首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

221124. (2025•莲湖区•五下期末) 阅读Oliver给宠物狗狗写的成长日记,完成以下判断,正确的写"T",错误的写"F"。
June 1st
It's Children's Day today.My parents give me a baby dog as a gift.His name is Spot(斑点).He is sleeping now.He is very small.
June 15th
    Spot is lovely.He has big eyes and a short tail.He likes playing.His favourite toy is a blue ball.Sometimes he stands on the ball.
July 4th
Spot has a new toy.It's a toy bear.It has a big head and brown fur.Spot loves it very much.He always takes it.
August 20th
Now Spot is big and strong.He always runs with me.I often take him to the nature park with my family.He is excited.
(1)Oliver's parents give Oliver a baby dog on Children's Day.       
(2)Spot's favourite toy is a yellow ball.       
(3)Sometimes Spot stands under the ball.       
(4)Spot has a new toy on August 4th.       
(5)Spot is big and strong on August 20th.       
共享时间:2025-07-23 难度:2
[考点]
动物,应用文,
[答案]
(1)T
(2)F
(3)F
(4)F
(5)T
[解析]
(1)句意:在儿童节那天,奥利弗的父母送给他一只小狗。根据It's Children's Day today.My parents give me a baby dog as a gift.(今天是儿童节。我的父母送给我一只小狗作为礼物。)可知,儿童节那天奥利弗的父母送给他一只小狗作为礼物。故答案为:T。
(2)句意:斯波特最喜欢的东西是一个黄色的球。根据His favourite toy is a blue ball.(它最喜欢的玩具是一个蓝色的球。)可知,斯波特最喜欢的玩具是一个蓝色的球。故答案为:F。
(3)句意:有时斯波特会站在那个球下面。根据Sometimes he stands on the ball.(有时它会站在球上。)可知,有时斯波特会站在球上。故答案为:F。
(4)句意:8 月 4 日,斯波特有了一个新的玩具。July 4th(7月4日)Spot has a new toy.( 斯波特有了一个新的玩具。)可知,7月4日斯波特有了一个新的玩具。故答案为:F。
(5)句意:8 月 20 日,斯波特又大且十分强壮。根据August 20th(8月20日)Now Spot is big and strong.(现在斯波特已经长得又大又壮了。)可知,8 月 20 日,斯波特又大且十分强壮。故答案为:T。
[点评]
本题考查了"动物,应用文,",属于"必考题",熟悉题型是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
226539. (2023•灞桥区•六上期末) 阅读。
ㅤMany people like to have cats and dogs as pets.Cats and dogs are alike in many ways.They both have four legs and fur.They both have sharp teeth and claws,too.Some dogs are very big,but some dogs are small.Dogs hear well.They can hear better than people.They like helping people.They learn to do many things.Cats like sleeping in the sunshine.They like cleaning their fur with their tongues.As pets,cats and dogs both need warm,safe places.They need good food and water.They need to play with people.
阅读短文,选择正确答案。
37. The best title(标题) of this passage should be "        ."
A.Animals
B.We Like Pets
C.Cats and Dogs
38. Cats and dogs both have        .
A.long legs
B.fur and claws
C.big eyes
39. Dogs can        .
A.hear well
B.eat big animals
C.climb trees
40. Cats like        .
A.helping people
B.cleaning their fur
C.doing many things
41. Cats and dogs both need        .
A.to play with people
B.warm,safe places
C.A and B
共享时间:2023-02-18 难度:1 相似度:1.5
226272. (2023•碑林区•四下期末) 阅读对话,判断句子正(T)误(F)。
Mike:Today is warm and sunny.There is a sale in our classroom.Everything is cheap.
Amy:That's great!Can I go and have a look?
Mike:Sure.This way,please.It's next to the music room.Look!Here it is.
Amy:Wow!So many clothes!So many toy animals!So many things!
Mike:Look!The blue sweater is mine.It's eighty yuan.
Amy:It's cool!Look!What are those?
Mike:They are toy cows.They are on sale.Only five yuan.
Amy:They are so cute.I'll take them!
Mike:OK!
37. The weather is good today.        
38. The classroom is next to the teachers' office.        
39. The blue sweater is Mike's.        
40. The toy cows are expensive.        
41. Amy buys the toy cows.        
共享时间:2023-07-05 难度:2 相似度:1
225976. (2025•西咸新区•三下期末) Sam 和Sarah 中午分别点了一份外卖。读外卖单,判断下列各小题的正(√)误(×)。
德优题库
35. Sam would like some noodles and eggs.        
36. Sam can use chopsticks(筷子).        
37. Sarah would like some bread,cake and milk.        
38. Sarah would like some juice too.        
39. Sam and Sarah pay 65 yuan for the food and the drinks.        
共享时间:2025-07-04 难度:2 相似度:1
226102. (2023•莲湖区•六上期末) 读短文,完成以下练习。
Dear friend,
    I'm David.I'm happy to be your new pen pal.I'm from New Zealand.It's near Australia.I'm an active boy.I want to be a businessman.It's sunny and hot in New Zealand now.What's the weather like in China?
    My holiday is coming.I plan to go to China with my parents for a week.On Feb.1st,we're going to take a plane from New Zealand to Beijing.We will visit the Palace Museum and the Great Wall on Feb.2nd.The next day,we will go to Hangzhou by train.Because my grandparents are there.We will get together and have a big dinner.I'm going to the West Lake on Feb.5th.It's so beautiful.We'll row a boat.The next day is my uncle's birthday.We will have a birthday party.We're going back to New Zealand by plane on Feb.7th.We must be very happy.What about your holiday?
Yours
David
读一读,连一连。
(1)Feb.2nd a. 德优题库
(2)Feb.3rd b. 德优题库
(3)Feb.5th c. 德优题库
(4)Feb.6th d. 德优题库
阅读短文,根据短文内容判断下列句子正误,正确的打"√" ,错误的打"×"。
(1)David is a quiet boy.        
(2)They will go to Hangzhou by train.        
(3)David's family will get together and have a big dinner.        
(4)It's hot and sunny in China.        
(5)David's family will stay in China for eight days.        
阅读短文,回答问题。
(1)Is David from Australia?
       
(2)How are they going back to New Zealand?
       
共享时间:2023-02-18 难度:2 相似度:1
226170. (2023•高新区•三上期末) 读一读,看一看,将迎新年派对上每个动物和它点的食物连线。
Mr Pig:I'm hungry.I'd like some orange juice,an apple and two eggs.
Mr Dog:Look!This cake is so big.Can I have some milk and a cake,please?
Mr Cat:I'm hungry,too.I'd like some rice,fish and Coke.
Ms Rabbit:I'd like an orange and some bread.
(1)德优题库 a. 德优题库
(2)德优题库 b. 德优题库
(3)德优题库 c. 德优题库
(4)德优题库 d. 德优题库
共享时间:2023-03-20 难度:2 相似度:1
226197. (2023•高新区•六上期末) 阅读短文,选择正确答案。
Jobs in the Animal World In the animal world,some animals' jobs are amazing.What can a pigeon 德优题库do?It can be a postman.It can fly.It can deliver letters.The woodpecker 德优题库is a good doctor for the tree.It can eat the worms in the tree.Because of this,the trees stay healthy.Do you know the frog 德优题库?It can jump and swim in the water.It could be a lifeguard.What about the cat 德优题库?It can be a good police officer.It can catch mice.
34. Who is the postman in the passage?        
A.The frog.
B.The pigeon.
C.The cat.
35. What's the meaning of"deliver letters"?        
A.写信
B.送花
C.送信
36. What can the woodpecker do for the tree?        
A.Eat the worms in the tree.
B.Eat the fruit on the tree.
C.Eat the leaves on the tree.
37. Which is TRUE(正确的) in the passage?        
A.The frog can be a doctor for the tree.
B.The cat can catch mice.
C.The pigeon can be a lifeguard.
共享时间:2023-02-18 难度:2 相似度:1
226244. (2023•碑林区•五上期末) 阅读Mike写的邮件,按顺序用数字给邮件中提到的内容标号。
Dear Mum,
ㅤHow are you?I'm very happy in China.
ㅤI have six classes every day.My favourite day is Wednesday.We have art and science.Mr Liu is my science teacher.He is really funny.
ㅤI live at Wu Binbin's home.My room is very nice.There is a big blue bed.There are many beautiful plants.I like the plants.
ㅤOn the weekend,I often go to the park with Wu Binbin and Robin.Robin can cook Beijing Roast Duck.It's very delicious.
Mike德优题库
共享时间:2023-02-10 难度:2 相似度:1
220723. (2025•雁塔区•五下期末) 阅读材料,完成下面的任务。
English Party
WHEN:April 12th,7 p.m.
WHERE:Gym
WHAT:You will play games.You will read riddles.You will act out stories.You will sing and dance.You will meet Robin the robot.He is a great English teacher!
RSVP:Will you come to the party?Please send an email by March 23rd.

阅读短文,判断"√"或"×"。
(1)The English party is on April 12th.        
(2)The party will start at 7 a.m.        
(3)You' ll dance at the party.        
(4)You' ll meet a great English teacher at the party.        
(5)You can send an email on March 24th.        
共享时间:2025-07-09 难度:2 相似度:1
226538. (2023•灞桥区•六上期末) 阅读。
Oliver writes a diary on Friday.
Friday
Dear Diary,
ㅤTomorrow is Saturday.I'm going to the Real World Camp in Children's Centre by school bus.I will do the businessman.My friends will do different jobs.That will be amazing!Miss White will go there,too.She has some tips for the camp.
Tip 1:You must get(取)a map of the camp first.It can help you find the room.
Tip 2:Please go straight to your room.Don't run in the camp.
Tip 3:When you finish your job,you should go to the reading room and wait!
根据Oliver的日记内容,判断下列句子正(T)误(F)。
32. Oliver will go to the Real World Camp on Saturday.        
33. Oliver's friend is going to do the businessman.        
34. Miss White has four tips for the camp.        
35. The map of the camp can help the students find the rooms.        
36. When you finish your job,you can play outside.        
共享时间:2023-02-18 难度:2 相似度:1
225867. (2025•长安区•四下期末) Read and fill.(阅读短文,完成表格。)
    Lily buys a pair(双) of yellow sunglasses.They' re 58 yuan.They' re very nice.John buys a pair of white shoes.They are 138 yuan.They are cool.Amy buys a pair of green gloves.They are 36 yuan.They are warm.Mike buys a blue umbrella.It's 18 yuan.It's cheap.Sarah buys an orange dress.It's 99 yuan.It's pretty.

Name Things Colour Price(yuan) How
Lily sunglasses (4)        58 (9)       
John (1)        white (7)        (10)       
Amy (2)        green (8)        warm
Mike (3)        (5)        18 (11)       
Sarah dress (6)        99 (12)       
共享时间:2025-07-16 难度:2 相似度:1
226585. (2022•长安区•五下期末) Read and,tick (T) or cross (F).(阅读短文,判断正(T)误(F)。)
ㅤToday is Sunday.I'm in a big zoo.There are many animals in the zoo.Look!The tigers are running.The two lions are playing.The elephants are drinking water with their trunks(鼻子).The duck is swimming in the river.Many birds are flying in the sky.The giraffe is eating leaves on the tall trees.Look at the monkeys!The mother monkey is eating bananas.The baby monkey is climbing a tree.They are so lovely.
29. Today is Sunday.        
30. The tigers are playing.        
31. The elephants are drinking water.        
32. The giraffe is eating bananas on the tall trees.        
33. The mother monkey is climbing a tree.        
共享时间:2022-07-08 难度:2 相似度:1
226745. (2022•雁塔区•五上期末) 阅读邮件,完成下列任务。
To:chenjie@urfriend.cn
​From:jack②art.cn
Dear Chen Jie,
   How are you?Today is my sister's birthday.Her name is Sue.She is 10 years old.We will have a birthday party for her in the afternoon.Sue is a very clever girl.She can speak English and Chinese.She can dance and swim.She likes pingpong.I often play ping-pong with her on the weekend.She likes Chinese culture(中国文化) very much.But she can't do any kung fu.She can't play the pipa.Can you help her?Thank you!
                                                                                                                                                      Jack
任务一:根据邮件内容,在相应的圆圈内画"√"。
德优题库
任务二:根据邮件内容,判断句子正(T)误(F)。
(1)Today is Jack's birthday.        
(2)Sue is very clever.        
(3)Sue can't speak Chinese.        
(4)Sue likes Chinese culture.She can play the pipa.        
任务三:请仿照邮件内容,介绍一下你自己的情况吧,可适当发挥。
   Hello,my name is(38)       .I am(39)       .I can(40)       .I often(41)       .But I can't(42)       .I like Chinese culture very much.My favourite food is dumplings.I can(43)       .
共享时间:2022-02-10 难度:2 相似度:1
227515. (2025•长安区•真题) Reading comprehension.(阅读网站广告,选择正确的答案。)
Teapot(茶壶)
Colour:Brown
Price(价格:)530 yuan
From:Yixing,Jiangsu
It is a good gift for your grandpa!
Children's bike
Colour:All kinds of colours
Price:260 yuan
From:Pingxiang,Jiangxi
With a basket for children aged(岁)from 4 to 6.
Bookmark(书签)
Colour:Red
Price:12 yuan(100 yuan for 10)
From:Wenzhou,Zhejiang
They are the best gifts for the people of all ages on New Year's Day.
Handbag
Colour:Black,white
Price:290 yuan (460 yuan for 2)
From:Shaodong,Hunan
Our handbags are all made by Chinese artists(艺术家).They may give you a happy surprise.
(1)These things(东西) are all from         .
A.Canada
B.Germany
C.China
(2)Jack wants to buy a birthday gift for his grandpa.He may buy        .
A.a handbag from Shaodong
B.a teapot from Yixing
C.a bike from Pingxiang
(3)Mary wants to buy 10 books.She should pay         .
A.12 yuan
B.100 yuan
C.120 yuan
(4)Lily's mother bought her a children's bike with a basket.Lily may be        .
A.five years old
B.three years old
C.ten years old
(5)Mike has 520 yuan.He can buy         .
A.a teapot
B.two handbags
C.a handbag and a bike
共享时间:2025-07-12 难度:2 相似度:1
227957. (2023•未央区•真题) 阅读短文,判读正误,正确的打"√",错误的打"×"。
Friday,April 23rd
   Today was a sunny day.In the morning,we went cycling.My little puppy sat in a basket on the front of the bike.That was fun!We took pictures of the beautiful countryside.We ate some delicious food.
   In the afternoon,mum ate some bad fruit and didn't feel well.So we stayed in the hotel.Dad and I wanted to make her happy.We dressed up and made a funny play.Robin played with my little puppy.They were very happy.My puppy jumped on Robin and licked him.Of course,Robin didn't like it.We laughed and laughed.
   It was a bad day but also a good day!
(1)Today was a rainy day.        
(2)We went camping in the morning.        
(3)In the afternoon,we stayed in the hotel.        
(4)Dad and I wanted to make mum happy.We dressed up and made a funny play.        
(5)Robin played with my little puppy in the afternoon.        
共享时间:2023-07-08 难度:2 相似度:1
228266. (2021•周至县•真题) 阅读短文,根据短文内容选出正确的一项完成各小题。
Dear Sarah,
ㅤI hope you're well.I'm on holiday in Xi'an with my friend,Amy.We arrived by plane on Monday and took a subway to our hotel.Then I went for a walk outside.But Amy didn't come with me,because she had a cold.On Tuesday,we visited the Bell Tower.It was great.On Wednesday,we went shopping and bought some pretty gifts.Today,we went to Xingqing Park.Amy read books on the grass.And I drew pictures near the river.Tomorrow,we're going home.It was a short holiday,but we really had a good time here.
All the best,
Cathy

(1)Cathy and Amy went to their hotel in Xi'an by        .
A.plane
B.taxi
C.subway
(2)Amy didn't go out to go for a walk with Cathy,because        .
A.she was tired
B.she had a cold
C.she liked the hotel
(3)Cathy        on Wednesday.
A.visited the Bell Tower
B.bought gifts
C.drew pictures
(4)Where did Amy read books in Xingqing Park?        
A.Under the tree.
B.Near the river.
C.On the grass.
(5)Did Cathy and Amy enjoy their stay in Xi'an?        
A.Yes,they did.
B.We don't know.
C.No,they didn't.
共享时间:2021-07-18 难度:2 相似度:1

dyxxyyyn

2025-07-23

小学英语 | 五年级下 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 7
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!