220826.(2025•西咸新区•五下期末)阅读Lily写给Jack的明信片,完成下列任务。 Hi,Jack! It's sunny and warm today.I'm having a school trip on the Great Wall with my classmates now.And it's my first time(次) to be here.I'm so happy. The Great Wall is really long and wonderful!There aren't many people here today.What are my classmates doing?Some of my friends are taking photos(拍照),some are eating,and some are talking.Wu Binbin is telling stories about the Great Wall. What's the weather like in London?Do you have a school trip?And what will you do during the summer vacation?Welcome to China!Please write to me soon! All the best, Lily 任务一:阅读明信片,选出明信片中提到的四项内容,在圆圈内打"√"。 任务二:根据明信片的内容,判断下列各小题的正(√)误(×)。 (1)Today it's windy and cool in Beijing. (2)Lily goes to the Great Wall with her classmates. (3)Wu Binbin is taking photos. (4)Jack is in London.Lily welcomes Jack to China. 任务三:请想象Lily的同学Chen Jie可能正在长城上做什么,写一写。 Chen Jie is(5) on the Great Wall.(不能与明信片内容重复)
任务一: 根据It's sunny and warm today.I'm having a school trip on the Great Wall with my classmates now.(今天阳光明媚,天气温暖。我现在正在和我的同学们一起去长城参加学校旅行。)可知提到了Weather(天气)、School trip(学校旅行)、the Great Wall(长城)和Classmates(同学)。故答案为:。 任务二: (1)根据It's sunny and warm today.(今天阳光明媚,天气温暖。)可知北京今天阳光明媚,天气温暖,而不是刮风凉爽。故答案为:×。 (2)根据I'm having a school trip on the Great Wall with my classmates now.(我现在正在和我的同学们一起去长城参加学校旅行。)可知莉莉和她的同学们一起去长城。故答案为:√。 (3)根据Wu Binbin is telling stories about the Great Wall.(吴彬彬正在讲述关于长城的故事。)可知吴彬彬正在讲述关于长城的故事,而不是正在拍照。故答案为:×。 (4)根据What's the weather like in London?Do you have a school trip?And what will you do during the summer vacation?Welcome to China!(伦敦的天气怎么样?你们有学校旅行吗?暑假期间你们会做什么?欢迎来到中国!)Hi,Jack!(嗨,杰克!)和All the best,Lily(最美好的祝愿,莉莉)可知杰克在伦敦。莉莉欢迎杰克到中国来。故答案为:√。 任务三: (5)开放回答题,答案不唯一,合理即可,例如陈洁正在长城上跳舞,dance跳舞,is后用现在分词分词dancing构成现在进行时。故答案为:dancing。
250668.(2024•高陵区•六上期中)
根据短文内容,判断下列句子是(√)否(×)正确。 Monday September 16th Dear Diary, Tomorrow is Mid-Autumn Festival.I'm very glad.Because my family will have a big dinner together tomorrow evening.And my aunt and uncle will come to my house tomorrow.Their son Jack will come,too.Jack is very kind.He likes reading books about place.And we are going to the cinema to watch a movie about space travel tomorrow afternoon.My aunt is going to make mooncakes with my mother tomorrow afternoon.My uncle will do some shopping in the supermarket in front of my house tomorrow afternoon.My grandma will tell us a story about Chang'e.She likes the story very much and she tells it every year.I think we will have a good time tomorrow. Jim 47. Mid-Autumn Festival is on September 16th. 48. The underlined word "glad"means "happy". 49. Jack is Jim's brother. 50. Jim is going to do some shopping with his uncle tomorrow afternoon. 51. The underlined word "it"refers to(指的是) the story about Chang'e.