首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23723. (2020•高新一中•八下期末) Many of us may want to take on traditional jobs when we grow up,such as being a doctor or a lawyer.However,job-hunting website Zhaopin.com makes a survey and shows there are many other choices.
    People from more than 800 different jobs in major Chinese cities take part in the survey.Their jobs include early childhood teachers,fitness coaches(健身教练)and makeup artists.Most of the jobs pay well and the top-paying job is animal doctors.
    Most of these surveyed workers have a good education.Over 60 percent of them have a college degree(学位)or above.Most of the workers choose their jobs out of love and interest.Many of the jobs don't belong to one gender(性别)anymore.For example,one-third of child care workers are men.But in the past,only women took this kind of job.
    Now people have more money to spend and they are in greater need of high-quality services.There will be other new jobs in the future.For example,more people have started to raise pets.So the growing demand(需求)for animal care has encouraged more people to become animal doctors.

(1)What does the survey by Zhaopin.com show?        
A.Most people still prefer to work as doctors or lawyers.
B.There are many new job choices these days.
C.There are 800 different jobs in major Chinese cities.
D.People make more money these days than before.
(2)According to the survey,        has the best pay.
A.a lawyer
B.a fitness coach
C.a makeup artist
D.an animal doctor
(3)What can we infer(推断)from the passage?        
A.Finding a job in big cities has become easier in recent years.
B.College degree is a must for working in cities.
C.Men will take women's place to be child care workers.
D.There will be other new jobs with people's future demands.
共享时间:2020-10-21 难度:3
[考点]
[答案]
BDD
[解析]
(1)B.细节理解题。根据However,job-hunting website Zhaopin.com makes a survey and shows there are many other choices.然而,招聘网站智联招聘网(Zhaopin.com)做了一项调查,显示还有很多其他的选择。可知,现在有许多新的工作选择。故选B.
(2)D.细节理解题。根据Most of the jobs pay well and the top-paying job is animal doctors.大多数工作报酬很高,报酬最高的工作是动物医生。可知收人最高的职业是动物医生。故选D
(3)D.推理判断题。根据Now people have more money to spend and they are in greater need of high-quality services.There will be other new jobs in the future.现在人们有更多的钱可以花,他们更需要高质量的服务,将来还会有其他的新工作。可知,将来会有其他符合人们未来需求的新工作。故选D
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读",属于"综合题",熟悉考点和题型是解题的关键。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息,便可得出答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygy2020

2020-10-21

初中英语 | 八年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 174
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!