首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

22765. (2019•高新一中•八上期中) Streetball is a city game.People play it on playgrounds and in gyms around the world.
    Usually only one side of the court is used in the streetball,but the rules of the game are almost the same as basketball games.The number of players in a game may be only 2,and it is called one-to-one.
    Sometimes there are also two teams of five players each.It is easy for you to join a streetball game.You only need to go to an outdoor court.If there are some teams playing,and they agree to let you take part in,then you have a chance to  join any team.
    Streetball is a very popular game in the world,and it is very popular with the young people.Some cities in the United States even have streetball programs on TV.It is said that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪)and drugs(毒品).

(1)Where do people usually play streetball?        
A.On the hill.
B.In the classroom.
C.On playgrounds.
D.In the water.
(2)The rules of streetball games are almost the same as         games.
A.baseball
B.football
C.volleyball
D.basketball
(3)Why do people say the streetball game is good for the young people?        
A.Because it is very popular.
B.Because it can be played by two people.
C.Because it can make them strong.
D.Because it can keep them from some troubles.
(4)What can we know from the passage?        
A.It's not easy to join a streetball game.
B.The streetball game is only for good players.
C.The streetball game is very popular with young people.
D.There are many programs on TV about the streetball game all over the world.
共享时间:2019-11-22 难度:4
[考点]
[答案]
CDDC
[解析]
细节理解题。
(1)C.根据第一段中的People play it on playgrounds and in gyms around the world.人们在全世界的球场上、体育馆打街头篮球。故选C。
(2)D.根据第二段中的the rules of the game are almost the same as basketball games.街头篮球和篮球比赛规则是一样的。故选D。
(3)D.根据最后一句 It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品).据说,这是一种很好的让年轻人远离像犯罪和毒品这样的麻烦的好方法.可知,街头篮球让年轻人远离那些像犯罪、毒品等的麻烦。故选D。
(4)C.根据最后一段中Streetball is a very popular game in the world,and it is very popular with the young people.街球是世界上一种很流行的运动,它很受年轻人的欢迎.可知街头篮球在世界上受到欢迎,尤其受到年轻人的欢迎。故选C。
[点评]
阅读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文,在原文中找出与题目对应的内容,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dycy2019

2019-11-22

初中英语 | 八年级上 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 166
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!