首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

46262. (2020•铁一中学•七上二月) Every year,one color will be popular.What color do you think will be popular next year?Let's look at this survey.Some people like blue because blue means peace and kindness.Everyone in the world hates war.Many people lose their family in wars.Blue will make people remember to keep peaceful.Other people think green will be popular because they think green is the color of nature.Yellow will be another popular color,Why?Most people have a lot of work every day.Yellow is a soft color and it makes people feel relaxed.Many people think black will be the most popular color.Because it always makes people look cool.In fact,black and white are always the main colors every year.Because they are easy to match with other colors.

(1)What do people think of blue?        
A.It is popular.
B.It stands for peace and kindness.
C.It makes people think of wars.
D.It makes people think of their family members.
(2)Which will be the most popular color according to the passage?        
A.Yellow
B.White.
C.Black.
D.Red.
(3)How many colors are mentioned in this passage?        
A.Four.
B.Five
C.Six.
D.Seven.
(4)What is the best title for this passage?        
A.Best Clothes for You.
B.What does Colors Mean?
C.A Popular Color Survey.
D.How to Choose Colors?
(5)What can we know from the passage?        
A.There are many popular colors every year.
B.People like the color green because it makes people relax.
C.People who like black is not kind.
D.Black and white are always main colors of the year
共享时间:2020-12-11 难度:2
[考点]
文化,细节理解,
[答案]
BCBCD
[解析]
1B.细节理解题。根据Some  like  because  means  and ,因为蓝色意味着和平和善良。故选B
2C.细节理解题。根据"Many people think black will be the most popular color.""许多人认为黑色将是最受欢迎的颜色,黑色最受欢迎。
3B.归纳总结题。根据Some people like blue because blue means peace and kindness.ther people think green will be popular because they think green is the color of nature.Yellow is a soft color and it makes people feel relaxed.In fact,因为蓝色意味着和平和善良,因为他们认为绿色是大自然的颜色,它使人感到放松,黑色和白色总是每年的主要颜色,greenblack。故选B
4C.题目归纳题。根据Every yearLet's look at this survey.每年都会有一种颜色流行?让我们看看这项调查。所有这篇文章最好的题目是一个流行的颜色调查。
5D.细节理解题。根据In fact black and white are alwavs the main colors every year.事实上。可知从这篇文章中我们能知道黑色和白色总是一年中的主要颜色。
[点评]
本题考查了"文化   细节理解   ",属于"必考题",熟悉题型是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
64195. (2023•高新三中•八上期中) 德优题库Have read or heard of the sad love story between Jia Baoyu and Lin Daiyu?Can you imagine the two singing opera in English instead of speaking poetic Chinese?
    Jia and Lin are two characters from the classic Chinese novel A Dream of Red Mansions ( 《 红 楼 梦 》 ),written by Cao Xueqin(1715-1763).Now the book has been made into an English-language opera.After being performed in San Francisco,US,the performance came to Beijing,Changsha and Wuhan in 2017.
    Many of the opera's creators have backgrounds in both Chinese and American cultures,including the director and playwrights.Their understanding of both cultures helped them change a Chinese classic into a foreign-language opera.
    The book,which covers the rise and fall of the Jia family,has 120 chapters and hundreds of characters.But opera writer David Henry Hwang cut down the number of characters to just seven.Hwang,a Chinese-American,focused on the love story between Jia and Lin and tried to write a heartbroking tragedy(悲剧) that everyone would understand.
    The art director Timmy Yip,from Hong Kong,tried to help foreign people understand the characters using costumes and stage settings(布景).He compared Lin to water and gave her a light green costume.When Lin showed up on stage,there was usually water around her on the stage.
    The creators considered it to be a meaningful job to introduce a Chinese classic to Western audiences.Hwang told China Daily he was happy to "have made a contribution to the land where my parents were born."

(1)How does the writer start the passage?        
A.By describing a situation.
B.By asking questions.
C.By telling stories.
D.By comparing facts.
(2)Where was the opera first performed?        
A.In Beijing.
B.In Changsha.
C.In San Francisco,US.
D.In Wuhan.
(3)What do we know about A Dream of Red Mansions from Paragraph 4?        
A.The story is long and rich in characters.
B.The book has seven characters in total.
C.It is mainly about the rise and greatness of the Qing Dynasty.
D.It tells the happy-ending love story between Jia and Lin.
(4)The art director compared Lin to water probably because of her        .
A.dressing style
B.character
C.appearance
D.life habits
(5)How do creators of the opera like their job?        
A.difficult and unbelievable.
B.stressful and tough.
C.meaningful and satisfying.
D.painful and challenging.
共享时间:2023-11-20 难度:3 相似度:0.83

yr@dyw.com

2020-12-11

初中英语 | 七年级上 | 阅读题

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 6
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!