首页 | 客服 | 上传赚现
AI助手
德优题库AI助手

AI助手

搜题▪组卷

(1)

服务热线

400-816-0029

    自建题库,必找德优

德优题库QQ交流群

首页 > 试卷详情
德优网2016陕西省西安市碑林区西工大附中初中英语考试月考八年级上

2016-2017学年陕西省西安市西北工业大学附中八年级(上)第二次月考英语试卷

试卷总分:90分    命题人:dyczyyyn    考试时长:120分钟

一、选择题(10小题共10分)
1. (本题1分) Yang Lei went there as a volunteer on ______ one-year program, and her village was 2000 meters ______ sea level. (海拔)(  )
A.the, over
B.a, above
C.an, near
D.a; over
2. (本题1分) _______ about the sports meeting make us excited.(  )
A.News B.Information
C.Messages D.Advice
3. (本题1分) If there        no buying and selling of animals,there       no killing in nature.(  )
A.is;will be B.will be;will be
C.is;is D.will be;is
4. (本题1分) Tree Planting Day is here. Let's ______ some trees.(  )
A.to plant
B.plant
C.planting
D.planted
5. (本题1分) Look! Tom is ______ his clothes. And some of the clothed are put in the right order.(  )
A.folding
B.sweeping
C.making
D.doing
6. (本题1分) -Mom, I'm hungry.
-What about going to the restaurant ______ something delicious.(  )
A.eat
B.to eat
C.eating
D.eats
7. (本题1分) -How is your grandma?
-She's fine.She used to____TV at home after supper.But now she is used to___out for a walk.(  )
A.watch;go B.watching;go
C.watching;going D.watch;going
8. (本题1分) ---Excuse me,can I ______your pen?
---Sorry,I have _____ it to Bob.(  )
A.borrow;lent B.borrow;borrowed
C.lend;borrowed D.lend;lent
9. (本题1分) You are old enough to make a living by yourself. You can't ______ your family any more.(  )
A.hear from B.depend on
C.take care of D.give up
10. (本题1分) ________ you eat,_________ you'll be.(  )
A.More; fat B.The more; the fatter
C.More; the fatter D.The more; fatter
二、完形填空(1小题共10分)
11. (本题10分) My name is Lily.My father is a teacher.His students love him a lot because he is funny.I love him,too,but I think he can be"foolish"(1)       
Once we moved into a new house and had to go shopping to buy new chairs and lights.In the supermarket,I'm interested (2)        some of the beautiful lights with good qualities and made my father buy them.
When we got home,my father began to work out how much money we had (3)        that day.Suddenly,he stopped."Something's wrong."he said."I've got 30 yuan (4)        than I should!""That's great,"I said."You can buy me that (5)        book I want."
Father said nothing.Instead,he counted(数) how much money he had again and again.
"The salesgirl must have made a mistake.We (6)        go back to the shop,"he said.
"Do you have to go back?"I asked."Nobody will know we (7)        too much change(找零).It would be foolish to go back."
"It wouldn't be'foolish'."my father said angrily."It's called being (8)       ."At that moment,I looked into his eyes and knew he was right.
The salesgirl was surprised to see us in the shop again.But (9)        we gave her the money,she thanked us a lot.
On my way home,my father stopped me (10)        smiled."Do you still want that cartoon book?"he asked.I looked at my"foolish"father and answered loudly,"Father,you are the greatest!"

(1) A.sometimes B.often C.always D.never
(2) A.with B.on C.in D.to
(3) A.took B.lost C.cost D.spent
(4) A.much B.more C.less D.some
(5) A.story B.cartoon C.music D.magic
(6) A.may B.can C.should D.need
(7) A.gave B.have given C.is given D.were given
(8) A.clever B.honest C.selfish D.cool
(9) A.how B.why C.when D.where
(10) A.and B.but C.or D.so
三、阅读理解(4小题共20分)
12. (本题5分) A
   Do you like a tasty bag of crisps?Or how about a yummy chocolate bar?British people love their snacks.Find out more about some popular British snacks.
   Young people in British eat more snacks than people of the same age in other European countries.A recent survey has discovered that 64% of under 20-year-olds eat snacks between meals.How does this compare with other countries?58.7% of young people eat snacks in Germany,53% in France and only 40.7% in Spain.What are these young Britains eating?Savoury snacks,especially crisps,are the favourite snacks in the UK.
   What are crisps exactly?They are very thin slices of potato,cooked in oil then covered in salt or other salty flavours.British people are mad for crisps and they like them in a huge variety of flavours.Some of the most popular flavours include cheese and onion,salt and vinegar,steak and onion,roast chicken,tomato ketchup,and cheese and bacon.
   What's more,The British love chocolates well.In fact,they spend more on chocolate than any other European country!If you go to any newsagent'op in the UK you'll see a huge selection of chocolate bars on sale.There is milk chocolate,dark chocolate and white chocolate.There are small bars of chocolate,medium-sized bars and massive bars of chocolate.You can buy mint-flavoured chocolate,chocolate-covered peanuts or raisins,chocolate with nuts,chocolate with coffee …the list is endless!
   However,while crisps and other savory snacks can be delicious,many people are worried that young people eat too many of these kinds of foods.Many children's snacks contained dangerously high levels of salt,which are very unhealthy.Although snacks are tasty,it seems that we should not eat too many.
True or false
(1)British people eat fewer snacks than other Europeans.        
(2)Sweet snacks are British people's favorite.        
(3)Crisps are usually made from potatoes.        
(4)You can buy chocolate at a newsagent'op in Britain.        
(5)Although snacks are delicious,they contain high levels of salt,which are unhealthy.        
13. (本题5分) The dragon (龙) is a great animal in Chinese culture.It brings the wind and rain.It is said that every year on the second day of the second lunar (阴历的) month,the dragon wakes up from its winter sleep and raises its head.Because of this,the day is called "Dragon Heads-raising Day" (Longtaitou).This year,it falls on Feb 27.
Old people believed that after Longtaitou,there would be more rain.And rain is very important to farming.So Longtaitou was the start of spring and farming.
People have many ways to celebrate the Longtaitou festival.The most popular one is to have a haircut.Many believe that a haircut during the first lunar month may bring bad luck to your uncles - mainly your mother's brothers.They hope getting a haircut on Longtaitou gets rid of bad luck.
Among Chinese people's festival traditions,there is always a place for food.During the Longtaitou festival,people eat food named after dragons.Noodles are called dragon's beard (胡须) (longxu).Dumpling are dragon's ears (long er).And spring rolls are dragon's scales (鳞片) (longlin).
People also hold activities like dragon dancing on the day.In some places in Shandong province,people make dragon lanterns (灯笼) too.Small reed (芦苇) boats go down the rivers and carry the lanterns,which stand for people's best wishes and good luck.
(1)What did old people think of Longtaitou        
A.It was a good time for sleeping.
B.It was the end of the Spring Festival.
C.It was the start of spring and farming.
D.It meant the weather would become colder.
(2)Why do people have a haircut on this day        
A.It's believed it will bring good luck to their uncles.
B.It's believed it will get rid of bad luck.
C.It may help their hair grow.
D.It may bring more rain.
(3)According to the tradition,people eat the following EXCEPT         on this day.
A.noodles
B.dumplings
C.spring rolls
D.meat balls
(4)What is the purpose (目的) of this writer's story        
A.To introduce a traditional festival.
B.To tell people how to avoid bad luck.
C.To make a traditional festival popular again.
D.To introduce some tasty food and fun activities.
14. (本题5分) In some Western countries,many children do chores to get pocket money(零花钱).They usually start to do this when they are ten years old.
School students have to do homework and study for texts.They don't have much free time on weekdays.They often do chores on weekends.
Young kids only do easy chores.So they don't get much money.But that's enough.Many of them only want to buy candy(糖果).And candy is cheap!They often help do the dishes,sweep the floor,or feed the pet cat or dog.
When they get older,they want to buy more and more things.They want things that are more expensive than candy.So they have to work harder!They often help their parents wash the family car,cut the grass,or cook meals.
Some jobs are a good way for kids to learn new things.For example,they can learn how to use a lawnmower(割草机) or how to cook.Of course,their parents help them at first.

(1)How do many children get pocket money in some Western countries?       
A.They study hard
B.They do chores.
C.They do part-time jobs
D.They ask their parents for it
(2)When do many children usually begin to do chores in some Western countries?       
A.At the age of 10
B.At the age of 13
C.At the age of 15
D.At the age of 18
(3)Mary wants to get more pocket money to buy something expensive.She may       
A.do the dishes
B.feed the pet cat
C.Cook meals
D.sweep the floor
(4)Which of the following is NOT TRUE?       
A.Young kids do easy chores because they can get much money from their parents.
B.School students often do chores on Saturdays and Sundays.
C.If kids get older and want something more expensive,they have to work harder.
D.Kids can learn how to cook with the help of their parents.
(5)The passage mainly tells us how children in some Western countries       
A.find jobs
B.get pocket money
C.Study at school
D.do chores.
15. (本题5分) My father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,we used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his life.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from the mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力).
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds' singing.,but as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted to quit climbing,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top.Only there at the top,you can see all of the nice things,just like in life."
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got new hope and confidence.I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal(水晶).

(1)The passage tells us that mountain-climbing was         for Father and Son.
A.hard
B.enjoyable
C.painful
D.comfortable
(2)The underlined word"quit"in the passage means"        :.
A.carry on
B.put off
C.give up
D.pick up
(3)Which of the following is similar in meaning to the father's words in the second paragraph?        
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of nice things.
D.Hold on till the end.
(4)We can infer from the last paragraph that        
A.the writer was very successful in his life
B.the writer didn't reach the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way when he was climbing the mountain
(5)The best title for the passage is"        ".
A.Father and I
B.Conversations between Father and I
C.Reaching the Top of the Mountain
D.Enjoying the Beautiful Views.
四、完成句子(5小题共10分)
16. (本题2分) 那个男孩子学习很努力,结果,他通过了考试.
The boy studied hard.       , he passed the exam.
17. (本题2分) 他做了两份兼职工作,为了赚到更多的钱.
He does two part-time jobs        make more money.
18. (本题2分) 我整理了很多旧书,打算捐赠给中国西部的孩子.
I have packed a lot of old books and I will        to the kids in West China.
19. (本题2分) 在我度假的时候你能照顾我的猫吗?
Could you        my cat when I'm on vacation?
20. (本题2分) 宇宙飞船使去月球旅行成为可能.
The spaceship        to travel to the moon.
五、短文填空(1小题共10分)
21. (本题10分)
with,difference,anymore,wonder,be,do,family,interest,friend,daughter,
Most parentout at their children when their son or(1)        fails to do his/her homework.But my parents are (2)       .They often say, "Play more,read more,and watch more." Sometimes when I am doing my homework at night,my dad will say to me, "Do not do it (3)       .Go to bed!" Sometimes I am puzzled and (4)        about the reason.Then they will answer, "You are a big girl now.you can do what you're (5)        in.We think you have the right." I thank my parents for(6)        so thoughtful.
   In many(7)       ,parents and children can't communicate well.Parents usually make their children (8)        what they don't want to do.Things are different (9)        me.I have open-minded and humorous parents.My family also has a (10)        and warm atmosphere (气氛).I like my parents very much,and I think they are very cool.
六、任务型阅读(1小题共10分)
22. (本题10分) Spring is coming, but not everyone is excited about it. Some people get (痒) itch with their eyes. Some people are running nose. Some people even have rashes (疹) on the skin. This is something called allergies. (过敏)
    There are many kinds of allergies. Food allergies are some of the most common. Many children can be allergic to foods like milk, eggs and peanuts. Milk and egg allergies can go away when children grow up, while peanuts allergies usually stay with their whole life.
Some people are also allergic to flowers. They may sneeze or cough when pollen gets into their noses or eyes.
    Medicine may also give people allergies. For example, a kind of medicine called penicillin may cause death of some people.
    A few people can't even touch water. They can hardly take a bath.
    However, there is a way to find out what you are allergic to: skin testing. Doctors put a drop of different things that may cause allergies on your skin. Then they wait to see if the skin around the drop red. Once you know what you are allergic to, the best thing to do is try to stay away from the things you are allergic to.
(1)Why are some people not excited about spring?
Because they may have       
(2)How many kinds of allergies are mentioned as examples in the text?
        kinds of allergies are mentioned in the text.
(3)Can all the food allergies disappear as children grow up?
       
(4)How can people find out what they are allergic to?
People find out what they are allergic to by having a       
(5)How can people avoid allergies according to the writer?
People can        to avoid allergies.
七、补全对话(1小题共5分)
23. (本题5分)
A.Yes,it's far.
B.What else can we do?
C.What's the matter?
D.I think so.
E.You're welcome.
F.It's about ten kilometers away.
G.How long have you been like this?
A:Hello,Frank.
B:Hello,Bob.You don't look well. (1)       
A:I've got a terrible cough,and I cough day and night.
B:I am sorry to hear that. (2)       
A:About two weeks.The doctor said the cough was mainly caused by air pollution.I think we should do something to protect the environment.
B: (3)        What should we do?
A:First,we'd better drive cars less and walk to work more often.
B:All right!But my home is far from my workplace.
A:How far is it?
B: (4)       
A:Why don't you take a subway to work?
B:You are right!From now on,I'll do as you said.
A: (5)       
B:We can plant more trees.
A:OK,Let's do it.
八、作文(1小题共15分)
24. (本题15分) 假如你是你们班的班长,下周末要组织学生们去敬老院参加一次志愿者活动.请根据以下表格内容,用英文编写一篇通知,就此次活动的详细安排告知全班同学:
Time Next Saturday
Place Old People's Home
Activities 1.buy some meat and vegetables to make dumplings with old people.
2.prepare some interesting programs,such as …
3.prepare some small gifts
4.bring a camera
Gathering time & place At 9:00 a.m.
At the school gate
Transportation Take a subway
要求:1.行文流畅,表达清晰.
2.文中不得出现真实的姓名,学校班级等信息.
3.文章开头结尾已经给出,但不计入总词数.
Dear classmates,
    As you all know,we are going to the Old People's home to be volunteer next Saturday.
_______________.
    For more information,call Zhao Qiang at 13893804255.Thank you.
转载声明:
本题解析属于发布者收集录入,如涉及版权请向平台申诉! !版权申诉

crm@dyw.com

2016-12-14

初中英语 | 考试 | 难度:1.42

  • 下载量
  • 浏览量
  • 收益额
  • 0
  • 9
  • 0
下载试卷 收藏
平行组卷 细目重组
试卷分析 加入白板
加卷篮 更多功能
温馨提示
对不起!这是别人共享的试卷,需要下载到自主题库后,可将该试卷添加到白板
试题下载
试题内容
调用试题名称
共享人
唐老师
试题题型
解答题
试题难度
试题题源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试题下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
相似题
试卷设置
试卷名称
省市校区
阶段科目
年份卷型
选择类型
已选考点
在线训练
可见权限
会员看题 会员看题和答案
试卷下载
试卷名称
调用试卷名称
共享人
唐老师
试卷卷型
1111
试卷难度
试卷来源
2020*西工大*期末
下载次数
168次
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
组卷付费
试卷名称
调用试卷名称
试卷来源
唐老师
试卷形式
全选 卷主 序号 卷型 难度 年份 省市区 题源 金币 操作
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
8 选择题 2018年 陕西 真题 2币 查看
下载金币
5德优币(当前结余18德优币)
温馨提示
该试卷下载至自主题库后,下载、备课永久免费!
试题找茬
纠错类型
纠错描述
温馨提示
共享试题、试卷经平台审核通过后方可展示,并永久享用用户下载分红权!
平行组卷明细
2016-2017学年陕西省西安市西北工业大学附中八年级(上)第二次月考英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 操作
  • 1
  • 不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 名词词义辨析,
  • 查看
  • 3
  • 状语从句,
  • 查看
  • 4
  • 实义动词,
  • 查看
  • 5
  • 现在分词,
  • 查看
  • 6
  • 动词不定式,
  • 查看
  • 7
  • 动名词,
  • 查看
  • 8
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 9
  • 动词短语,
  • 查看
  • 10
  • 形容词的比较级,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 文化,细节理解,
  • 查看
  • 13
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 14
  • 文化,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 15
  • 日常生活,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • it作形式宾语,
  • 查看
  • 21
  • 人与社会,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 23
  • 争辩,
  • 查看
  • 24
  • 书信类,
  • 查看
细目重组明细
2016-2017学年陕西省西安市西北工业大学附中八年级(上)第二次月考英语试卷的细目表
  • 题号
  • 考点
  • 选题
  • 1
  • 不定冠词(a,an),
  • 查看
  • 2
  • 名词词义辨析,
  • 查看
  • 3
  • 状语从句,
  • 查看
  • 4
  • 实义动词,
  • 查看
  • 5
  • 现在分词,
  • 查看
  • 6
  • 动词不定式,
  • 查看
  • 7
  • 动名词,
  • 查看
  • 8
  • 同义词、近义词,
  • 查看
  • 9
  • 动词短语,
  • 查看
  • 10
  • 形容词的比较级,
  • 查看
  • 11
  • 记叙文,
  • 查看
  • 12
  • 文化,细节理解,
  • 查看
  • 13
  • 科普知识,细节理解,推理判断,
  • 查看
  • 14
  • 文化,细节理解,主旨大意,
  • 查看
  • 15
  • 日常生活,细节理解,主旨大意,推理判断,
  • 查看
  • 16
  • 简单句,
  • 查看
  • 17
  • 简单句,
  • 查看
  • 18
  • 简单句,
  • 查看
  • 19
  • 简单句,
  • 查看
  • 20
  • it作形式宾语,
  • 查看
  • 21
  • 人与社会,
  • 查看
  • 22
  • 人与社会,细节理解,
  • 查看
  • 23
  • 争辩,
  • 查看
  • 24
  • 书信类,
  • 查看
视频讲解
温馨提示
视频讲解正在加载中、请等待!
视频解析购买
支付方式
德优币数
本次消耗0德优币
温馨提示

客服电话:400-816-0029,服务邮箱:610066832@qq.com

视频资源

选择考点
存放类型
已选考点

平行组卷卷生成中,请等待

组卷异常提醒
温馨提示
试题篮存在未完成组卷,请前往组卷页面-组卷管理,点击“完成组卷”后,方可修改或添加试卷!