden,you can feel the warm sunshine.This means you are getting Vitamin D.It helps your bodies use calcium(钙),which is necessary to keep your bones strong.
    Gardening is a great activity to do with children.It gets them off computers,televisions and phones.Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating.It can also help them to understand the meaning of "No pains,no gains."
    Gardening is a great way to meet people and build relationships.When you are gardening,you are outdoors.So it is a perfect time to communicate with your neighbors.Most people love to talk about their hobbies,and so do gardeners.They usually enjoy showing people what they are growing.And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.

(1)How many benefits of gardening are mentioned in the passage?
       are mentioned.
(2)How do people exercise their bodies when they garden?
They        to exercise their bodies.
(3)What does the underlined word "It" in the third paragraph refer to?
It refers to        .
(4)Why is gardening a great way to meet people and build relationships?
Because people can        when they are gardening outdoors.
(5)What does the passage mainly talk about?
It mainly talks about        .
六、补全对话(1小题共5分)
19. (本题5分) A:Whose bike is this?
B:(1)       He loves riding,you know!
A:How about this toy car?
B:(2)       There are no kids in my flat.
A:Well,wait!Don't forget you are a man with three nephews!
B:Wow,You really know me the best!I love them,(3)       .
A:Sounds warm!Where do they live?
B: (4)       .Very far from here.
A:I know the place.No wonder you have kids' things here!
B:Ahhaa,my "sir",questions over?
A:No.(5)       .
B:Well,I guess that your dream job must be "a policeman"!

A.and they visited me last week.
B.It must be Paul's.
C.I am not sure.
D.It must belong to my son.
E.They live in Yorkshire.
F.One more.
G.and I visited them last week.
七、情景对话题(1小题共5分)
20. (本题5分) A:Hi,Bill!You're reading the novel again.
B:Yes,Tom.I'll never be tired of it.
A:(1)       
B:Three times.Every time I read it,I can always learn something new.
A:Really?(2)       
B:Charles Dickens.I think he is a great English writer.What about you?
A:(3)       .He is also my favorite foreign writer.Please let me have a look at it.
B:OK,here you are!What do you think of this novel?
A:(4)       .I haven't seen such a novel for long.Where did you buy it?
B:In the Rose Bookshop.
A:I don't know where it is.(5)       
B:No.Only 10 minutes' walk from here,next to the People's Cinema.
A:Oh,I see.I'm going there to get one,too.Thank you!
B:You're welcome!
八、作文(1小题共15分)
21. (本题15分) 近日上映的电影《少年的你》引起了不少同学的关注。笔者借此机会对同学们喜好的电影做了调查,具体如下。请以 "Movies Students Like" 为题,介绍同学们喜欢的电影类型以及原因,同时谈谈你自己喜欢的电影类型以及原因。
喜欢的电影类型 喜欢的原因
45%的同学 卡通片 角色可爱,故事有趣,道理深刻
40%的同学 喜剧 搞笑,令人放松
15%的同学 纪录片 提供大量信息,有教育意义
…… ……
要求:
1)不要逐字逐句翻译,可适当发挥;
2)语句通顺,语意连贯;
3)不少于70词,开头已给出,不计入总词数。
                                                              Movies Students Like
    A survey was made to find out moves that students like.Here are the results.________
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

gt@dyw.com

2019-12-20

初中英语 | 考试 | 难度:1.52

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 12
  • 0
下载试卷 收藏
平行组卷 细目重组
试卷分析 加入白板
加卷篮 更多功能
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2019-2020学年陕西师大附中九年级(上)第二次月考英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 记叙文,
  • 查看
  • 2
  • 记叙文,
  • 查看
  • 3
  • 人与社会,主旨大意,
  • 查看
  • 4
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 5
  • 历史,推理判断,
  • 查看
  • 6
  • 日常生活,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 简单句,
  • 查看
  • 13
  • 简单句,
  • 查看
  • 14
  • 简单句,
  • 查看
  • 15
  • 否定句,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 人与社会,
  • 查看
  • 18
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 19
  • 争辩,
  • 查看
  • 20
  • 询问,争辩,
  • 查看
  • 21
  • 兴趣爱好,议论文,
  • 查看
细目重组明细
2019-2020学年陕西师大附中九年级(上)第二次月考英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 记叙文,
  • 查看
  • 2
  • 记叙文,
  • 查看
  • 3
  • 人与社会,主旨大意,
  • 查看
  • 4
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 5
  • 历史,推理判断,
  • 查看
  • 6
  • 日常生活,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 简单句,
  • 查看
  • 13
  • 简单句,
  • 查看
  • 14
  • 简单句,
  • 查看
  • 15
  • 否定句,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 人与社会,
  • 查看
  • 18
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 19
  • 争辩,
  • 查看
  • 20
  • 询问,争辩,
  • 查看
  • 21
  • 兴趣爱好,议论文,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!