首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23724. (2020•高新一中•八下期末) Who is Li Ziqi?For 7 million YouTube viewers and 20 million Weibo users,that's an easy question to answer.The 30-year-old girl from a village in Sichuan Province is getting popular.From making bamboo furniture to raising baby ducks ,this Chinese Internet celebrity(名人)is famous for her videos.She is called "the goddess of nature" by her fans.
    Li Ziqi has many kinds of skills--cooking,painting,designing,farming and so on.The most amazing thing is that she does almost everything in a traditional Chinese way.She makes clothes by herself.She also feeds silkworms(蚕)to sew(缝制)quilts for her grandmother.Li grows plants as well.People see her pick vegetables from her backyard and prepare meal with them.Li has a seasonal diet.She follows the weather and seasons in her cocking like a bowl of warm soup in winter or a plate of cold noodles in summer.In her videos,she also tells the stories of Chinese culture
    Li was raised by her grandparents in a small village.When she was 14.she went to the city to work but returned to the countryside in 2012 to take care of her sick grandmother.Li Ziqi's simple pleasures and positive attitudes(积极的态度)make a difference to her fans. " Nowadays many people feel stressed," she said. " When they watch my videos at the end of a busy day.I want them to relax and experience something nice and slow to take away some of their anxiety and stress And I also want to do my part to let more people know about Chinese culture."
    Indeed,her success comes from both her passion for her life,her hometown and her country and her deep knowledge of food,nature and Chinese culture.Many of us may dream of Li Ziqi's simple life,but it's hard to achieve.What we can do is to love our present life and enjoy it.

(1)Who is Li Ziqi?        
A.A YouTube viewer.
B.A Weibo user.
C.An Internet star.
D.An actress.
(2)What is the most amazing thing in Li's life?        
A.She cooks delicious dishes.
B.She wears clothes made by herself.
C.She sews quilts for her grandmother.
D.She does almost everything in a traditional Chinese way.
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?        
A.Li Ziqi is well-known for her articles.
B.Li Ziqi cooks food according to the weather and seasons.
C.Li Ziqi's parents raised her.
D.Li Ziqi succeeds because of her hard work.
(4)Through her videos,Li Ziqi wants to make people         .
A.live a simple life
B.move to the countryside
C.feel relaxed and less stressed
D.know about Chinese culture
共享时间:2020-10-21 难度:4
[考点]
[答案]
CDBD
[解析]
(1)C.细节理解题。根据第一段From making bamboo furniture to raising baby ducks ,this Chinese Internet celebrity(名人)is famous for her videos.从生产竹制家具养小鸭子,这位中国网络名人以她的视频出名,可知李子柒是网络名人,故选C。
(2)D.细节理解题。根据第二段The most amazing thing is that she does almost everything in a traditional Chinese way.可知最令人惊讶的是,她几乎用传统的中国方式做任何事情,故选D。
(3)B.细节判断题。根据第二段She follows the weather and seasons in her cocking like a bowl of warm soup in winter or a plate of cold noodles in summer.她会随着天气和季节的变化而做食物比如冬天的一碗热汤或夏天的一碗面,可知他根据天气和季节做食物,故选B。
(4)D.细节理解题。根据第三段And I also want to do my part to let more people know about Chinese culture.而且我也想尽自己的一份力让更多的人了解中国文化。可知李子柒通过视频想要更多的人了解中国文化,故选D。
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"综合题",熟悉考点和题型是解题的关键。通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygy2020

2020-10-21

初中英语 | 八年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 178
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!