首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23694. (2020•西工大附中•八下期末) The idea that red means stop and green means go has influenced our lives in more ways than just traffic signals(信号).We have been taught from a young age that the color red means danger and green means it's okay to move forward.But why were those colors chosen for traffic lights in the first place?For something we have to look at every day,why couldn't they have been prettier colors?
    Well,it's important to know that before traffic lights for cars,there were traffic signals for trains.At first,railway companies used red to mean stop,white to mean go,and green to mean warm.As you could imagine,trains ran into a few problems with white meaning go.For example,one train mistook a bright star for a white light and something unexpected happened.Because of that,railway companies finally moved green meaning go and used yellow to mean warm.And it's been that way ever since.
    Red has always been a color that meant danger,long before cars were even around.This most likely started because it's the color with the longest wavelength (波长)so it can be seen somewhere farther than other colors.
    But,believe it or not,yellow was once used to mean stop.Back in the 1900s,some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area.Finally,highly reflective materials (高反光材料)were developed and red stop signs were born.Since yellow can be seen well at all times of the day,school zones.some traffic signs,and school buses continue to be painted yellow.
    So next time you are impatiently waiting at a traffic light,don't get so mad at them;they've certainly come a long way.

(1)What were traffic signals for before traffic lights for cars?        
A.Trains.
B.Boats.
C.Planes.
D.Bicycles.
(2)Which of the following colors meant go at first?        
A.Red.
B.Yellow.
C.White.
D.Green.
(3)Why do people use red to mean danger?        
A.Because it's the brightest color.
B.Because people are scared at it.
C.Because railway companies say so.
D.Because it has the longest wavelength.
(4)Why are school buses painted yellow?        
A.Because yellow is a prettier color.
B.Because yellow once meant danger.
C.Because yellow can be seen well at any time of the day.
D.Because yellow means it's OK to go forward.
(5)What does the text mainly tell us?        
A.How important traffic lights are.
B.Which color has the longest wavelength.
C.What red,yellow and green can be used for.
D.Why traffic lights are red.yellow and green.
共享时间:2020-08-21 难度:4
[考点]
[答案]
ACDCD
[解析]
(1)A.细节理解题。根据Well,it's important to know that before traffic lights for cars,there were traffic signals for trains.哦,重要的是要知道,在汽车的交通信号灯出现之前,火车上有交通信号灯。可知,在汽车交通信号灯出现之前,火车上有交通信号灯。故选A.
(2)C.细节理解题。根据At first,railway companies used red to mean stop,white to mean go一开始,铁路公司用红色表示停,用白色表示走。可知起初白色意味着走。故选C.
(3) D.细节理解题。根据This most likely started because it's the color with the longest wavelength (波长)so it can be seen somewhere farther than other colors.这很可能是因为它是波长最长的颜色,所以比起其他颜色来可以在更远的地方被看到。可知,因为红色是波长最长的颜色,所以与其他颜色相比,红色可以在更远的地方被看到。故选D.
(4)C.细节理解题。根据Since yellow can be seen well at all times of the day,school zones,some traffic signs,and school buses continue to be painted yellow.由于一天中任何时候都可以看到黄色,学校区域、一些交通标志和校车继续被漆成黄色。可知,黄色在一天中任何时候都能看得很清楚,校车涂成黄色是因为在一天中任何时候可以看清楚黄色。故选C
(5)D.主旨大意题。根据The idea that red means stop and green means go has influenced our lives in more ways than just traffic signals(信号).红色意味着停车,绿色意味着走,这一想法对我们的生活的影响不仅仅是交通信号。结合后文,可知文章主要介绍为什么信号灯是红色、黄色和绿色的。故选D
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读",属于"综合题",熟悉考点是解题的关键。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息,便可得出答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dyxy2020

2020-08-21

初中英语 | 八年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 198
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!