首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20217. (2017•陕西省•真题) It was already 8:30 in the morning.Lin Tao,a 14﹣year﹣old schoolboy,still didn't show up at school.He was often later for school!The teacher called his father and got to know he played computer games online late the night before and couldn't get up that morning.In fact,he had played online games since the age of 11.He almost dropped out of school last year.
    Lin Tao is not alone.Information from China Internet Center shows that the number of teenage Internet users in China had been about 170 million by the end of December,2016.Many of them,like Lin Tao,spend too much time playing computer game online.
    To deal with this problem,the Chinese government worked out a draft regulation (法规草案) in January this year.According to the regulation,players need to use their own ID cards to play online games.game companies will control teenagers'online game time.They will not be able to play online games between
12:00 at night and 8:00 in the morning.If they are still playing during the time,the game companies will lock them out.
    Many people think that the regulation can surely better protect Chinese young game players online,while others doubt whether it can successful stop them from playing games too much."More and more people come to know that playing online games too much not only brings teenagers healthy and study problems,but also makes them depressed (沮丧的) and lonely,"Tong Xiaojun,a director from a university,told CCTV.We need support from the whole society to solve the problem."
(1)Which of the following is TRUE about Lin Tao?    
A.He had a fight with his father.
B.He dropped out of school.
C.He often arrive later for school.
D.He started playing games at 14.
(2)Under the regulation,players need to      if they want to play online games.
A.talk with their parents                 
B.pay for them
C.call the game companies                
D.use their own ID cards
(3)According to the regulation,teenagers will not be able to play online game at     
A.8:00 pm       
B.11:00 pm       
C.6:00 am       
D.9:00 am
(4)We can learn from the passage that     
A.not many young people have the same problem as Lin Tao in China
B.it is impossible to control teenagers'online game time
C.The game companies will offer teenager prizes if they play well
D. everyone should play a part in controlling teenagers'online game time.
共享时间:2017-07-17 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
1.C.推理判断题,选项分析A.He had a fight with his father.他跟父亲打架;B.He dropped out of school.他从学校退学;C.He often arrive later for school.他经常上学迟到;D.He started playing games at 14.14岁开始玩游戏;从文章中可知A选项文章没有涉及,故排除;根据第一段结尾"He almost dropped out of school last year."可知去年他差点辍学.所以B选项描述不准确,故排除;根据"He was often later for school!"可知他经常上学迟到.所以C选项描述正确;而根据"he had played online games since the age of 11."可知他从11岁起就开始玩网络游戏.所以D选项错误.故选C.
2.D.细节理解题.根据"According to the regulation,players need to use their own ID cards to play online games."可知根据规定,玩家需要用自己的身份证玩网络游戏,故选D.
3.C.细节理解题.根据"They will not be able to play online games between 12:00 at night and 8:00 in the morning."可知他们不能在晚上12点到早上8点之间玩网络游戏.故选C.
4.D.推理判断题.选项分析:A.not many young people have the same problem as Lin Tao in China没有太多年轻人跟Lin Tao问题一样;根据第二段结尾"Many of them,like Lin Tao,spend too much time playing computer game online.",可知他们中的许多人,比如林涛,在网上玩电脑游戏的时间太多了.判断A错误.B.it is impossible to control teenagers'online game time不可能控制青少年上网时间;根据第三段"game companies will control teenagers'online game time."可知游戏公司将控制青少年上网游戏时间,判断B错误;C.The game companies will offer teenager prizes if they play well如果青少年玩得好,游戏公司将给他们奖励;文章没有叙述有关内容;D.everyone should play a part in controlling teenagers'online game time每个人都应该为控制青少年上网时间贡献力量.根据最后一段"We need support from the whole society to solve the problem."可知我们需要全社会的支持来解决这个问题,判断D选项正确.故选D.
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2017

2017-07-17

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 411
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!