首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,共享分红

德优题库QQ交流群

182. (2012•陕西省•真题) Hi Hongbo,
I'm so glad to read about the changes talking place in your city.It's really good news that you can travel by subway in Xi'an,though there's only one line there.Here in London we have twelve lines.By the way,we don't use the word"subway"here.It's American English.We call it"the Underground",instead.
The London Underground is very famous.It's famous for several reasons.First of all,part of the underground railway today is the oldest in the world,which opened in 1863.Secondly,the London Underground is also the first line to have electric trains,in 1890.Thirdly but not the last,the London Underground is the second largest metro system in the world,after the Shanghai Metro.There are 270stations in the Underground and it has 402kilometres of tracks(轨道).What's more,the city of London itself helps make the transportation system famous!I've got a few photos to help you build a clear picture of the Underground in my city.They are together with this mail.
In your email,you also said workers were building more lines.I'm sure your city is developing fast.Maybe you can send me a few photos of your city today.I really want to see the changes taking place there.I'm happy for you to live there in an ancient city with such a new look!
So much for now.I'll write soon again.Best wishes!
52.Where is the writer from?     
A.From Xi'an.B.From Shanghai    C.From London    D.From New York
53.The second paragraph mainly tells us     
A.when the first subway was opened in the world.
B.when the London Underground first used electric trains
C.why the London Underground is the oldest subway in the world.
D.why the London Underground is famous in the world
54.In the email,the words"subway","underground",and"metro"mean     
A.almost the same thing             B.two different things
C.three different things              D.nothing like each other
55.What does the writer want Hongbo to do?     
A.To buy a good book about Xi'an for him.
B.To post him some postcards of Xi'an.
C.To tell him more about Xi'an subway.
D.To send him a few photos of Xi'an.
共享时间:2013-12-12 难度:3
[考点]
[答案]
答案详见解析
[解析]
52:C;细节理解题,由第一段的Here in London可知作者来自London,故选C.
53:D;段落大意题,根据第二段第一句The London Underground is very famous.It's famous for several reasons.可知该段讲述的是为什么The London Underground出名.故选D.
54:A;词汇猜测题,根据短文内容By the way,we don't use the word"subway"here.It's American English.We call it"the Underground",instead.和Thirdly but not the last,the London Underground is the second largest metro system in the world,after the Shanghai Metro.可知"subway","underground",and"metro"都是地铁的意思,答案选A.
55:D;细节理解题,根据最后一段第三句Maybe you can send me a few photos of your city today.可知作者想要洪波给他发一些照片;答案选D
[点评]
本题考查了"日常生活类阅读   判断推理   ",属于"综合题",熟悉知识点是解题的关键
原创声明:
本题解析属于发布者原创,非正常渠道不可私用,违者必究! !版权申诉

玄德

2013-12-12

初中英语 | | 阅读理解

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 269
  • 0
相同试题
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
温馨提示
对不起!这是别人共享的试题,需要下载到自主题库后,可将该试题添加到白板
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!