首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

20108. (2015•陕西省•真题) A story happened when the telegraph(电报)was the fastest method of long﹣distance communication.One day,a young man went to an interview for a job as a Morse code operator(莫尔斯电码报务员).
Answering the ad in the newspaper,he went to the office address.When he arrived,he walked into a large,busy office filled with noise,including the sound of the telegraph.An office worker asked him to wait until he was called to go into the inner office.Seven other people were already in the waiting area for the interview.The young man sat down and waited with them.After a few minutes,the young man stood up,crossed the room to the door of the inner office,and walked right in.Naturally the other people wondered what was going on.They were sure that the young man made a mistake and would be refused.
A few minutes later,however,the boss came out of the inner office with the young man and said to the other people,"Gentlemen,thank you very much for coming,but the young man has got the job."
The other  people  were surprised,and one of them said,"Wait a minute.I don't understand.He was the last to come in,and we never even got a chance to be interviewed.Yet he got the job.That's not fair!"
The boss said,"I'm sorry,but all the time you've been sitting here,the telegraph has been sending out the following message in Mores code:‘If you understand this message,then come right in.The job is yours.'None of you heard it or understood it.This young man did.The job is this."
49.The young man got the information about the job from______
A.the telegraph                 
B.the newspaper
C.an office worker              
D.a friend
50.What was the office like?_____
A.Large,busy and noisy          
B.Busy,noisy and crowded
C.Large,crowded but quiet       
D.Busy,crowded but quiet
51.How many people went for the job interview that day?_____
A.7           B.8         C.9          D.10
52.The young man was offered the job because_____.      
A.he was young
B.he knew the boss
C.he heard the telegraph message and understood it
D.he was the last one to walk into the inner office.
共享时间:2015-08-10 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
49.B 细节理解题 根据文章"Answering the ad in the newspaper,he went to the office address."(回应了报纸上的广告之后,他去了这个办公室的地址)故知这个年轻人是从报纸上得到的信息,故选B.
50.A 细节理解题 根据文章"When he arrived,he walked into a large,busy office filled with noise,"(当他到达的时候,他走进一个很大,很忙碌的充满了噪音的办公室),故知办公室是大的,忙碌的,吵闹的.故选A.
51.B 细节理解题 根据文章"Seven other people were already in the waiting area for the interview."(七个其他人员已经在等候室里等待面试)故知加上这个年轻人一共有八个,故选B.
52.C 细节理解题 根据文章"the telegraph has been sending out the following message in Mores code:‘If you understand this message,then come right in.The job is yours.'None of you heard it or understood it.This young man did.The job is this."
"(这个电报是用莫尔斯电码这样写的:"‘如果你理解这个信息,那么直接进来.这个工作是你的'.你们没有人听到它或是理解它.这个年轻人做到了,这个工作是他的.)故年轻人得到工作的原因是他听到并理解了电报内容,故选C.
[点评]
本题考查了"逸闻趣事类阅读,判断推理,文中细节",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2015

2015-08-10

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 240
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!