首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

23529. (2020•西工大附中•七下期末) Once,while a king was hunting(狩猎)in the forest,night came earlier than he thought.The king and his guards(侍卫)could not find their way back to the palace(王宫).After hours of walking,they saw a house not far from them.They went toward it.
    In the end they came to the small house and an old man lived there.The old man warmly asked all of them to stay for the night and cared for them.Before leaving,the king told the old man to go to the palace to repay him for his kindness.
    Many days later,the old man arrived at the palace.The king was very happy to see him and wanted to give the old man his favorite singing bird.The king was happy to repay the old man for his good deed with such a valuable(珍贵的)gift.
    On another trip to the forest,the king surprised the old man with a visit.In the middle of talk,the king asked the old man how the bird was. " Oh,the bird?" the old man said. "It was delicious.As soon as I got home,T enjoyed it."

(1)Why couldn't the king's group go back to the palace?        
A.Because they wanted to hike further.
B.Because it was dark and they lost their way.
C.Because they planned to camp in the forest.
D.Because they wanted to visit the old man.
(2)What did the king do to thank the old man before leaving the house?        
A.He invited the old man to the palace.
B.He asked his guards to care for the old man.
C.He gave the old man his favorite singing bird.
D.He cooked lots of food for the old man.
(3)What happened(发生)to the bird?        
A.It flew into the forest.
B.The old man let the bird free.
C.The king asked for the bird back.
D.The old man ate the bird.
共享时间:2020-09-11 难度:3
[考点]
[答案]
BAD
[解析]
(1)B.细节理解题。根据The king and his guards(侍卫)could not find their way back to the palace(王宫).国王和他的侍卫找不到回宫殿的路。可知,国王及侍卫找不到回去的路了,故选B。
(2)A.细节理解题。根据Before leaving,the king told the old man to go to the palace to repay him for his kindness.临走前,国王让老人去皇宫报答他的恩情。可知国王离开前让老人去他的宫殿,故选A。
(3)D.细节推理题。根据"It was delicious." 它很美味。可知老人吃了小鸟,故选D。
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"必考题",熟悉考点和题型是解题的关键。在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dygx2020

2020-09-11

初中英语 | 七年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 179
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!