首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

22059. (2020•西工大附中•期中) It's the lunchtime break at a middle school in Shanghai.No mobile phones can be heard ringing anywhere.The common sight of crowds of children chatting on their phones or sending short message has disappeared.
    A grade 8 student said, "I couldn't concentrate(集中注意力) during classes if the cellphone was with me.I couldn't help checking if there were messages of missed phone calls.I even played games on the phone sometimes."
    The school says they feel the ban is necessary to keep order in class.They even gave out an open letter to remind parents not to let their children bring mobile decision.The school is also flexible(灵活的) in implementing the ban.Those students who live far from school are allowed to bring mobile phones to get in touch with their parents.But they still have to turn them off in classrooms.
    Medical experts have also welcomed the school decisions.They say too much dependence on mobile phones can cause many psychological(心里的) problems for school students.

(1)The passage mainly tells us        .
A.a funny story happening at a middle school
B.that the use of the mobile phones can cause mental problems
C.about a ban on the mobile phone in a middle school in Shanghai
D.that the mobile phone is a big problem for school student
(2)According to the passage,the students did NOT use their mobile phones to        .
A.send short messages
B.to cheat in exams
C.play games
D.get in touch with their parents
(3)The Grade 8 students thought that        
A.the mobile phone is helpful to her studies
B.it is good to play cellphone games sometimes
C.the mobile phone should be turned on during classes
D.it is not good to use the cellphone at school
(4)Which of the following can replace the underlined word "implementing" in the third paragraph?        
A.carrying out
B.giving up
C.making up
D.finding out
(5)Which of the following is TRUE according to the passage?        
A.All the parents welcome the school decision.
B.Some students can still bring mobile phones to school.
C.Medical experts are against the school decision.
D.No one is allowed to bring his mobile phones.
共享时间:2020-12-21 难度:4
[考点]
[答案]
CBDAB
[解析]
(1)C.主旨大意题。根据The school says they feel the ban is necessary to keep order in class.They even gave out an open letter to remind parents not to let their children bring mobile decision.可知本文主要讲述了上海一所中学禁止使用手机的事。故选:C.
(2)B.推理判断题。根据I couldn't help checking if there were messages of missed phone calls.I even played games on the phone sometimes.和Those students who live far from school are allowed to bring mobile phones to get in touch with their parents.可知本文中没有提到学生用手机考试作弊。故选:B.
(3)D.推理判断题。根据I couldn't concentrate during classes if the cellphone was with me.可知,学生认为在学校用手机是不好的。故选:D.
(4)A.词义猜测题。根据The school is also flexible in implementing the ban.可知此处的意思应该是"学校在执行禁令方面也很灵活。" implementing 执行,carrying out 执行。故选:A.
(5)B.推理判断题。根据Those students who live far from school are allowed to bring mobile phones to get in touch with their parents.可知,有些学生仍然可以带手机上学。故选:B.
[点评]
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,核对答案.
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

xgdyy2021

2020-12-21

初中英语 | 九年级上 | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 169
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!