首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

19905. (2021•陕西省•真题) B
Look at the Earth from.space.Why does our planet look so blue?Its blue because water covers almost three quarters of the Earth's surface.Water is not just an important part of our planet.It is an important part of our body,too.More than half of our total body weight is water.

    Our body loses water whenever we exercise or.go to the toilet.That's why we need to drink plenty of water every day.We drink water.We use it to cook,clean,and carry waste out of our homes.Farmers use it to grow vegetables and crops like rice and corn;factories use it to make products.
    Since the 1950s,the amount(数量)of water people use has increased by three times.But the water supply(供应)hasn't.Scientists worry that soon there won't be enough water for us,as well as for the animals and plants that share our world.What can we do to help?Use water wisely.
    Having enough water isn't our only problem. We also need it clean.
    Right now,ships and factories are putting wastes into seas,rivers and so on.Even chemicals that farmers use are running into rivers and lakes.All this pollution can make the water dangerous to drink.It can also harm fish and other water﹣living lives.
    We must do something to stop pollution.It's the best way to protect our world's most valuable natural resource(资源).

(1)How many important areas of water are mentioned in Paragraph 1?______
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(2)The underlined sentence "We also need it clean" in Paragraph 4 means"  _______."
A.We also need water to wash things
B.We also need water that looks clean
C.We also need to keep water clean
D.We also need to discover clean water
(3)This passage was written to______.
A.ask people to value water
B.advise people to drink more water
C.introduce the uses of water
D.describe the situation of water supply
共享时间:2021-08-11 难度:3
[考点]
介绍,
[答案]
答案详见解答
[解析]
(1)B.细节理解题。根据文中Water is not just an important part of our planet.It is an important part of our body,too.可知,水不仅是我们星球的重要组成部分,也是我们身体的重要组成部分。故选B。
(2)C.句意猜测题。根据文中Having enough water isn't our only problem.We also need it clean.可知,有足够的水不是我们唯一的问题。我们也需要干净的。所以第4段中带下划线的句子"We also need it clean."的意思是"我们还需要保持水的清洁。"故选C。
(3)A.主旨大意题。根据句Look at the Earth from.space.Why does our planet look so blue?Its blue because water covers almost three quarters of the Earth's surface.Water is not just an important part of our planet.It is an important part of our body,too.More than half of our total body weight is water.We must do something to stop pollution.It's the best way to protect our world's most valuable natural resource.可知,从太空看地球。为什么我们的星球看起来这么蓝?它的蓝色是因为水几乎覆盖了地球表面的四分之三。水不仅是我们星球的重要组成部分,也是我们身体的重要组成部分。我们总体重的一半以上是水。我们必须采取措施阻止污染。这是保护我们世界上最宝贵的自然资源的最好办法。所以这篇文章主要是要求人们重视水的价值。故选A。
[点评]
本题考查了"健康环保类阅读",属于"综合题",做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案是解题的关键。
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

dcyy2021

2021-08-11

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 291
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!