首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2017陕西省西安市雁塔区师大附中初中英语考试期中八年级上

2017-2018学年陕西省师大附中八年级(上)期中英语试卷

试卷总分:85分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、单选题(10小题共10分)
1. (本题1分) Where would you like to go this Mid-Autumn Festival?
I'd like to go_____________.(  )
A.everywhere relaxing B.somewhere relaxing
C.peaceful anywhere D.peaceful somewhere
2. (本题1分) The girl in purple is new here,so ________ people know her.(  )
A.few
B.a few
C.little
D.a little
3. (本题1分) ---It's too hot.Would you mind my ___ the window?---____.Do it as you like,please.(  )

A.to open; OK

B.opening; Certainly not

C.opening; Of course

D.open; Good idea

4. (本题1分) ______ all the subjects,I think Chinese is ______.(  )

A.Of;interesting

B.In;more interesting

C.Of;the most interesting

D.In;much more interesting

 
解析
该试题缺少考点
纠错 收藏 下载 相似 组卷
5. (本题1分) Li Ming is so careful that he always look over his homework to _______ there are no mistakes.(  )
A.make sure
B.find out
C.think of
D.look
6. (本题1分) Jim looked unhappy. He seemed ______ the bad news.(  )
A.knowing
B.know
C.knows
D.to know
7. (本题1分) -______ did you go ______?
- Twice a month.(  )

A.How many limes; shopping

B.How long; to shop

C.How often; shopping

D.How soon; to slop

8. (本题1分) Jack and Kate came back 2 hours ago.But _________ students in the class aren't here.
A.the other
B.others
C.another
D.the others
9. (本题1分) The more exercise you take, ____you will be.(  )
A.healthier B.happier
C.the healthier D.the weaker
10. (本题1分) ______ is your brother going to be when he ______ up?(  )
A.What;grow
B.What;grows
C.How;grow
D.How;grows
二、完形填空(1小题共10分)
11. (本题10分) When I was about 12 years old,I really wanted a new bike!I told my parents my birthday wish,but I knew there was little hope because my family could   (1)       have that money.
   On my birthday my parents told me they had my gift outside in the backyard.At once I(2)        out to the yard.There was my bike,(3)        it wasn't the bike that I thought it would be.This one was pink,old and worn with age.It was so(4)       !I thought I(5)        my parents' feelings because I could see the disappointment on their faces and I was sure they could see it on mine.I(6)        the old bike and rode it,feeling(7)       that I had made my parents feel this way.So I put on a smile,rode as fast as I could and didn't come down.
   As time went by,I began to understand my parents gave me something much more than just an old bike.They gave me a life lesson about(8)       .When you give something out of love,it doesn't matter what it is in fact.What matters is love that is in it.I like to remember this(9)        because giving a gift is not about money.It's about how much love you can feel from it.Do remember,a gift that costs two dollars isn't(10)        valuable (有价值的) than the one that is worth (值) one hundred dollars.
(1) A.hardly B.quickly C.slowly D.easily
(2) A.rushed B.rode C.climbed D.came
(3) A.and B.or C.because D.but
(4) A.exciting B.interesting C.relaxing D.disappointing
(5) A.liked B.hated C.hurt D.thanked
(6) A.got in B.got on C.got off D.got up
(7) A.surprised B.excited C.happy D.bad
(8) A.friendship B.money C.love D.knowledge
(9) A.idea B.news C.advice D.experience
(10) A.little B.less C.least D.more
三、阅读理解(4小题共20分)
12. (本题5分) 阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"A"表示,不符合的用"B"表示
One day a rich man and a businessman met in a restaurant.For their lunch they both ordered soup.When it was brought,the rich man tasted it,but the soup was so hot that he burned his mouth and tears came into his eyes.The businessman asked him why he was crying.The rich man didn't want to tell the truth and he told a lie, 'sir,I had a brother who was killed last year.I was thinking of his death,and that made me cry." The businessman believed his story and began to eat his soup.He also burned his mouth so much that he had tears in his eyes.The rich man noticed it and asked the businessman, 'sir,why do you cry?" The businessman,who now saw that the rich man had cheated(欺骗) him,answered, "Oh,I'm crying because you were not killed together with your brother."

(1)Though the rich man burned his mouth,he shouldn't have told a lie.        
(2)The rich man had a brother who was burned.        
(3)The businessman believed the rich man's story at first.        
(4)The businessman's answer showed that he was very happy.        
13. (本题6分) Look at the light and beautiful snowflakes(雪花)falling.Ever wanted to hold them in your hands?They are always lost when they meet your hands.
   Well,this isn't just a problem for you.It was a problem for Wilson Bentley,too.In the 1870s,Wilson Bentley was just a teenager.His family lived in a small town in northeast America.Winters there were long and hard.Bentley's mother was once a school teacher.She taught him at home.Bentley didn't go to school until he was 14.He was a quiet boy,and loved reading his mother's books.
   But it was his mother's microscope(显微镜)that interested him.When the other boys were playing with balls,little Bentley was studying things like drops of water,flowers and snowflakes.Bentley loved watching snowflakes.For the next two years young Bentley spent many winter days in a cold room watching these ice crystals(晶体)under his microscope.
   The boy thought they were so beautiful that he started to draw pictures of them.But there were so many snowflakes that he couldn't draw them all.
   How could he keep their beauty forever?Bentley thought of buying a camera.
   The boy and his mother asked his father to buy one.But,his father didn't agree.He thought the whole thing was a bad idea.He thought the only thing a farmer should do was farming.
   But finally Bentley did get a camera.For more than a year he tried to take pictures of snowflakes.On January 15,1885,during a snowstorm,Bentley took the first ever photo of an ice crystal with his camera. "It was the greatest moment of my life," Bentley said later.
   For 13 years,Bentley worked quietly and took thousands of photos of ice crystals.Later he became known as "snowflake" Bentley.

(1)The best title for this passage is       
A.Snowflake Photos
B.Snowflake Boy
C.Long and Hard Winters
D.Teenage Photographer
(2)We can tell from the story that Bentley's father was       
A.a farmer
B.a funny man
C.an athletic man
D.a school teacher
(3)Which of the following statements about Bentley is TRUE?       
A.He didn't get any kind of education as a child.
B.He was born into a rich family.
C.He was the first person to take photos of snowflakes.
D.He was fascinated(迷住) by the beauty of snowflakes.
(4)The "ice crystals" in the third paragraph refers to "       ".
A.water drops
B.rain drops
C.flowers
D.snowflakes
14. (本题4.5分) Many people think country music and western music are nearly the same.In fact,they are two different kinds of music in America.
They come from different parts of America.Country music comes from the southeast of America.But western music comes from the southwest of America.
Another difference is the ways of playing them.Country music has a simple way of playing.It uses fewer instruments like guitars and harmonicas(口琴).But western music needs more and bigger instruments like trumpets,trombones(长号)and so on.
Country music is folk(民间的)music.It's the music that travels in the country.Men and women often play it.However,there is much dancing in western music and men often play it.
However,country music and western music often share similar topics for songs.They have these songs with the topics like love,money,crime and so on.These songs often tell the life of the poor in America.

(1)Country music is        western music.
A.the same as
B.different from
C.better than
D.worse than
(2)Country music and western music are similar on       
A.numbers
B.playing ways
C.instrument
D.topics for songs
(3)Country music and western music often tell the life of        in America.
A.boys and girls
B.the old
C.the poor
D.the rich
15. (本题4.5分) Look in the bedrooms of young people in the world.Maybe you will find a pair of blue jeans in each room.Jeans are very popular all over the world.
Jeans give you the feeling of comfort(舒适),youth,and energy(活力).Every person likes them very much.
Levi Strauss is an American company.It first made blue jeans.The company was founded(建立) in 1853 by 24-year-old Levi Strauss.Twenty years later,he made first blue jeans in the world.The jeans were used as working trousers for the cowboys(牛仔) of American West.During the Second World War,American soldiers brought blue jeans to Europe and Asia.People there began to wear jeans.Little by little,they become cool.
People from different countries like different styles of jeans.Americans like to wear simple and single-colored jeans,but many Chinese people like to wear jeans with lots of different colors.
Now we can see jeans everywhere.However,in many places,it's not always good to wear jeans.No matter how good they may look,or what color they are,it's often not right to wear jeans in formal(正式的) places.But when you are out,relaxing or having fun,jeans are the best choices.

(1)The story is talking about        
A.Levis Strauss
B.young people
C.clothes' history
D.jeans
(2)Levis Strauss made the first blue jeans        
A.when he was 44
B.when he was 24
C.in 1853
D.in 1924
(3)When you        ,you'd better not wear a pair of jeans.
A.go to an important meeting
B.go to a trip
C.have a party
D.are having fun
四、完成句子(5小题共10分)
16. (本题2分) 网络的使用对我们的生活产生了很大影响.
The use of the Internet        our life.
17. (本题2分) 最好的放松方式是通过锻炼.
The best way to relax is       
18. (本题2分) 他越努力工作,就感到越快乐.
        he works,         he feels.
19. (本题2分) 志愿者在植树活动中起了重要作用.
Volunteers        in tree planting and tree care projects.
20. (本题2分) 花木兰替父从军.
Mulan        to fight in the army.
五、短文填空(1小题共10分)
21. (本题10分)
when about run competition she fast laugh success good break
Sports aren't only for men.Amantle Montsao is one of the (1)        women in the world.
Amantle Montsao was lovely (2)        she was a child.She liked running,but her classmates often (3)        at her.Because women in her country didn't like to run.But she never cared (4)        that.She took part in a lot of (5)        and won.The Botswana National Sports Council(博茨瓦纳国际体育委员会) had a meeting and asked her to join them.
At the age of 16.Ms Montsao worked as a shop clerk.She spent her free time (6)       .And the council asked (7)        to work on a program for two weeks a month.So she had to travel for 8 to 10 hours for it.
The short race were not the (8)        fit(适合) for her.Then she started to run the 400-meter race.She (9)        the national record many times.She's so (10)        now.People think she is one of the most talented runners in the world.
六、任务型阅读(1小题共5分)
22. (本题5分) Most people like having a picnic.But what does the word mean?Where does it come from?What is a picnic?
For most people a picnic is a meal they eat outside the home,usually in a park,by a river,or even sitting in a car if the weather is cold and wet.At one time,however,people had picnics at home at their own dinner tables.
The word picnic comes from the French words piquer which means "to pick" or "take" and pique-nipue which means "a small coin".(67)Everyone who came to a picnic brought something to eat.They took or picked small pieces of food from each plate.They had a pique-nique.This kind of meal was popular in Britain,The British used the French words for it but changed the letters to make "picnic".This is the way we write it today.
In some countries there are big picnics on special days.Lots of people go to parks on these picnics.For most people,however,a picnic is a family party.The family puts some food and drink in a basket,gets in the car and goes off to a nice place in the country or by the sea.

66.What is a picnic?
For most people a picnic is a meal        
67.Where does the word picnic come from?
It comes from        
68.Who used the French words and changed the letters to make "picnic"?        
69.Where do people usually go for a picnic on special days?
People usually        
70.What does the passage mainly talk about?
It mainly talks about        
七、补全对话(2小题共10分)
23. (本题5分)
A.However,it can help us keep healthy.
B.He is a very funny man.
C.May I ask you a question?
D.What kind of TV shows do you like?
E.Who's Tommy?
F.Do you like him?
G.I do,too.
William:Jerry,do you know the famous host-Tommy?
Jerry:Yes. (1)       
William:What do you think of his game shows?
Jerry:I love all his TV shows.What about you? (2)       
William:No,I don't.And I don't like game shows.
Jerry: (3)       
William:I love sports/shows.
Jerry: (4)        But you know,I don't like playing sports.
William: (5)       
24. (本题5分) 根据下面对话在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整.
A:What's your hobby,Rita?
B: (1)        great fun.
A: (2)       
B:Four times a week.
A:I used to like playing computer games,too.But now I hate it.
B: (3)       
A:I'm interested in playing the violin now.
B: (4)       
A:I began to play it Three months ago!
B: (5)       
A:Because playing it can make me happy.
B:I also want to learn.Can you teach me?
A:Sure.
八、书面表达(1小题共10分)
25. (本题10分) 假设你是Mary,你的朋友李明目前的身体状况不好,他爱吃零食,但从来不锻炼.他经常感到紧张,很疲倦.这几天,他感冒了,很难受.
请写一封写给他,并给他一些建议.
要求:1.意思连贯、表达准确;2.所写内容应包含所有要点,可适当发挥;3.不少于70词.
Dear Li Ming,
________.
Yours,
Mary
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2017-2018学年陕西省师大附中八年级(上)期中英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 不定代词,
  • 查看
  • 2
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 3
  • 动名词,
  • 查看
  • 4
  • 查看
  • 5
  • 动词短语,
  • 查看
  • 6
  • 实义动词,
  • 查看
  • 7
  • 频率,
  • 查看
  • 8
  • other,the other,others,the others和another,
  • 查看
  • 9
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 10
  • 语法一致,疑问代词,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 方法与哲理,细节理解,
  • 查看
  • 13
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 14
  • 社会,细节理解,
  • 查看
  • 15
  • 新闻报道,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • 简单句,
  • 查看
  • 21
  • 人与社会,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 23
  • 争辩,
  • 查看
  • 24
  • 争辩,
  • 查看
  • 25
  • 人物介绍,
  • 查看
细目重组明细
2017-2018学年陕西省师大附中八年级(上)期中英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 不定代词,
  • 查看
  • 2
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 3
  • 动名词,
  • 查看
  • 4
  • 查看
  • 5
  • 动词短语,
  • 查看
  • 6
  • 实义动词,
  • 查看
  • 7
  • 频率,
  • 查看
  • 8
  • other,the other,others,the others和another,
  • 查看
  • 9
  • 固定搭配/句型,
  • 查看
  • 10
  • 语法一致,疑问代词,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 方法与哲理,细节理解,
  • 查看
  • 13
  • 杰出人物,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 14
  • 社会,细节理解,
  • 查看
  • 15
  • 新闻报道,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • 简单句,
  • 查看
  • 21
  • 人与社会,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 23
  • 争辩,
  • 查看
  • 24
  • 争辩,
  • 查看
  • 25
  • 人物介绍,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!