首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

18929. (2020•西工大附中•模拟) Studying abroad to some people sounds like a dream coming true To others howeverstudying abroad may appear like a nightmarebeing away from your family in a strange culture can be very scary But if you do decide to study abroad it is important to know the benefits and downsides
    Pros(益处)
    Some of the pros of studying abroad are very clear
    You can not only learn a subject but also learn about other cultures and ways of lifeStudying abroad can teach you invaluable life lessons You have to cook and clean for yourself do the shopping and so onAlso you will probably meet new friends with whom you will share valuable experience that will stay with you for a lifetime
    Cons(弊端)
    Of course if you are studying abroad you will leave old fiends and your family for a long timeYou will not take part in some activities your friends do at homesuch as a Sports team or voluntary activity Besides being independent in a foreign country can be very hard,; especially if you are struggling with the language It is also possible that you find you cannot settle in the foreign culture Different cultures have different habits and you may find it very hard to learn how to live with these
    Should you study abroad
    This is a question you can only answer yourself It is important to carefully weigh up the pros and cons of studying abroad Once you decide to go for it believe in yourself and try not to give upBut most of all enjoy!

1What does the underlined word "nightmare" mean     
A 迁移
B 定居
C 欣喜
D 疆梦
2The writer probably agrees that     
A studying abroad has more advantages
B being away from home is not so difficult
C studying abroad doesn't fit all the students
D making new friends is easy in a strange culture
3What is probably the best title for this passage     
A The chance to experience a new way of life
B Pros and cons of studying abroad
C Believe in yourself and try not to give up
D How to settle in the foreign culture
共享时间:2020-07-20 难度:4
[考点]
[答案]
答案详见解答
[解析]
1D.单词猜测题.根据第一自然段"Studying abroad to some people sounds like a dream coming true"可知出国学习对一些人来说是实现梦想,再结合下文"being away from your family in a strange culture can be very scary"可知远离家人,在一个陌生的文化中也是非常恐惧的,因此可猜测"nightmare"是噩梦之意,故选D
2C.推理判断题.根据第一自然段" But if you do decide to study abroad it is important to know the benefits and downsides"可知如果你决定出国学习,知道益处和弊端是很重要的,因此可推断作者认为出国学习不适合所有的学生,故选C
3B.标题总结题.根据第一自然段" But if you do decide to study abroad it is important to know the benefits and downsides"可知如果你决定出国学习,知道益处和弊端是很重要的,再结合文章主要内容可知文章的标题是"出国学习的优势和劣势",故选B
[点评]
本题考查了"教育文化类阅读   ",属于"综合题",熟悉知识点是解题的关键
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

yyxgd2021

2020-07-20

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 269
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!