首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20201. (2016•陕西省•真题) Reading makes one wise,but many adults seldom read.They say they are too busy to have time to read.Sure.They have work to do.They have families to support.But these are only excuses.The fact is that they haven't got a reading habit.A reading habit isn't something natural.It needs to be trained.And it's never too late to develop a reading habit.
Scientists believe proper books are very important for children to develop a good reading habit.A book in rich colors and with simple patterns(图案) such as lines and circles is a good choice for babies of three months old.When they reach six months,they will become interested in simple story books in rich colors.
When children get old enough to read by themselves,it's necessary to buy books that are both interesting and right for them to understand.Books which are either too easy or too difficult are not good for kids to keep their reading habits.
Only buying books for children isn't enough.For kids,parents are their first teachers.So parents should read books to set an example.Children will follow them.Scientists say imitating the adults is a born skill.And it is the most valuable way for children to learn.This will certainly help them develop a reading habit in the end.

53.According to the writer,many adults seldom read because they     
A.don't have enough time     
B.have to work all the time
C.haven't got a reading habit   
D.have to support the family
54.The underlined word"imitating"here probably means     
A.copying     
B.reading    
C.testing      
D.missing
55.We can learn from the passage that     
A.story books are better than books in colors
B.a reading habit comes from certain training
C.a three﹣month﹣old kid likes simple stories
D.too easy books help keep a reading habit.
共享时间:2016-07-11 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
53.C.细节题.根据首段The fact is that they haven't got a reading habit.得知因为没有阅读习惯,故选C..
54.A.词意理解题.根据So parents should read books to set an example.Children will follow them.Scientists say imitating the adults is a born skill.得知set an example做榜样,故imitate是模仿之意.故选A.
55.B.主旨题.根据第二段Scientists believe proper books are very important for children to develop a good reading habit和最后 parents should read books to set an example得知阅读习惯是需要从小培养的,还有父母要给孩子在读书方面做一个榜样.故选B.
[点评]
本题考查了"教育文化类阅读,判断推理,文中细节",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2016

2016-07-11

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 285
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!