首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20199. (2016•陕西省•真题) Li Chunlin,a farmer,used to live in a poor village in the north of Shaanxi.In the 1980s,he went to Shenzhen to make a living with his wife.
Years later,they became rich and returned to their hometown.To their surprise,the land around the village was covered with sand.That made them feel sad.After thinking carefully,Li and his wife made up their minds to fight against the sands.
They bought thousands of young trees and planted them around the village.However,only a few survived(存活),because the trees were not regularly watered.But how to get water was a big problem.They dug a well(井) but it became dry soon.Then they asked a drilling team to dig a deep well.Clear water appeared,but their money was used up.They couldn't afford to buy young trees.They went to several banks for help but got nothing.Finally they turned to a friend who was also from the village.The friend had a big business.Learning what they were doing,their friend was moved and decided to do something for their village too.So he offered the money they needed.
With the money,they bought trees and had them planted.They looked after the trees as if they were their own children.After some time,green leaves came out.When the villagers saw the changes,some started to join Li and his wife in the fight.Then more joined.Years went by.And now larger areas around the village are covered with green trees.

46.When Li and his wife returned from Shenzhen,they were sad because     
A.the land around the village was covered with sand.
B.they didn't have enough money to buy trees.
C.their village was not as beautiful as Shenzhen.
D.they didn't have enough water to drink.
47.Which of the following is TRUE according to the passage?     
A.Li and his wife dug a well with enough water themselves.
B.Li and his wife got much money from the bank.
C.The villagers didn't join Li and his wife in the fight.
D.Their friend gave Li and his wife some money to buy trees.
48.This passage is mainly about how Li and his wife     
A.tried different ways to find water
B.made money in Shenzhen.
C.fought against the sands.
D.bought and planted trees.
共享时间:2016-07-11 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
46.答案:A.细节理解题.根据第二段To their surprise,the land around the village was covered with sand.That made them feel sad.令他们惊讶的是,村子周围的土地被沙子覆盖着,这使他们感到悲伤.可知,伤心是因为"村子周围的土地上覆盖着沙子.",选A.
47.答案:D.推理判断题.根据第三段their friend was moved and decided to do something for their village too.So he offered the money they needed.他们的朋友被感动了,决定为他们的村庄做些事,所以他拿出他们需要的钱.及最后一段With the money,they bought trees and had them planted.他们用这些钱买了树并种下了树.可知,D选项"他们的朋友给李和他的妻子一些钱买树.",选D.
48.答案:C.主旨大意题.根据最后一段When the villagers saw the changes,some started to join Li and his wife in the fight.Then more joined.Years went by.And now larger areas around the village are covered with green trees.当村民们看到了变化,一些人开始加入李和他的妻子的战斗中.然后更多的加入.多年过去了.现在村庄周围更大的地区是绿树覆盖.可知,短文主要讲李和他的妻子与沙子作斗争.选C.
[点评]
本题考查了"人物故事类阅读,判断推理,内容归纳",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2016

2016-07-11

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 292
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!