首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2017陕西省西安市碑林区交大附中初中英语考试期中九年级上

2017-2018学年陕西省西安交大附中九年级(上)期中英语试卷

试卷总分:85分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、完形填空(2小题共20分)
1. (本题10分) In a tree in a jungle,there lived many birds.Before the(1)        season began,the birds were very busy.They collected branches(树枝) and leaves(2)        their nests.They also stored some food or their children.They kept(3)        busy preparing for the(4)        times.
Soon the rains came It was followed by thunder(雷鸣) and lightning.One day,a monkey wet in the rain came into the forest He sat on a branch,shivering(发抖) with cold.
The poor monkey tried his best to get shelter(遮蔽),(5)        failed.The leaves were not enough to save him(6)        the rain.The birds were(7)        all this.They felt sorry for the monkey but there was little they could do for him.One of them said;"Brother!Our small nests are not enough to give you shelter."Another bird said:"All of us prepared for the rainy season.If you had,you would not be in this bad situation.""How dare(敢) you tell me(8)       ?"said the monkey.He(9)        tore up(撕成碎片) the bird's nest and threw it on the ground.
The poor bird thought"Fools never value good(10)       .It is better not to advise them."
(1) A.sunny B.cloudy C.dry D.rainy
(2) A.build B.built C.to build D.to built
(3) A.they B.them C.their D.themselves
(4) A.easy B.happy C.difficult D.sad
(5) A.but B.and C.so D.because
(6) A.on B.from C.at D.in
(7) A.watch B.watched C.watching D.watches
(8) A.what to do B.how to do C.what to do it D.when to do
(9) A.angry B.angryly C.anger D.angrily
(10) A.advice B.advices C.suggest D.suggest on
2. (本题10分) Some people have very good memories and can easily learn quite long poems(诗歌) by heart.(1)        people have poor memories and can't remember things(2)        they have said them over and over again.
The famous English writer,Charles Dickens,said that he could walk down any long street in(3)        and them tell you names of all the shops he had(4)       .Many great men of the world have wonderful memories.
A good memory is a great(5)        in learning a language.Everybody learns(6)        own language by remembering the things he heard when he was a small child.Some children like those who live in foreign countries with their parents seem(7)        two languages as(8)        as they do one.In school it is not so easy for pupils to learn a second language because they have very(9)        time for it.Memory(10)        a diary that we keep every day.

(1) A.Another B.Other C.The others D.Others
(2) A.until B.before C.when D.but
(3) A.Beijing B.Paris C.London D.Moscow
(4) A.went B.walked C.came D.passed
(5) A.surprise B.help C.tradition D.product
(6) A.his B.their C.your D.our
(7) A.learn B.to learn C.learns D.learning
(8) A.good B.better C.well D.more easily
(9) A.few B.a little C.little D.a few
(10) A.looks like B.does like C.likes D.is like
二、阅读理解(4小题共20分)
3. (本题5分) Leonardo da Vinci was born on April 15,1452 in Italy.He is best known as an artist.One of his famous paintings is called Mona Lisa.However,Leonardo had many other natural abilities.He was also a great inventor.Many of his inventions have become important in modern daily life.
By watching the way birds fly,Leonardo tried to find out the secret of flying.Among his sketches(素描)we can see several objects.We consider them as modern flying machines.Although Leonardo hated war,he invented many different machines used for war.His most special invention was the machine gun,which was produced and used in war many years later.
Leonardo was a strange man.He didn't eat any meat,which was very unusual at that time.He never published(发表)his ideas and scientific discoveries.He usually used mirror(镜子)writing,which looks like writing in a mirror,starting from the right side of the page and moving to the left.
We have very little of his work today.Leonardo finished only a few of his painting.He left many unfinished because he thought they were not perfect.No one in his life time knew how great Leonardo was.We now believe,however,that he was one of the cleverest men in the world.

判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"A"表示,不符合的用"B"表示.
(1)Leonardo is not only an artist but also an inventor.        
(2)The cutting machine was Leonardo's most special invention.        
(3)Leonardo was strange,for example he didn't eat any vegetables.        
(4)Leonardo invented some machines for labor-saving to make good use of the time.        
(5)Leonardo left many unfinished paintings because he had no time.        
4. (本题6分) We are all busy talking about and using the Internet,but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s.At that time,computers were large and expensive.Computer networks(网络) didn't work well.If one computer in the network broke down,then the whole network stopped.So a new network system(系统) had to be set up.It should be good enough to be used by many different computers.If part of the network was not working,information could be sent through another part.In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government,but in the early 1970s,hospitals universities,and banks were allowed to use it,too.However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use.By the start of 1990s,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"the Internet easier.
Today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use the Internet every day.Sending e-mails is more and more popular among young people.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life.

(1)How long has the Internet been used?       
A.For about 14 years.
B.For about 20 years.
C.For about 40 years.
D.For about 50 years.
(2)What is true about computers in the 1990s?       
A.People could get information only from them.
B.They became larger and easier.
C.People didn't know how to use them.
D.More people could afford and use them.
(3)What can we learn from the last sentence?       
A.People will die without the Internet.
B.All people should set up their own network.
C.People live easily without the Internet.
D.People will spend more and more time on the Internet.
(4)The Internet was first used by       
A.universities
B.the government
C.banks
D.hospitals.
5. (本题4.5分) Young people can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard or have trouble getting on well with people like their parents and classmates.
Liu Wei,a Junior 2 student from Hefei,could not understand his teacher and was doing badly in his lessons.He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.
Another student,14-year-old Yan Fang from Guangzhou,was afraid of exams.She got very worried,and when she looked at the exam paper.She couldn't think of anything to write.
A recent report from Jiefang Daily says about 18% of Shanghai teenagers have mental(心理的) problems.Their troubles include being worried and very unhappy,having problems in learning and getting on with people.Many students who have problems won't go for help.Some think they will look like a fool if they go to see a doctor.Others don't want to talk about their secrets.
Liang Yuezhu,an expert on teenagers from Beijing Aiding Hospital has the following suggestions for teenagers.
*Talk to your parents,friends or teachers often.
*Take part in group activities and play sports.
*Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.

(1)The students who often become worried or have trouble getting on with others may have        
A.a serious headache
B.mental problems
C.bad habits
D.no parents
(2)Students who have problems won't ask others for help because        
A.they won't let others think they are foolish and have something wrong
B.they don't think doctors can help them
C.doctors can't keep their secrets
D.both A and C
(3)Liang Yuezhu's suggestion to the students who have mental problems is that        
A.it's better to be with others
B.it's not necessary for them to go to the hospital
C.it's better to join others and quarrel with them
D.teachers and parents can't do anything about mental problems.
6. (本题4.5分) How nice are you?Do you give money to homeless people?Do you offer your seat to someone in need on a bus?
Many people believe that confident people think more highly of themselves,while those who have low self-esteem(自尊) think less of their good qualities.However,a new study says it might not be true,reported The Guardian.
The study was done by Jonathan Freeman,a psychology(心理学) professor from the University of London,UK.He found that 98 percent of British people consider themselves to be among the nicest 50 percent of the population.In the study,Freeman first asked some people to rate(评级) their own niceness.Then he got people to answer questions like"Do you give directions to strangers?"and"Have you ever donated blood?"The resultowed that people are not as nice as they think they are.Two thirds of them seldom helped others carry heavy shopping bags,and only a quarter of them donated blood.In another study by psychologists from universities in Chicago and Virginia,US,some people were shown pictures of themselves.Some pictures had been slightly changed to make them appear more attractive.When asked to pick the unchanged pictures,people usually chose the more attractive ones.So,why do we think we're nicer than we actually are?
There are many theories(理论).A popular one says we unconsciously(无意识地) deceive(欺骗) ourselves,so that we can get confidence without knowingly lying to ourselves or each other.
How can we solve it?Other studieow that there is a simple way:feedback(反馈).Compare others' opinions toward yourself with your own and you will see a clearer picture.

(1)What does the underlined word"donate"mean in Chinese?        
A.赠送
B.捐献
C.购买
D.抛弃
(2)How can you see yourselves more clearly?        
A.By comparing others' opinions toward yourself with your own.
B.By answering more questions.
C.By helping more people.
D.By being more active.
(3)Which is true according to the passage?        
A.Jonathan Freeman is a psychology professor from the US.
B.89 percent of British people consider themselves to be among the nicest 50 percent of the population.
C.Two thirds of people in the study helped others carry heavy shopping bags.
D.People think they're nicer than they actually are.
三、完成句子(5小题共10分)
7. (本题2分) 这个私人花园不仅大而且漂亮.
        is not only big but also beautiful.
8. (本题2分) 西安以兵马俑而著名.
Xi'an        Terracotta Warriors.
9. (本题2分) 上周五为了做调查,老师把我们分成了3组.
The teacher       us       three groups to make a survey last Friday.
10. (本题2分) 毫无疑问,中国正在变得越来越强大.
       ,China is getting stronger and stronger.
11. (本题2分) 我们避免犯同样的错误.
We should        the same mistake.
四、短文填空(1小题共10分)
12. (本题10分) quick,leave,ask,for,she,forget,two,clean,as,time
I have studied in a nursing school (56)        three years.During my (57)        month at the school,our teacher gave us a small test.I answered the questions very (58)        until I read the last one,"What is the first name of the woman who (59)        the school?"I thought this was some kind of joke.I had seen the cleaning woman a few (60)       .She was tall,dark-haired and in her 50s,but how could I know her name?I handed in my paper,(61)        the question blank.Before class ended,one student asked why the last question was (62)       .This was what the teacher said,"(63)        a nurse,you will meet many people.You should care for all of them,even if all you do is just to smile and say‘hello'."I've never (64)        that lesson.Later I learned (65)        name was Sandy.
五、任务型阅读(1小题共10分)
13. (本题10分) When you are sad,you need to find ways to deal with your sadness,then you'll find your own happiness.
Accept your sadness.It's not a bad thing to feel sad.Try to face what is making you feel sad.Don't pretend(假装) it isn't there.And don't believe it will just go away on its own.Speak about your sadness.You don't have to tell everybody everything,but it is nice to talk to friends or family about your feeling.You may not need him or her to say a word,just having someone listen to you is sometimes enough.
Put your sadness into written words.Write down how you are feeling every day and why you think you are feeling this way.Write down how you deal with your sadness and which ways work.
Take part in activities.Read a good book,listen to music,see a movie,exercise or take a walk outside.These can help you feel relaxed and forget your sadness.
See a doctor.If your sadness starts to interfere with(干扰) everyday life seriously,you should ask your doctor for help.

66.What should you do when you are sad?
When you are sad,you need to       
67.How many ways are mentioned in the passage?
The writer mentioned        ways in the passage.
68.What is enough when you talk to friends or family about your feelings?
If you just       ,that is sometimes enough.
69.Can taking part in activities help you feel relaxed and forget your sadness?
       
70.What should you do if you can't go on with your everyday life because of sadness?
You should       
六、补全对话(1小题共5分)
14. (本题5分) A:Lucy,do you like the sweater?
B:Sure,it looks very nice.(1)       
A:It is made of cotton.
B:(2)       
A:It was made in Shanghai.
B:(3)       
A:I bought it last Sunday.
B:(4)       
A:Because my mother's birthday is coming.I bought it for her.
B:You are really a good daughter.Have a good day!See you!
A:(5)       !
七、书面表达(1小题共10分)
15. (本题10分) 请就你不同意的班级规则或家庭规则谈谈你的看法及建议.
提示语:I don't agree with…I think…I should be allowed to…
要求:1.用以上所给信息,可适当发挥;
2.语句通顺,语法正确;
3.80词左右.
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2017-2018学年陕西省西安交大附中九年级(上)期中英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 说明文,
  • 查看
  • 2
  • 说明文,
  • 查看
  • 3
  • 杰出人物,细节理解,
  • 查看
  • 4
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 5
  • 人与自然,细节理解,
  • 查看
  • 6
  • 文化,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,
  • 查看
  • 13
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 14
  • 争辩,
  • 查看
  • 15
  • 家庭生活,
  • 查看
细目重组明细
2017-2018学年陕西省西安交大附中九年级(上)期中英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 说明文,
  • 查看
  • 2
  • 说明文,
  • 查看
  • 3
  • 杰出人物,细节理解,
  • 查看
  • 4
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 5
  • 人与自然,细节理解,
  • 查看
  • 6
  • 文化,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 7
  • 简单句,
  • 查看
  • 8
  • 简单句,
  • 查看
  • 9
  • 简单句,
  • 查看
  • 10
  • 简单句,
  • 查看
  • 11
  • 简单句,
  • 查看
  • 12
  • 人与社会,
  • 查看
  • 13
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 14
  • 争辩,
  • 查看
  • 15
  • 家庭生活,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!