首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23693. (2020•西工大附中•八下期末) As the taxi leaves,my father stands at the living room window looking out,watching me move off into the darkness,at 4:30 a.m.His grey hair is untidy from sleeping.
    Moments ago,he got up to carry my bag for me and went into the cold open air.
    He thanked me for a daughter's cooking and for having traveled so far to spend the holiday with him.I told him that I worried that he would feel lonely again in the empty house.
    "I have my plans," he said,in the moments before I walked out the door.
    When I arrived 10 days ago,I felt it was quiet and lifeless in the house.Then my brothers and I came and filled the rooms.But,now,they're gone;I am the last to leave.
    As the taxi began to move,I watched the lights go off,but my father didn't leave.Even though he couldn't see me in the dark,he stood by the window watching,beside the tree.It was a fresh tree.He buys one every year for the new year.
    The life is hard for my father:my mother died years ago,and now his children are far from home,our  selfish  choices taking us from one end of the country to the other.The life of the tree is short;my father's is long and strong.But both of them are tall and straight.

 I leave behind two trees:one with silver-grey hair,the other still freshly green.
(1)The father walked out the door without        in the morning.
A.making his hair tidy
B.seeing his daughter
C.carrying the bag
D.saying a word
(2)The writer worried about her father because        .
A.he never felt lonely
B.he'd live alone again
C.he had nothing in the house
D.he is too old to look after himself
(3)From the fifth paragraph we know the writer        .
A.didn't leave until her brothers left
B.decided to stay with her father
C.was one of the father's two children
D.left her father before her brothers
(4)The underlined word "selfish" in the passage means "        " in Chinese.
A.无私的
B.随意的
C.自私的
D.细心的
(5)Which of the following words can't be used to describe the life of the writer's father?        
A.Hard.
B.Short.
C.Long.
D.Strong.
共享时间:2020-08-21 难度:4
[考点]
[答案]
ABACA
[解析]
(1)A.细节理解题。根据第一段和第二段His grey hair is untidy from sleeping.Moments ago,he got up to carry my bag for me and went into the cold open air.他的灰白头发因睡觉而蓬乱。刚才,他站起来帮我提包,走进了寒冷的户外。可知作者的父亲早上出门时没有整理头发,故选A。
(2)B.细节推理题。根据第三段I told him that I worried that he would feel lonely again in the empty house.我告诉他我担心他又会在空荡荡的屋子里感到孤独,因此推断作者担心父亲的原因是他又要一个人生活了,故选B。
(3)A.细节理解题。根据第五段But,now,they're gone;I am the last to leave.但是,现在他们走了。我是最后一个离开的,可知作者等到哥哥们走了才离开的,故选A。
(4)C.词义猜测题。根据最后一段The life is hard for my father:my mother died years ago,and now his children are far from home,our  selfish  choices taking us from one end of the country to the other.我父亲的生活是艰难的,我母亲去世多年了,而且现在他的孩子们都远离家,因此判断父亲的儿女们都在这个国家不同的地方,因此判断他们这样的选择远离父亲,是自私的,因此猜测划线单词的含义为自私的,故选C。
(5)A.细节理解题。根据最后一段The life is hard for my father我父亲的生活是艰难的,可知作者父亲的生活是艰难的,故选A。
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"难典题",熟悉题型是解题的关键。通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
原创声明:
本题解析属于发布者原创,非正常渠道不可私用,违者必究! !版权申诉

dyxy2020

2020-08-21

初中英语 | 八年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 193
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!