首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23940. (2020•高新一中•六模) Have you ever seen bikers on TV or in movies? "Bikers" refers to groups of people who ride motorcycles.
    Bikers are usually big guys who look a bit scary with their leather jackets and tattoos (文身).But most bikers are kind and gentle,like the members of Bikers Against Child Abuse (BACA).BACA is an international biker group that was set up in 1995.It was started to help abused (受虐待的) children by making them feel safe.
    These children often need to provide help against their abusers in court (法庭).Having to face their abusers again can be a scary experience.But when the bikers of BACA show up in court as well,these children feel much safer.The bikers become friends with abused children and even take them to school if they're afraid to go on their own.The children also have main contacts (联络人) in the BACA group.Their contacts are ready to talk to the children or even visit them at home.
    Although the BACA riders may look strong,they don't mean to harm others or take justice (正义) into their own hands.They use their looks to give children confidence when they feel scared.
    "We don't hunt down bad guys.Our biggest goal is protecting the kids and making sure they are taken care of," said "shaggy",one president of BACA,in TXK Today's interview.All of BACA's members go by their nicknames (绰号) to protect both themselves and the children they protect.

(1)The passage is about a group of bikers who        .
A.ride motorcycles to school
B.protect abused children
C.are tough and scary
D.like to ride bicycles in their spare time
(2)How do abused children feel when the bikers are near?        
A.Safe.
B.Scared.
C.Angry.
D.Touched.
(3)To help the abused kids,the bikers        .
A.talk to lawyers
B.beat bad guys
C.take the kids to school
D.teach the kids themselves
(4)Paragraph 5 is mainly about        .
A.where to find bikers for abused children
B.why bikers help abused children
C.how to make friends with bikers
D.how bikers protect abused children
共享时间:2021-04-01 难度:4
[考点]
[答案]
BACD
[解析]
(1)B.主旨大意题。根据 BACA is an international biker group that was set up in 1995.It was started to help abused  children by making them feel safe.可知,BACA是1995年成立的一个国际自行车团体,旨在帮助受虐儿童,让他们感到安全。故选B。
(2)A.细节理解题。根据 But when the bikers of BACA show up in court as well,these children feel much  safer.可知,但当BACA的摩托车手也出现在法庭上时,这些孩子会感到更安全。故选A。
(3)C.细节理解题。根据 The bikers become friends with abused children and even take them to school if they're afraid to go on their own.可知,骑自行车的人与受虐儿童成为朋友,如果他们害怕自己去,甚至会带他们去学校。故选C。
(4)D.段落大意题。根据    "We don't hunt down bad guys.Our biggest goal is protecting the kids and making sure they are taken care of," said "shaggy",one president of BACA,in TXK Today's interview.All of BACA's members go by their nicknames (绰号) to protect both themselves and the children they protect.可知,"我们不去追捕坏人,我们最大的目标是保护孩子,确保他们得到照顾,"美国BACA的一位总裁"沙吉"在接受TXKToday采访时说。B ACA的所有成员都用他们的"绰号"来保护自己和他们保护的孩子。所以,第五段主要讲的是BACA摩托车手怎样保护被虐待的儿童。故选D。
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读",属于"典型题",熟悉考点和题型是解题的关键。阅读理解题要求理解文章大意,浏览题干后带着问题到文中寻找相关内容从而得出答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygy2020

2021-04-01

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 160
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!