首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

227684. (2024•雁塔区•真题) 阅读理解。
    One afternoon,little Jack rode a horse with his friends.Suddenly,he fell from the horse and hurt his right arm.His friends took him to the hospital.The doctor put his arm in a plaster cast(石膏绷带).Jack couldn't move it."You should keep your arm in the cast for a month,"the doctor said.At the end of the month,Jack went back to the hospital.The doctor looked at his arm carefully."Can you move your arm now?""Yes,it's fine.Can I play the piano?"The doctor smiled,"Of course you can.""That is great!"Jack said happily."Because I couldn't play it before."

阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(1)Jack rode a horse with his family.        
(2)Jack hurt his right arm.        
(3)The doctor put Jack's leg in a plaster cast.        
(4)Jack must keep his arm in a plaster cast for about twenty days.        
(5)Jack was happy because he could ride the horse again.        
共享时间:2024-07-25 难度:2
[考点]
个人经历,说明文,
[答案]
1F
2T
3F
4F
5F
[解析]
1)由One afternoonlittle Jack rode a horse with his friends.(一天下午,小杰克和他的朋友们骑马。)可知杰克和他的朋友骑马,而不是和家人骑马。题目描述错误,故答案为:F
2)由Suddenlyhe fell from the horse and hurt his right arm.(突然,他从马上摔了下来,伤到了右臂。)可知杰克伤到了右臂。题目描述正确,故答案为:T
3)由The doctor put his arm in a plaster cast(石膏绷带).(医生给他的手臂上了石膏。)可知医生给杰克的手臂上了石膏,而不是给腿上了石膏。题目描述错误,故答案为:F
4)由"You should keep your arm in the cast for a month"the doctor said."你应该让手臂在石膏里保持一个月,"医生说。)可知杰克必须让手臂在石膏里保持一个月,而不是二十天。题目描述错误,故答案为:F
5)由"Yesit's fine.Can I play the piano"The doctor smiled"Of course you can.""That is great!"Jack said happily."是的,很好。我能弹钢琴吗?"医生笑着说:"当然可以。""太好了!"杰克高兴地说。)可知杰克高兴是因为能弹钢琴,而不是又能骑马。题目描述错误,故答案为:F
[点评]
本题考查了"个人经历,说明文,",属于"易错题",熟悉题型是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
220874. (2025•西咸新区•六上期末) 阅读短文,根据短文内容选出能完成所给句子或回答所提问题的一个最佳答案。
    Su Nan is a pupil.He likes robots.His father often teaches him to make robots.Because his father is a scientist and he can make robots well.
    Tomorrow is Saturday.Su Nan and his father will go to the science museum.They will take the No.5 bus and get of(下车) at Park Road.After they get off the bus,they can go straight and then turn right at the cinema.They can see a supermarket.The science museum is next to it.The science museum is open from 9:00 a.m.to 5:00 p.m.And they will go back home at 5:30.Now Su Nan is happy.He can't wait!
(1)Su Nan's         often teaches Su Nan to make robots.
A.brother
B.father
C.uncle
(2)When is Su Nan going to the science museum?        
A.This afternoon.
B.Tomorrow.
C.This morning.
(3)Su Nan will go to the science museum        .
A.on foot
B.by bike
C.by bus
(4)The science museum is next to the        .
A.supermarket
B.cinema
C.post office
(5)Which one is RIGHT?        
A.Su Nan's father is a teacher.
B.Su Nan feels happy now.
C.The science museum is open at eight in the morning.
共享时间:2025-02-18 难度:2 相似度:2
223332. (2024•碑林区•三上期中) 阅读绘本,根据绘本内容判断下列句子的正误,正确的打"√",错误的打"×"。
德优题库
    My name is John.I like animals.My mother and I go to the zoo.Then I draw(画) some animals.
德优题库
    I draw a giraffe.It's tall.It has(有)a long neck(长脖子).
德优题库
    I draw an elephant.It has small eyes.
德优题库
    I draw a panda.It's cute.It has small ears.
37. I like animals.        
38. My father and I go to the zoo.        
39. The giraffe is tall.        
40. The elephant has small ears.        
41. The panda is cute.        
共享时间:2024-11-21 难度:2 相似度:2
220585. (2025•周至县•五上期末) 阅读短文,根据短文内容选出能完成所给句子或回答所提问题的一个最佳答案。
   My teachers are on the playground.They play basketball together.Look!The young man is my English teacher.He is.kind and he loves football.The old man is my maths teacher.He is old,but he is strong.He likes basketball very much.He often plays basketball on Sundays.The short woman is my Chinese teacher.She is kind and clever.The thin woman is my music teacher,Miss Li.She can sing songs very well.Who is the woman beside my music teacher?She is my PE teacher.She is a tall woman.She is very strict.She can play basketball well.I love my teachers.
(1)My English teacher is        .
A.old and kind
B.young and kind
C.young and strict
(2)My maths teacher often plays basketball on        .
A.Saturdays
B.Fridays
C.Sundays
(3)Miss Li can         well.
A.sing songs
B.play basketball
C.play football
(4)My PE teacher is         my music teacher.
A.behind
B.beside
C.in front of
(5)Which one(哪一个) is RIGHT?        
A.My teachers play football together.
B.The short woman is my PE teacher.
C.My Chinese teacher is kind and clever.
共享时间:2025-02-10 难度:2 相似度:1
223476. (2023•未央区•五上期中) 阅读下面短文,选择正确答案。
   My name is Li Ting.I have three new teachers.Miss White is my English teacher.She is young and beautiful.We all like her.My art teacher is Mr Huang.He is very kind.He draws nice pictures.We like him,too.Mr Wu is my PE teacher.He's strong.Sometimes he is strict.He is a good football player.I like PE very much.I often have PE on Mondays and Fridays.
24. Is Miss White old?        
A.Yes,she is.
B.No,she isn't.
C.We don't know.
25. What's Li Ting's art teacher like?        
A.Kind.
B.Funny.
C.Strict.
26. The underlined word"him"refers to(画线单词指代的是)"        ".
A.Miss White
B.Mr Huang
C.Mr Wu
27. Mr Wu teaches(教)        .
A.English
B.art
C.PE
28. Li Ting often has PE on        .
A.Mondays and Wednesdays
B.Wednesdays and Fridays
C.Mondays and Fridays
共享时间:2023-11-07 难度:2 相似度:1
222489. (2023•长安区•四下期末) Read and choose.(阅读短文,判断正"T"误"F"。)
ㅤIt's sunny today.Welcome to the QQ Happy Farm.There are many vegetables here.Look at the green beans.They are so long!The tomatoes are yellow.What are these?Are these carrots?Yes,they are.Wow!They're so big.I like carrots.I love to eat carrots.Try some every day(每天).They're yum.They're good for you and me.
29. It's sunny and hot today.        
30. The green beans are long.        
31. The tomatoes are red.        
32. The carrots are big.        
33. I love to eat carrots.        
共享时间:2023-07-24 难度:2 相似度:1
222944. (2023•临潼区•四下期末) 阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(√)误(×)。
ㅤHello!I'm Zhang Peng.At seven o'clock,I have breakfast.I go to school at seven thirty.It's cloudy but hot today.I wear my black shorts.The shorts are new.And they're cheap.The school is next to my home.We have a library and many classrooms in the school.I like English at school.I often(经常)read English books in the library.
34. Zhang Peng has breakfast at seven thirty.        
35. Today it's cloudy and cool.        
36. 3 Zhang Peng'orts are cheap.        
37. The school is next to Zhang Peng's home.        
38. Zhang Peng likes music at school.        
共享时间:2023-07-17 难度:2 相似度:1
223093. (2025•未央区•六下期中) 科普阅读理解。
    Do you know something about the sun,the moon and the earth(地球)?
    The earth moves round the sun,and the moon goes round the earth.When our part(部分) of the earth turns to the sun,it is day.When our part of the earth turns away from the sun,it is night.
    The sun,the moon and the stars are all in the sky.The sun is bigger than the earth.The earth is bigger than the moon.The moon looks bigger than the stars,because it's much nearer to the earth.It's our nearest neighbour(邻居) in space.In fact(实际上),most stars are much bigger than the moon.In 1969,the Americans got to the moon by spaceship.The moon is very different from the earth.There is no air or water on the moon.It's hot in the day and very cold at night.Nobody can live there.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。
(1)In the text,the         is our nearest neighbour in space.
A.star
B.moon
C.sun
(2)The moon is         than most stars.
A.smaller
B.older
C.bigger
(3)You may read this passage from the        .
A.art book
B.storybook
C.science book
(二)根据短文内容,补全句子,每空一词。
(1)Do you know the earth moves around the        
(2)The moon is         than the earth.
(3)How did Americans get to the moon?By        .
(4)On the moon,it's         in the day and very cold at night.
共享时间:2025-05-01 难度:2 相似度:1
223208. (2025•高陵区•五下期中) 阅读下面的短文,根据短文内容,完成后面的选择题,填序号。
    Hello,I'm Zhang Hua.We'll have a few fun things in our school.First,we'll have a sports meet.It's in April.The weather is sunny and warm in my city in April.We can run and jump on the playground.Second,we'll have a speech(演讲) contest on Mother's Day.We will say"Thank you"to our mums and make cards for them.Third(第三),we'll have a party on Children's Day.It's in June.We can act out stories and eat yummy food at the party.
44. The sports meet in Zhang Hua's school is in        .
A.March
B.April
C.May
45. Zhang Hua's school will have         on Mother's Day.
A.a Chinese contest
B.an English contest
C.a speech contest
46. Zhang Hua can         at the party on Children's Day.
A.act out stories and eat yummy food
B.write a letter to his father
C.have a school trip
47. How many activities does Zhang Hua talk about in the passage?(张华在短文中提到了多少个活动?)        
A.2.
B.3.
C.4.
48. Which can be the best title(标题) of the passage?        
A.Fun Things in My Home
B.Fun Things in May
C.Fun Things in My School
共享时间:2025-05-24 难度:2 相似度:1
223303. (2025•高陵区•六下期中) 阅读下面一篇短文,根据短文内容,判断后面的句子是(T)否(F)正确。
    Last summer,Tim and his family travelled to Sanya.They swam in the sea and built sandcastles(沙堡) on the beach.Tim learned to take photos with his new camera.He took 200 photos!They also ate fresh seafood(海鲜).They really had a good time.This summer,Tim and his family will go to Hangzhou."If's better to take a trip than staying at home,"Tim thinks.
46. Tim and his family travelled to Sanya last summer.        
47. Tim and his family built a school on the beach last summer.        
48. Tim took 300 photos in his trip last summer.        
49. Tim and his family had a good time in Sanya last summer.        
50. Tim and his family will go to Hangzhou this summer.        
共享时间:2025-05-01 难度:2 相似度:1
223304. (2025•高陵区•六下期中) 阅读下面一篇短文,根据短文内容,完成后面的选择题,填序号。
    Last Sunday,Mike got up early.His parents worked very late last Saturday,so he cooked breakfast for them last Sunday morning.Then he had breakfast with his parents.After that,he did his homework for two hours(小时).
    In the afternoon,Mike played basketball with his friends Danny and John.Mike is taller than John,but he iorter than Danny.John runs faster than Mike and Danny.
    In the evening,Mike saw a film about space.It was wonderful.He went to bed at 10:00.It was a happy day.
51. Mike cooked breakfast for his family last Sunday morning because        .
A.his parents hurt their hands
B.his parents worked very late last Saturday
C.he always cooked breakfast for them
D.his parents were not at home
52. Mike         for two hours after having breakfast last Sunday.
A.played basketball
B.watched TV
C.did his homework
D.washed clothes
53. Danny and John are Mike's        .
A.friends
B.teachers
C.cousins
D.neighbours
54. Who is the tallest among(在……之间) Mike,John and Danny?        
A.We don't know.
B.Mike.
C.John.
D.Danny.
55. Mike saw a film about         last Sunday evening.
A.food
B.space
C.animals
D.schools
共享时间:2025-05-01 难度:2 相似度:1
223347. (2024•灞桥区•四上期中) 阅读短文,选择正确的答案。
   I'm Sarah.I am an English girl.We have a new classroom.It is very big and clean.The floor is yellow.The teacher's desk is brown.The computer is on the teacher's desk.Look!My new desk is over there.It's blue and white.What's in it?An English book,a Chinese book,a maths book and three storybooks.We have six fans and nine lights in the classroom.I like my new classroom very much.
34. Sarah is a(n)        girl.
A.Chinese
B.English
C.American
35. The teacher's desk is        .
A.blue
B.black
C.brown
36. Where is the computer?        
A.On the teacher's desk.
B.On Sarah's desk.
C.On the wall.
37. What colour is Sarah's new desk?        
A.Black and white.
B.Blue and black.
C.Blue and white.
38. How many books are there in Sarah's desk?        
A.Three.
B.Six.
C.Nine.
共享时间:2024-11-05 难度:2 相似度:1
223455. (2024•新城区•六下期中) 阅读短文,判断正(√)误(×)。
    Hi,I'm Liu Yang.I'm 12.I have a sister.She is one year older than me.Last Saturday,we did our homework in the morning.In the afternoon,we went to a park.There was a lake and there were lots of fish in it.We went fishing together.After dinner,we saw a film.We were too tired,so we just stayed at home and read books the next day.
42. Liu Yang's sister is twelve.        
43. Liu Yang went to a park with his sister last Saturday.        
44. They can't see any fish in the lake.        
45. They saw a film in the morning.        
46. Liu Yang stayed at home and read books last Sunday.        
共享时间:2024-05-01 难度:2 相似度:1
223565. (2023•未央区•六上期中) 阅读邮件内容,判断下列句子的正误,正确的在括号内填"T",错误的填"F"。
德优题库
    Xi' an is a beautiful city.It is cold in winter.It snows.We can make a snowman in the park.Please take warm clothes.You can visit the City Wall and the Bell Tower.These two places are really amazing!And you can enjoy delicious food in Hui Alley(回民街)。
    I live with my parents and my grandparents.My home is on Chang' an Road.It is not far from the Shaanxi History Museum.You can take the No.5 bus at the bus stop in front of the museum.Get off at Sai Ge shopping mall.My home is not far from the shopping mall.You can walk to my home,too.You start from the Sai Ge shopping mall.First,go straight,and turn right at Yu Cai School.You can see my home.

37. This email is to Tina@urfriend.cn.        
38. In Xi' an,people wear warm clothes in winter.        
39. You can enjoy delicious food at the the City Wall and the Bell Tower.        
40. My home is far from the Shaanxi History Museum.        
41. Please go straight from the shopping mall,then turn left at Yu Cai School.You can see my home.        
共享时间:2023-11-29 难度:2 相似度:1
223532. (2024•未央区•六下期中) 阅读下面一篇短文,根据短文内容,完成后面的选择题。​
   Hello!My name is Oliver.I have a happy family and there are four people in it.My parents are both teachers.My sister Mary and I are both students.
   Last Sunday,we were busy.In the morning,we visited my grandparents.We went to their house in my father's car.My grandmother cooked nice food for us.We went home after lunch.
   In the afternoon,we were all at home.My parents cleaned the house.My sister did her homework in her room.After that,she called her friend Chen Jie.They were happy and they laughed a lot.What did I do that afternoon?I washed my clothes that afternoon.
   Everyone in my family was very happy last Sunday.
39. Oliver's parents are both        .
A.scientists
B.teachers
C.doctors
D.workers
40. Oliver and his family were         last Sunday.
A.sorry
B.sad
C.angry
D.busy
41. Oliver went to his grandparents' house         last Sunday morning.
A.by car
B.by bike
C.on foot
D.by bus
42. Chen Jie is Oliver's sister's        .
A.coach
B.student
C.friend
D.kid
43. Oliver         at home last Sunday afternoon.
A.cleaned the house
B.watched TV
C.cooked food
D.washed clothes
共享时间:2024-05-01 难度:2 相似度:1
222427. (2024•灞桥区•三上期末) 阅读短文,完成下列任务。
  My mum,my brother and I go to the zoo.The zoo is big.I see five pandas.The pandas are black and white.I see nine birds.The birds are green.I see two elephants.The elephants are grey.I see three monkeys.The monkeys are brown.I see four tigers.The tigers are yellow and black.
任务一:根据短文内容,将表示颜色的词与动物相匹配。
A.black and white B.yellow and black C.green D.brown E.grey
德优题库
任务二:根据短文内容,在表格中写出动物的数量。
动物 panda bird elephant monkey tiger
数量 (1)        (2)        (3)        (4)        (5)       
共享时间:2024-03-23 难度:2 相似度:1

dyxxyyyn

2024-07-25

小学英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 3
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!