首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

21398. (2020•高新一中•二模) 阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的一个最佳答案。
    Daddy didn't know how to express love. He was always busy working every day and blamed me for the mistakes I had made after he came home. Once I broke my leg and it was Mom who held me in her arms all the way to the hospital. Later Dad pulled up right in front of the gate of the hospital. They
asked him to move the car,saying the space was especially saved for the cars that carried patients. He shouted," What do you think this is? A tour bus?"
    At my birthday parties, Dad always seemed to be out of place. He just kept himself busy blowing up balloons, setting up tables and welcoming the guests. It was Mom who carried the cake with candies on it for me to blow out.
    When I started to learn to ride a bike, I begged Dad to teach me, but he said I had to learn by myself. When my bike fell over and Mom ran to pick me up, he even stopped her. I was angry and decided to try harder. I practiced so hard that finally I could show him that I succeeded. He just smiled. When I went to college, Mom did all the writing. He just sent money and told me that how great  his garden looked because nobody played football in it. Whenever I called home, he always said.  "Wait, Tim. I'll get your mother." However, Mom told me that Dad always asked her what I said on the phone. When I got married, Mom cried. He just blew his nose loudly and left the room.
    Dad just didn't know how to express love, but now I know he loves me deeply.

(1)Dad did the following things at the writer's birthday parties EXCEPT.       
B. welcoming the guests
A. setting up the tables
C. blowing up the balloons
D. carrying the cake with candles
(2)What can we learn according to the passage?       
A. The writer's father didn't love him.
B. The writer's mother helped him ride.
C. The writer learned to ride without falls.
D The writer had to learn to ride by himself.
(3)What's the best title for the passage?       
A. A Stupid Father
B. Dad's Hidden Love
C. My Unhappy Family
D. Like Father, Like Son
共享时间:2020-06-01 难度:3
[考点]
[答案]
DDB
[解析]
(1)D.细节判断题。根据文章第二段He just kept himself busy blowing up balloons,setting up tables and welcoming the guests可知,父亲做的事情有 吹气球、布置餐桌、迎接宾客,从下文知是母亲拿出蛋糕给我。故选D。
(2)D.推理判断题。根据文章第三段When I started to learn to ride a bike, I begged Dad to teach me, but he said I had to learn by myself知,当我开始学骑自行车时,我求爸爸教我,但他说我必须自己学。因而得知,作者必须自己学骑自行车。故选D。
(3)B.标题归纳题。通读全文及文章最后的主题句Dad just didn't know how to express love, but now I know he loves me deeply知,爸爸只是不知道如何表达爱,但现在我知道他深爱着我。因此本文主旨是父亲对作者含蓄却深深的爱,B项表述(父亲隐藏的爱)符合题意。故选B。
[点评]
解答本篇阅读理解题时,需先通读全文,了解文章大意,再根据各题的考查点,在原文对应的细节处,仔细研读,方能正确解答。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dycy2018

2020-06-01

初中英语 | | 阅读题

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 193
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!