首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23725. (2020•高新一中•八下期末) Green is an important color in nature.It is the color of grass and the leaves on trees.It is also the color of most growing plants.
    Sometimes,the word "green" means young,fresh and growing.For example,a greenhorn is someone who has no experience.In the 15th century,a greenhorn was a newborn cow or an ox with small horns(角).A century later,a greenhorn was a soldier having no experience in war.By the 18th century,a greenhorn had the meaning it has today---a person who is new in a job.
    If someone is good at growing plants,he or she will be said to have a green thumb(大拇指).The expression comes from the early 20th century.A person with a green thumb can make plants grow quickly and well.The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.It was the result of hard work by agricultural scientists.They had green thumbs.
    Green is also the color used to describe the feeling-jealousy(嫉妒).The green eyed monster is not a dangerous animal in the forest.It is an expression used about 400 years ago by the British writer William Shakespeare in his play Othello.It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.
    In most places in the world,a green light is a signal(信号)to move ahead.In everyday speech,a green light means approval(赞成)to continue with a project.

(1)A new soldier was called a greenhorn in the        century.
A.15th
B.16th
C.18th
D.20th
(2)A person with a green thumb        .
A.is good at growing plants
B.really has a green thumb
C.has no experience in wa
D.is new in a job
(3)A man may meet the green eyed monster if        .
A.he sees a dangerous animal
B.he gets lost in the forest
C.his friend gets a prize that he wants
D.he reads a sad play
(4)The underlined word "agricultural" in Paragraph 3 means        .
A.物理的
B.社会的
C.教育的
D.农业的
(5)Which would be the best title of the passage?        
A.Green,the Color of Grass and Trees
B.The Stories about the Color"Green'
C.Green,a Sign of Approval
D.Different Meanings of " Green'
共享时间:2020-10-21 难度:4
[考点]
[答案]
BACDD
[解析]
(1)B.细节推理题。根据第二段In the 15th century,a greenhorn was a newborn cow or an ox with small horns(角).A century later,a greenhorn was a soldier having no experience in war.在15世纪,greenhorn是新生的牛或一头有小角的牛,一个世纪后,greenhorn是指没有战争经验的士兵。因此推断十六世纪greenhorn是指没有战争经验的士兵,故选B。
(2)A.细节理解题。根据第三段If someone is good at growing plants,he or she will be said to have a green thumb可知如果有人擅长种植植物,他会被说有绿色的大拇指,故选A。
(3)C.细节推理题。根据第四段It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.它描述了当别人有他想要的东西时不愉快的感受,因此推断朋友获得他想要的奖励他可能会遇到绿眼怪了,故选C。
(4)D.词义猜测题。根据第三段The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains绿色革命是给几年前新类型的大米和其他谷物发展的名字,因此判断这归功于农业科学家的努力,因此猜测划线单词的含义为农业的,故选D。
(5)D.文章标题题。根据第二段Sometimes,the word "green" means young,fresh and growing.有时,单词"绿色"意味着年轻、新鲜和成长,可知本文主要讲了英文中绿色的不同表达,因此判断本文最好的标题为"绿色"的不同含义,故选D。
[点评]
本题考查了"社会文化类阅读",属于"综合题",熟悉题型是解题的关键。通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygy2020

2020-10-21

初中英语 | 八年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 165
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!