[解析]
(1)C.推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work,but a chance to add to life experience.So come on,give your brain a good rest.Step out of the books and get your bag ready for an autumn outing.We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.(外出不仅仅是从辛苦的工作中解脱出来,也是一个增加生活经验的机会。所以来吧,让你的大脑好好休息一下。走出书本,准备好你的书包,为秋天的郊游做准备。我们相信你会从这次激动人心的旅程中获得比知识更多的东西。)可知,作者在最后一段总结了自己的观点﹣﹣我们要在努力学习、工作的同时,学会享受生活。故选C。
(2)B.细节理解题。根据第三段Students,take some exercise to improve your health,talk with your parents and friends for understanding and walk around outside to refresh(振作)your body and mind.(学生们,做些运动来增进健康,与父母和朋友交谈以获得理解,并在外面走来走去以振作你的身心。)Going out and enjoying the beautiful countryside often helps our creativity in our work.(走出去欣赏美丽的乡村常常有助于我们在工作中发挥创造力。)可知,学生外出的原因不包括发明新产品,故选B。
(3)D.文章结构题。根据第一段With golden sunshine and a gentle breeze(微风),autumn is the most beautiful seasons in the year.This is a great time to go outside and have fun.Go to a valley to see red maple trees,go and pick fruit in an orchard or find an open field to fly your kite in.(金色的阳光和煦的微风,秋天是一年中最美的季节。这是一个出去玩的好时机。去山谷看红枫树,去果园摘水果,或者找一块空地放风筝。)第一段段通过自然界的美丽引出全文的观点,然后通过学生学习以及牛顿的伟大发现论证本文的观点,最后做出总结。故是使用了推理和举例法来组织文章,故选D。
(4)C.推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work,but a chance to add to life experience.So come on,give your brain a good rest.Step out of the books and get your bag ready for an autumn outing.We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.(外出不仅是在工作之余的休息,也是一种增加生活经历的机会。所以,尽量的给自己的大脑放松的机会。收拾好行李外出,你会在放松休闲之余得到更多比知识更重要的东西。)可知,外出可以让高中生得到更多,故选C。