首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

22767. (2019•高新一中•八上期中) Lost Underground is a story about four school children who went on a trip to some caves(洞穴).These caves were very large and people could go into them only with a guide.However,four children decided to explore (探险) on their own.They went in the caves with a group,but left the group and walked down the tunnel.They thought it would be fun to explore the cave alone.
    Soon they came to a hole in the wall.They climbed through the hole into another part of the cave.Then they decided to turn back,but they could not remember the way.They were lost in the caves.When the guide led the other children out of the caves,he counted them.He discovered that there were four children missing.He had to go back into the caves to try to find the missing children.
    The children who were lost moved deeper into the caves.The deeper they went,the more lost they became.They were frightened (害怕).They started shouting for help,but the guide didn't hear them.How dangerous!
    Soon they came to an underground river.They guessed that the river must flow out of the caves.The water was very cold and deep,but the children kept on swimming.For along time,they swam in darkness,and then they saw a light ahead of them.The river was flowing out of the caves into a big river and the children were able to leave the caves.They climbed out of the river onto the riverbank.They saw the bus with the other children in the distance.

(1)Lost Underground is a story about the school children who         .
A.got out of the underground
B.got on will with each other
C.went out for an outing
D.went on a trip to some caves
(2)Four children left the group in the caves because         .
A.they decided to turn back from the caves
B.they would like to explore the caves alone
C.they wanted to walk down a tunnel through a hole
D.they could not remember the way to the caves
(3)When the four children moved deeper into the caves,         .
A.they could hear the guide speaking
B.they saw many big rivers and swam out
C.they were too brave to go out by themselves
D.they felt frightened and shouted for help
(4)Which of the following is NOT TRUE?        
A.The guide had to go back into the caves to find the children.
B.The children decided to try to swim out of the caves.
C.The guide tried his best and found the missing children.
D.The children climbed through the hole into another part of the caves.
(5)What happened at the end of the story?        
A.The lost children were saved by policemen.
B.The lost children climbed out of the river onto the riverbank and they were saved.
C.The lost children didn't climb out of the caves.
D.The children were killed by snakes.
共享时间:2019-11-22 难度:5
[考点]
[答案]
DBDCB
[解析]
(1)D.主旨大意题。根据文章"Lost Underground is a story about four school children who went on a trip to some caves."   可知,Lost Underground 是一个关于四个学生去洞穴旅行的故事。所以Lost Underground是一部关于孩子们去了一些洞穴旅行的故事。故选D。
(2)B.细节理解题。根据文章"They thought it would be fun to explore the cave alone.""他们认为独自探索洞穴会很有趣。"故选B。
(3)D.细节理解题。根据文章"The deeper they went,the more lost  they became.They were frightened.They started shouting for help...""他们走得越深,就越迷路。他们很害怕。他们开始大声呼救……。"可知,当四个孩子深入洞穴时,他们感到害怕,大声呼救。故选D。
(4)C.推理判断题。根据They climbed out of the river onto the riverbank.They saw the bus with the other children in the distance.他们从河里爬到河岸,他们看到了远处载有其他孩子的公共汽车,可推测并不是向导找到了他们,而是他们自己找到了队伍。故选C。
(5)B.细节理解题。根据They climbed out of the river onto the riverbank.They saw the bus with the other children in the distance.孩子们得以离开洞穴他们从河里爬到河岸上。他们看到公共汽车和远处的其他孩子。可推测故事的结尾是迷路的孩子们从河里爬到河岸上,他们得救了。故选B。
[点评]
从问题和选项入手,在问题和选项中找出关键词,了解文章大概,带着问题有针对性的到文章找答案。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dycy2019

2019-11-22

初中英语 | 八年级上 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 107
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!