首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20215. (2017•陕西省•真题) Illegal (违法的) driving is really dangerous.It may cause traffic accidents,even deaths.It's reported that thousands of people die from illegal driving each year.Many countries are trying their best to control it.France,for example,has made some strict rules and laws to stop it.
People are warned not to eat while driving.Any driver who is caught eating while at the wheel will be stopped by the police.Then he will be fined up to₤50 for it.
Drivers are not allowed to read a map,make a phone call or listen to very loud music while driving.Besides,it is against the rules for the motorists to use any kind of earphones.Things change easily on the road.Drivers never know what will happen next.
From July 2 on,it will be illegal to smoke when there is a child aged 12 or under in the car.Smoking is also banned (禁止) outdoors at children's play areas,including those at motorway rest areas.Notices in several languages have been put up at motorway service stations to warn foreign visitors of the rules.
Driving after drinking can put people in danger.All the drivers are asked to carry alcohol breath test equipment (酒精测试仪) in their ears.Anyone who breaks the rules will be punished.
46.The underlined word"be fined"here probably mean"     
A.pay money as a punishment            
B.get money as a prize
C.Find money                         
D.make money
47.How can foreign visitors know the rules against smoking?     
A.By reading the newspaper.
B.By reading the rules.
C.By asking the local people.
D.By listening to the radio.
48.The writer write the article to      in France.
A.introduce the rules and laws against the illegal driving
B.discuss the rules against driving after drinking
C.tell drivers not to make a phone call while driving
D.talk about traffic accidents.
共享时间:2017-07-17 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
46.A.词意理解题.根据上文People are warned not to eat while driving.Any driver who is caught eating while at the wheel will be stopped by the police.可知人们被警告禁止开车吃东西,任何被看到的司机一定会被警察叫停,然后再根据₤50for it,从生活实际可知违反了交通法,需要罚款的,所以这里be fined应该是罚款的意思.故选A.
47.B 细节理解题.根据本段叙述"Notices in several languages have been put up at motorway service stations to warn foreign visitors of the rules."可知,国家在车站张贴了几种不同语言的通告以警告外国游客.选项分析:A.By reading the newspaper.通过读报纸;B.By reading the rules.通过读规矩;C.By asking the local people.通过问当地人;D.By listening to the radio.通过听广播;根据语境和选项对比可知应选B.故选B.
48.A.主旨大意题.根据文章总分结构可知,第一段结尾句"Many countries are trying their best to control it.France,for example,has made some strict rules and laws to stop it."是文章的主题句.选项分析:A.introduce the rules and laws against the illegal driving介绍针对违法驾驶的法律法规;B.discuss the rules against driving after drinking讨论限制酒后驾驶的有关规定;C.tell drivers not to make a phone call while driving告诉司机开车时不要打电话;D.talk about traffic accidents讨论交通事故.选项B、C和D都是文章中片面的提到,故正确答案为A.故选A.
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2017

2017-07-17

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 474
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!