首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20247. (2019•陕西省•真题) Dreams are like stars.You may never catch them,but if you follow them,they will lead you to success.Yan Ning is such a dream follower.
    Yan is a rising star in the science world.When Yan Ning was only a little girl,she dreamed of being a great scientist.After years of hard work,in 1996,she went to Tsinghua University to study biology.After graduating from Tsinghua in 2000,she went to Princeton University and finished her study abroad in 2007.Then she returned to Tsinghua and set up her own lab.At the age of 30,she became the youngest professor(教授)at Tsinghua.
    Now.Yan,42,has become a leading biology researcher at Princeton.On April 30,she was included among the 100 new members and 25 foreign associates(院士)into the US National Academy of Science(国家科学院)
    However,it was a long and difficult road for her to make such achievements.She said that in order to realize her dream,she experienced a lot of failures and pains.But she never gave up her dream.Instead,she followed her dream and fought for it.
    She usually works at least I4 hours a day.Sometimes she even forgets to eat and rest and works until late night.She never gets tired because she thinks doing research is the most"comfortable"job for her.
    In a TV interview,Yan encouraged young people to work hard for their dreams."All our dreams can come true if we have the courage to follow them."

(1)Yan went to Tsinghua to study     in 1996.
A.chemistry
B.physics
C.medicine
D.biology
(2)We can learn from the passage that     
A.Yan wanted to give up when she had failures and pains in research.
B.Yan never gets tired because doing research is the easiest job.
C.Yan achieved her dream because she had the courage to follow it.
D.Yan made these achievements mainly by asking others for help.
(3)What is the best title(标题)for this passage?     
A.A Difficult Research.
B.A Dream Follower.
C.A Smooth Road.
D.A Famous University
共享时间:2019-07-15 难度:3
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
(1)D 细节理解题.由第二段After years of hard work,in 1996,she went to Tsinghua University to study biology.可知,经过多年的努力,颜宁于1996年去了清华大学学习生物学.故选D.
(2)C  逻辑推理题.由倒数第三段She said that in order to realize her dream,she experienced a lot of failures and pains.But she never gave up her dream.Instead,she followed her dream and fought for it.可知,为了实现自己的梦想,颜宁经历了很多失败和痛苦,但她从未放弃过自己的梦想,相反,她跟随梦想并为之奋斗.由此可知,为了实现自己的梦想,颜宁坚持不懈,从未放弃.故选C.
(3)B 标题判断题.由文章最后一段Yan encouraged young people to work hard for their dreams."All our dreams can come true if we have the courage to follow them."可知,颜宁鼓励年轻人为梦想而努力工作,"只要我们有勇气追随梦想,所有的梦想都会实现."由此本文主要告诉我们,有梦就去追,做一个梦想的追逐者.故选B.
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dycy2019

2019-07-15

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 245
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!