首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23938. (2020•高新一中•六模) The outbreak of COVID-19 caught tons of attention.Here are how ads try to help out.
Coca-Cola ran an advertisement in Times Square,encouraging people to practice social distancing.On a red background showing the Coca-Cola logo with the letters spaced out,the advertisement simply read, "Staying apart is the best way to stay united."
As for McDonald's,it changed its photo on a social network in Brazil.The fast-food brand divided the "M" into two parts from the middle.It also updated its cover video.Showing the logo,dividing into two and then joining back together.The video says, "Separated for a moment to always be together."
Artists around the world also offered their creative ideas.One of them added a face mask to Starbucks' double-tailed mermaid (美人鱼).What's more.He changed Nike's "Just do it" slogan to "Just don't do it".Another sports fan moved the basketball player away from the traditional NBA logo and added space between the three lines of the Adidas logo.
(1)How many companies are mentioned above?        
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Six.
(2)Where was Coca-Cola's advertisement?        
A.In Times Square.
B.In Brazil.
C.In Singapore.
D.In China.
(3)The common in all the changes is to tell people that         .
A.they should stay close to each other no matter when it is
B.they should always separate from each other no matter when it is
C.they can't stay together if they separate from each other at this special time
D.they should separate from each other at this special time
共享时间:2021-04-01 难度:3
[考点]
[答案]
DAD
[解析]
(1)D细节理解题。根据全文可知文中提到了Coca Cola、McDonald、Starbucks、Nike、NBA、Adidas,即可口可乐、麦当劳、星巴克、耐克、NBA、阿迪达斯共六家公司。故答案选D。
(2)A细节理解题。根据 "Coca Cola ran an advertisement in Times Square" 可知可口可乐公司的广告设在时代广场。故答案选A。
(3)D推理判断题。根据 "Staying apart is the best way to stay united." 可知保持距离是保持团结的最佳方式;根据 "Separated for a moment to always be together." 可知疫情期间分隔一段时间是为了以后能更长久地在一起。文中列举的多则广告的共同点都在于呼吁人们在疫情这一特殊时刻,能保持人与人间的距离,这样以后才有更多在一起的机会和时间。故答案选D。
[点评]
本题考查了"广告布告类阅读",属于"典型题",熟悉考点和题型是解题的关键。在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真辨析选项,仔细推敲,确定最佳答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygy2020

2021-04-01

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 178
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!