首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20224. (2017•陕西省•真题) Friendship Day is a great day for celebrating friendship.It falls on the first Sunday of August every year.Celebrating the festival was firstly started by the US in 1935.But now this doesn't only happen in the US.People in other countries are interested in it,too.
The idea of spending the day with friends was spread all over the world.With more and more countries joining in the celebrations,Friendship Day soon became an international festival.
Between 1936 and 1997,Friendship Day didn't have a symbol (象征),like Santa Claus for Christmas.However,in 1997,the United Nations named Winnie the pooh as the word's Ambassador (大使) of Friendship.
The traditional celebrations include activities such as meeting with friends and exchanging (交换) cards,flowers and gifts.Some people may have parties with their friends.Some may have lunch or dinner together.Others may hang out or go to the movies with friends on this special day.These are popular among all age groups from teenagers to old people.
Although Friendship Day and its celebrations may have changed over the years,the basic idea behind the festival remains the same.People enjoy the moment they spend together and express love and care for their friends.
71.When is Friendship Day?
It is on                     every year.
72.What does"this"in the first paragraph refer to?
It refers to                                      
73.What does the fourth paragraph mainly tell us?
It's mainly about                                  to celebrate Friendship Day.
74.What's the basic idea behind the festival?
People enjoy the moment they spend together and                      for their friends.
75.What does the writer think of the festival?
The writer thinks it's                                                
共享时间:2017-07-17 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
71.the first Sunday of August.句意理解题.问题:Friendship Day是什么时候?根据Friendship Day is a great day for celebrating friendship.It falls on the first Sunday of August every year本句意思是友谊日是庆祝友谊的美好日子.它指的是每年8月的第一个星期天."falls on"意为指向,落到;可知,应填the first Sunday of August.
72.celebrating the festival/celebrating Friendship Day.词意理解词.问题:第一段中的this指什么?This代词,指代上下文中所提到的事物.第一段中此处句子的意思"这不光发生在美国,其他国家的人也对此感兴趣",根据上文"Celebrating the festival was firstly started by the US in 1935."可知,这里指代的是庆祝友谊日的活动.故填Celebrating the festival/Friendship Day.
73.the activities/what people do/the (traditional) celebrations.主旨理解题.问题:第四段主要讲什么?根据第四段开始"The traditional celebrations include…"及整段结构可知,本段主要讲传统的庆祝活动有哪些.故填the activities/what people do/the (traditional) celebrations等.
74.express love and care.句意理解题.根据文章Although Friendship Day and its celebrations may have changed over the years,the basic idea behind the festival remains the same.People enjoy the moment they spend together and express love and care for their friends.尽管友谊日的庆祝内容每年可能都在变化,但节日背后基本理念保持不变.人们享受他们和朋友们在一起的时光,向朋友们表达爱和关怀.由此句意,表达爱和关怀是友谊日基本的节日理念,故应填:express love and care.
75.great/good/wonderful/fantastic/…细节理解题,问题:作者如何评价这个节日?根据文章第一句"Friendship Day is a great day for celebrating friendship."及文中作者所表达出的态度,可知作者对Friendship Day是肯定的.故填great.因答案具有多样性,故相关意思的答案都正确.
[点评]
本题考查了"阅读表达",属于"综合题",根据语法结构,组合句子,得出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2017

2017-07-17

初中英语 | | 任务型阅读

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 227
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!